Jump to content
Hundesonen.no

Hvordan håndtere situasjonen?


Recommended Posts

Hei dere!
 

Vi har en herlig olde english bulldogge/dorset old tyme bulldog blanding på 10 mnd. Nå som unghundperioden er godt i gang dukker det stadig opp nye utfordringer som vi er litt uenig og/eller usikre på hvordan vi håndterer.
Det nyligste nå er at han har begynt å bite/nafse etter hender om han blir litt gira. Biter da ikke hardt, men virker som at han blir litt for ivrig og kan bite hardere innimellom. Vi liker ikke helt at han ikke har lagt dette helt av seg enda, til tross for at vi har vært konsekvent fra første stund om at biting ikke er lov.  
 

Situasjoner dette kan oppstå i er hvis en av oss kommer hjem, og hunden blir veldig glad/gira. Da kan han begynne å hoppe og bite etter hendene våre, og leker er da totalt uinteressant. Hvordan ville dere håndtert en slik situasjon? 

Link to post
Share on other sites

All trening handler om å belønne hva man ønsker av hunden i situasjonen. Så gi en alternativ handling, terp f.eks mye på sitt så den kommandoen sitter også når hunden blir oppgiret (ha det som mål), så avled med noe annet (gå så ut på tur når dere har kommet hjem for eksempel). 

Det høres såklart enkelt ut, men vet selv av erfaring at det ikke er bare-bare med viltre valper/unghunder som koker over, men dette er metoden vi bruker hvertfall. Når det koker over hjemme og ikke sitt fungerer (eller vet at valpen er så heit at det ikke ville fungert) så tar vi valpen med ut på en liten lufterunde her nå. Øver også mye på «leave it» med godbiter som roer ned og lærer impulskontroll.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Ignoreringsmetoden er enklest å være konsekvent med, og lett for hunden å forstå. Stopp helt opp, ikke si noe, kryss armene over brystet og se i taket. Biting = kjeeedelig. Stå sånn til han roer seg. Når dere beveger dere igjen eller snakker til han, så kan det være lurt å snakke i en rolig stemme, for selvkontroll er mangelvare hos gira unghunder. Hopper/biter han igjen, så er det rett tilbake i ignoreringsmodus. 

Husk på at det er viktig å være konsekvent. Har man så fine klær at man ikke står stille i frykt for at hunden skal ødelegge, eller at man har det så travelt at man ikke venter lenge nok, så fungerer det ikke. Du må være mer sta en en bulle, og hvis du har en virkelig sta gutt så kan det ta over 10 minutter hver gang i starten.

Hundens mål ved gjensynsglede er å få oppmerksomhet. Ved å ignorere så fjerner dere belønningen, og han får ikke oppmerksomheten før han holder tennene borte fra hud og klær. Hopping kan avlæres på samme måte dersom dere ønsker det. Bare husk at dette krever selvkontroll fra hunden, ikke bare lydighet. Noen dager er vanskeligere for han enn andre! 

Lykke til! 



 

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Biting er ofte selvforsterkende, særlig hos noen raser, så ignorering fungerer ikke alltid her. Timeout bak grind kan fungere, eller innlæring av å gå å legge seg på plassen. Å stoppe all aktivitet/lek og gi hunden en oppgave som er godt innlært er et alternativ. Det er også viktig å lære seg å forutse de situasjonene hvor han kanskje girer seg opp for mye, og prøve å forebygge med rolige oppgaver, gi noe å tygge på, e.l.

 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



  • Nye innlegg

    • Både polarhund og fuglehund passer nok ypperlig ja.Jeg har min 3 fuglehund nå og jakter ikke. Vi er veldig aktive på mosjons fronten hele året og veldig herlig med så sprek hund☺️Hun jeg har nå er ikke noe krevende sånn egentlig hun har ikke noe forhold til ordet ute/gå tur har fra vært valp hatt ekstremt høy dørstokkmil og må,nærmest løftes ute😆 Bor i liten leilighet uten hage,sentralt med med stor vinduskarm hun ligger i hele tiden titter på livet i gata. Klart,har hun ikke fått så mye mosjon sim hun gjør har hun muligens vært mere krevende da.    Alle mine 3 har vært/ er fryktelig rolig inne,kan bli med bort på besøk/ute i alle miljø og slå seg helt til ro av seg selv (burfritt hundehold(kjører ikke bil) Ukentlig blir vi stoppet av fremmede som lurer på om det virkelig er en fuglehund siden er så rolig. Da sier jeg at hun er ikke så rolig som det her alltid vi gå turer med magebelte og trekksele sydd på mål. Særlig i skogen under båndtvangen er det «fluer» i hodet pga alt dyrelivet hun lukter så det løser vi med sykkle fin mosjon og lettere for meg enn gå med hun i bånd.    Er mye løs i skogen fra 2 oktober-april da. Lykke til med rasevalget!     
    • Med tanke på hva problemstillingen i artikkelen (den faktiske vitenskapelige artikkelen, ikke den publisert på forskning.no) er så er vel et litteraturstudie absolutt passende. Jeg synes de har gjort en godt balansert vurdering uten å ha lest mer enn noen få abstracts fra noen av de mest siterte kildene.  Hva synes du skulle stått i konklusjonen? Jeg synes det er en ok+ konklusjon ut i fra de funnene de gjorde og ikke minst type studie. De svarer på problemstillingen og beskriver også begrensningene for studiet i artikkelen godt.  Når det gjelder Forskning.no sin artikkel så ser jeg heller ikke noe direkte feil der. Det er en populærvitenskaplig artikkel som har fokus på det "viktigste"/mest relevante som kommer frem, og det er ikke veldig lett å presenter forskning på den måten uten å måtte ta ut viktige detaljer (snakker av erfaring) fordi det skal kunne leses og forstås av almenheten.
    • Som hovedregel slettes ikke tråder eller innlegg som er deler av diskusjoner, med mindre det bryter med retningslinjene. Hvis det bryter med retningslinjene kan du bruke rapporteringsfunksjonen i høyre hjørne av innlegget, så vil en moderator se på det.
    • Forklar situasjonen slik du har gjort her og satt opp en spleis, be om pengedonasjoner. Jeg er vanligvis veldig imot dette fordi jeg tenker man burde ha tenkt igjennom utgifter før anskaffelse av hund, men her kan jeg ikke si annet enn at du har gjort alt RIKTIG.  Jeg er sikker på at du vil få hjelp om du forklarer det slik som her. 
    • Flexibånd er supert. Er glad for at trådstarter utfordret fordommene flexibånd har.  (Og ordet "kjerringjojo" er så morsomt at det kommer jeg nok til å ta med meg videre) Den eneste bruken av flexibånd som jeg ser litt skjevt på er når folk ikke følger med på hunden. Jeg ville heller aldri brukt fleksibånd på en hund over 10kg, flexibånd er ofte lange og hunden kan ofte komme opp i stor fart før man rekker å stoppe båndet, og da er rykket ganske så smertefullt!   
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Create New...