Jump to content
Hundesonen.no

Recommended Posts

Hei, fikk oss en golden retriever valp for 5 uker siden som nå er 13 uker. Vi har også en annen malteser blanding her på 4kg og 6år. Malteser blandingen knurrer veldig mye på valpen, så vi lurte på om dere har noen tips og triks for å få henne til å slutte med dette. 

Link to post
Share on other sites

Det er andre her som kan svare mye bedre på dette enn meg. Men man må huske på at knurring er en del av hundens språk. Det kan være at den voksne hunden er usikker på en valp som er veldig aktiv og leken, og godt mulig større enn den eldre hunden nå. Så dere bør nok jobbe med å skjerme den eldste hunden slik at valpen ikke kan plage henne, og jobbe med at de skal bli trygge på hverandre. Om dere har en hundeklubb eller noe der dere bor, spør om råd der? Det er sikkert en del eldre tråder om liknende tema her på forumet, så gjør et søk og se om du kan finne noe?

  • Like 2
Link to post
Share on other sites

Knurring mellom hunder er et helt normalt avstandssøkende språk, og absolutt ikke uvanlig mellom voksen hund og valp. Med tanke på størrelsesforskjellen mener jeg også at det er kjempeviktig at valpen lærer seg å høre etter når den lille sier i fra. Både for å forhindre skader, men også for å gi dem mulighet til et godt forhold som voksne. En ung hund kan raskt lære seg at den kan pøble så mye den vil med en voksen hund som er mindre og svakere enn den selv, og hvis den lille begynner å bli redd, så vil det kunne forhindre at de får et godt forhold selv som voksne.

Situasjonen dere er i er forøvrig helt normal! Den voksne er ikke sur eller slem, den snakker rett og slett bare med store bokstaver til valpen. Det dere må gjøre er å passe på at valpen hører etter. Dersom han fortsetter å plage den voksne selv når hun knurrer, så må dere gå i mellom for å ta valpen vekk, ikke den voksne. Den voksne må nemlig lære seg at knurringen fungerer så hun slipper å flykte, og valpen må lære seg at knurring = slutt på leken. 

Siden størrelsesforskjellen er så stor så er det viktig å være flinke med treningen nå mens han fremdeles er relativt liten. 

  • Like 5
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.×
×
  • Create New...