Jump to content
Hundesonen.no

Recommended Posts

Hei, fikk oss en golden retriever valp for 5 uker siden som nå er 13 uker. Vi har også en annen malteser blanding her på 4kg og 6år. Malteser blandingen knurrer veldig mye på valpen, så vi lurte på om dere har noen tips og triks for å få henne til å slutte med dette. 

Link to post
Share on other sites

Det er andre her som kan svare mye bedre på dette enn meg. Men man må huske på at knurring er en del av hundens språk. Det kan være at den voksne hunden er usikker på en valp som er veldig aktiv og leken, og godt mulig større enn den eldre hunden nå. Så dere bør nok jobbe med å skjerme den eldste hunden slik at valpen ikke kan plage henne, og jobbe med at de skal bli trygge på hverandre. Om dere har en hundeklubb eller noe der dere bor, spør om råd der? Det er sikkert en del eldre tråder om liknende tema her på forumet, så gjør et søk og se om du kan finne noe?

 • Like 2
Link to post
Share on other sites

Knurring mellom hunder er et helt normalt avstandssøkende språk, og absolutt ikke uvanlig mellom voksen hund og valp. Med tanke på størrelsesforskjellen mener jeg også at det er kjempeviktig at valpen lærer seg å høre etter når den lille sier i fra. Både for å forhindre skader, men også for å gi dem mulighet til et godt forhold som voksne. En ung hund kan raskt lære seg at den kan pøble så mye den vil med en voksen hund som er mindre og svakere enn den selv, og hvis den lille begynner å bli redd, så vil det kunne forhindre at de får et godt forhold selv som voksne.

Situasjonen dere er i er forøvrig helt normal! Den voksne er ikke sur eller slem, den snakker rett og slett bare med store bokstaver til valpen. Det dere må gjøre er å passe på at valpen hører etter. Dersom han fortsetter å plage den voksne selv når hun knurrer, så må dere gå i mellom for å ta valpen vekk, ikke den voksne. Den voksne må nemlig lære seg at knurringen fungerer så hun slipper å flykte, og valpen må lære seg at knurring = slutt på leken. 

Siden størrelsesforskjellen er så stor så er det viktig å være flinke med treningen nå mens han fremdeles er relativt liten. 

 • Like 5
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Hei! Jeg har lenge tenkt på å få en til hund og har landet på at jeg ønsker en border collie. Jeg har nå en dvergpuddel (hann) som konkurrerer i AG, LP og RL. Hvilke seriøse oppdrettere anbefales mtp mentalitet og egenskaper? Jeg ønsker en bc som skal brukes mest i agility. Finnes det kenneler med kun “agilityhunder” uten fokus på gjeterinnstinkter? Er det en stor sjanse for at den får problematferder? Hvilket kjønn anbefales det mtp hva den skal brukes til? Langhåret eller korthåret? Kan man kjøpe valp fra gjeterforeldre uten å bruke den til gjeting, fordeler og ulemper?
  • Ja, uansett rase kommer jeg til og forhøre meg om akkurat det Erfaringsmessig er jeg vokst opp med hund og har hatt både rottis og golden etter jeg flytta alene Kan legge til at jeg er tidlig i 30 årene. Lærte vanvittig mye da jeg hadde golden også.
  • Jeg vet ikke hvor mye erfaring du har, men når du leter etter oppdretter så bare husk at det kan være veldig stor forskjell på linjer, på show vs bruks på feks siberian, så vidt jeg har forstått. Mtp hva du skal bruke hunden til. 😊 Så finn en oppdretter som bruker hundene til det samme du skal bruke den til.  Masse lykke til 😊
  • Ååå Kovu!! ❤️❤️
  • Jeg også har forstått det litt sånn at en alaska husky er "lettest" å ha med å gjøre av polarhundene. Malamute å siberian er litt vanskeligere å "ta ut" alt/motivere men en alaska husky er bedre egna for spann mens en siberian husky kanskje er bedre som kløv å trekkhund på f. eks pulk som jjeg skal bruke den til. Men skal ikke si det for sikkert. AH har også større variasjoner innenfor poter og pels vet jeg. Men jeg har ingen hastverk med å skaffe hund men vil starte tidlig med å høre litt erfaringer fra folk som er mye ut på lengre turer og har generelt en aktiv hverdag. Jeg er mer og mer aktiv for hvert år men det har eskalert i år og sålenge jeg fortsetter med den hverdagen jeg har er jeg nesten ikke i tvil om at en husky er det rette. Hadde jeg dratt ut i 3-4 uker i løpet av et år på tur og vært relativt rolig resten hadde jeg uten tvil valgt golden. Vanskelig dette med å finne en perfekt hund hehe. Forøvrig liker jeg best hannhunder så det blir mest sannsynlig en hanne uansett rase tipper jeg.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...