Jump to content
Hundesonen.no

Recommended Posts

Heisann! jeg trenger virkelig hjelp, skjønner ingenting! hunden min på 7 år er plutselig blitt kjemperedd for egentlig hele kjøkkenet, men spessielt ved matskålen. vi har prøvd å flytte matskålen, vaske matplassen og matskålen, gå rundt med henne på kjøkkenet med godbiter så hun blir tryggere.. men hun er fortsatt like redd. skjønner virkelig ikke! jeg holdt henne i hendene mens jeg prøvde å finne ut hva hun var redd for, og pulsen hennes gikk superfort når vi var med matskålen. hun vil heller ikke spise mat som har vært oppi matskålen (eller drikke fra vannskålen rett ved siden av, like redd for den) uansett hvor godt jeg har skrubbet den ren og bytta for. hun har vært redd i 2-3 dager nå (startet fredag morgen). kan det ha noe med syklus å gjøre? eller kanskje mareritt? ingen i familien har sett noe til at det har skjedd noe der som har traumatisert henne eller noe🤔 hadde leverpostei stående på den helt tomme matplassen hennes i hele dag, hun spiste aldri av det fordi hun ikke turte å nærme seg. nå får hun mat og vann i stua. dette går jo sannsynligvis over etter en liten stund, ettersom hun bor her liksom. vet noen hva dette kan skyldes? hva kan jeg gjøre for å gjøre henne trygg? hun blir virkelig LIVREDD når jeg bærer henne dit. 

Link to post
Share on other sites

Strøm? Overledning? (Dvs feilkobling med strømmen, som gjør den går «feile» steder)

Hvis hun har fått støt ved/av vannskålen så er det ikke rart hun er livredd den

 

 

Edited by Rufs
 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Det kan være hva som helst. Kanskje fikk hun vondt i en tann en dag når hun spiste, kanskje hund plutselig fikk smerter i nakke/rygg når hun lente seg ned, eller at hun ble skremt av en lyd akkurat når hun spiste. Da kan hun fort tro at smerten er koblet til skålen eller maten. 

Jeg ville tatt henne med til dyrlegen for en grundig sjekk, spesielt av munn/tenner, nakke og rygg. Også ville jeg byttet skåler til en helt annen type og latt henne spise i stua. Etter hun har blitt sjekket hos dyrlege og fått avstand til hendelsen, så ville jeg gradvis flyttet skålen nærmere kjøkkenet, kanskje en halvmeter om dagen.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Hei! Jeg har lenge tenkt på å få en til hund og har landet på at jeg ønsker en border collie. Jeg har nå en dvergpuddel (hann) som konkurrerer i AG, LP og RL. Hvilke seriøse oppdrettere anbefales mtp mentalitet og egenskaper? Jeg ønsker en bc som skal brukes mest i agility. Finnes det kenneler med kun “agilityhunder” uten fokus på gjeterinnstinkter? Er det en stor sjanse for at den får problematferder? Hvilket kjønn anbefales det mtp hva den skal brukes til? Langhåret eller korthåret? Kan man kjøpe valp fra gjeterforeldre uten å bruke den til gjeting, fordeler og ulemper?
  • Ja, uansett rase kommer jeg til og forhøre meg om akkurat det Erfaringsmessig er jeg vokst opp med hund og har hatt både rottis og golden etter jeg flytta alene Kan legge til at jeg er tidlig i 30 årene. Lærte vanvittig mye da jeg hadde golden også.
  • Jeg vet ikke hvor mye erfaring du har, men når du leter etter oppdretter så bare husk at det kan være veldig stor forskjell på linjer, på show vs bruks på feks siberian, så vidt jeg har forstått. Mtp hva du skal bruke hunden til. 😊 Så finn en oppdretter som bruker hundene til det samme du skal bruke den til.  Masse lykke til 😊
  • Ååå Kovu!! ❤️❤️
  • Jeg også har forstått det litt sånn at en alaska husky er "lettest" å ha med å gjøre av polarhundene. Malamute å siberian er litt vanskeligere å "ta ut" alt/motivere men en alaska husky er bedre egna for spann mens en siberian husky kanskje er bedre som kløv å trekkhund på f. eks pulk som jjeg skal bruke den til. Men skal ikke si det for sikkert. AH har også større variasjoner innenfor poter og pels vet jeg. Men jeg har ingen hastverk med å skaffe hund men vil starte tidlig med å høre litt erfaringer fra folk som er mye ut på lengre turer og har generelt en aktiv hverdag. Jeg er mer og mer aktiv for hvert år men det har eskalert i år og sålenge jeg fortsetter med den hverdagen jeg har er jeg nesten ikke i tvil om at en husky er det rette. Hadde jeg dratt ut i 3-4 uker i løpet av et år på tur og vært relativt rolig resten hadde jeg uten tvil valgt golden. Vanskelig dette med å finne en perfekt hund hehe. Forøvrig liker jeg best hannhunder så det blir mest sannsynlig en hanne uansett rase tipper jeg.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...