Jump to content
Hundesonen.no

Recommended Posts

Hei

jeg har hatt en drømme hund på fôravtale og trenger nå hjelp med råd og veiledning.

jeg og samboeren fikk drømme hunden på fôravtale da vi ikke hadde økonomi til å kjøpe den der å da.

hunden ble nå i nyligere tid slapp, oppkast, sover nesten hele tiden og går veldig stivt.

vi tok han med til veterinæren får å se hva som kunne være galt. Dette betalte vi.

vi ble da ambefalt å utføre flere tester blant annet blodprøve og rønken, ambefalte og ta dette med oppdretter da hun har forsikring på han. Vi kontaktet da oppdretter og innformerte om dette. Tilbydde oss også og stå får egenanndel og evt kostnader på dette.

vi fikk da i svar( Jeg stoler ikke på noen som sier at her må vi ta masse prøver bare fordi og det vil koste mye for alle undersøkelsene) 

hun ville da ta han med til en annen vetrinær får og sjekke dette, nok vi kunne forstå.

Vi ble enige om at hun skulle hente han dagen før timen da hun skulle dit tidlig.

1 time etter så får vi meldig om avtalen opphører og at vi ikke får se han igjen.

hun deretter blokkerer alle vi kjenner så vi ikke får kontaktet henne.

vi har alt vårt på det rene og vil bare hunden et godt sunt liv.

Dette er også en hund hun vil ha 10 kull på ifølge kontrakten.

oppdretter har heller ikke sjekket han får HD, AD eller øyelyst noe hun også har skrevet i kontrakten.

Tar imot all hjelp og tips.

Dette skal jeg også ta med NKK imorgen.

Link to post
Share on other sites

Det er problemet med fôravtale, så lenge oppdretter står som eier har de alle rettigheter.

Det eneste dere kan håpe på er å prøve å få refundert utgiftene dere har hatt med hunden, men selv det kan bli vanskelig. Og selv om dere nok er glade i hunden, så stiller dere dessverre dårlig, når oppdretter gjør det på den måten. Hva som er deres synspunkt er vanskelig å si, men med mindre kontrakten har veldig spesielle vilkår for å si opp avtalen så kan de ta tilbake hunden når de vil. En fôrhund har man i praksis bare på lån, og er prisgitt en fornuftig og saklig oppdretter. Og det er ikke en avtale man bør gå inn på med noen man ikke kjenner.

Jeg håper at det løser seg for dere og at NKK kan komme med noen gode råd, men dessverre så vil jeg ikke gi deg for store forhåpninger. Hvis dere har en solid kontrakt kan kanskje en advokat hjelpe, men de fleste kontrakter gir oppdretter/eier rett til å ta tilbake hunden etter eget forgodtbefinnende.

Jeg vil anbefale å bruke tiden og spare til å faktisk kjøpe hund neste gang. Ja, det koster, men i forhold til hva en hund koster i løpet av sitt liv så er det bare en brøkdel tross alt, og man eier sin egen hund.

Lykke til!

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Både polarhund og fuglehund passer nok ypperlig ja.Jeg har min 3 fuglehund nå og jakter ikke. Vi er veldig aktive på mosjons fronten hele året og veldig herlig med så sprek hund☺️Hun jeg har nå er ikke noe krevende sånn egentlig hun har ikke noe forhold til ordet ute/gå tur har fra vært valp hatt ekstremt høy dørstokkmil og må,nærmest løftes ute😆 Bor i liten leilighet uten hage,sentralt med med stor vinduskarm hun ligger i hele tiden titter på livet i gata. Klart,har hun ikke fått så mye mosjon sim hun gjør har hun muligens vært mere krevende da.    Alle mine 3 har vært/ er fryktelig rolig inne,kan bli med bort på besøk/ute i alle miljø og slå seg helt til ro av seg selv (burfritt hundehold(kjører ikke bil) Ukentlig blir vi stoppet av fremmede som lurer på om det virkelig er en fuglehund siden er så rolig. Da sier jeg at hun er ikke så rolig som det her alltid vi gå turer med magebelte og trekksele sydd på mål. Særlig i skogen under båndtvangen er det «fluer» i hodet pga alt dyrelivet hun lukter så det løser vi med sykkle fin mosjon og lettere for meg enn gå med hun i bånd.    Er mye løs i skogen fra 2 oktober-april da. Lykke til med rasevalget!     
  • Med tanke på hva problemstillingen i artikkelen (den faktiske vitenskapelige artikkelen, ikke den publisert på forskning.no) er så er vel et litteraturstudie absolutt passende. Jeg synes de har gjort en godt balansert vurdering uten å ha lest mer enn noen få abstracts fra noen av de mest siterte kildene.  Hva synes du skulle stått i konklusjonen? Jeg synes det er en ok+ konklusjon ut i fra de funnene de gjorde og ikke minst type studie. De svarer på problemstillingen og beskriver også begrensningene for studiet i artikkelen godt.  Når det gjelder Forskning.no sin artikkel så ser jeg heller ikke noe direkte feil der. Det er en populærvitenskaplig artikkel som har fokus på det "viktigste"/mest relevante som kommer frem, og det er ikke veldig lett å presenter forskning på den måten uten å måtte ta ut viktige detaljer (snakker av erfaring) fordi det skal kunne leses og forstås av almenheten.
  • Som hovedregel slettes ikke tråder eller innlegg som er deler av diskusjoner, med mindre det bryter med retningslinjene. Hvis det bryter med retningslinjene kan du bruke rapporteringsfunksjonen i høyre hjørne av innlegget, så vil en moderator se på det.
  • Forklar situasjonen slik du har gjort her og satt opp en spleis, be om pengedonasjoner. Jeg er vanligvis veldig imot dette fordi jeg tenker man burde ha tenkt igjennom utgifter før anskaffelse av hund, men her kan jeg ikke si annet enn at du har gjort alt RIKTIG.  Jeg er sikker på at du vil få hjelp om du forklarer det slik som her. 
  • Flexibånd er supert. Er glad for at trådstarter utfordret fordommene flexibånd har.  (Og ordet "kjerringjojo" er så morsomt at det kommer jeg nok til å ta med meg videre) Den eneste bruken av flexibånd som jeg ser litt skjevt på er når folk ikke følger med på hunden. Jeg ville heller aldri brukt fleksibånd på en hund over 10kg, flexibånd er ofte lange og hunden kan ofte komme opp i stor fart før man rekker å stoppe båndet, og da er rykket ganske så smertefullt!   
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...