Jump to content
Hundesonen.no

Aggressive hunder i nabolag


Recommended Posts

Frustrerende at folk skal ha svært aggressive hunder. Passert en diger muskelbunt ved to anledninger, muligens rottweiler. 
Min hund går helt rolig forbi da den er superglad i andre hunder. Den andre hunden går fullstendig i klikk begge ganger tross god avstand. Den bykser imot og flekker tenner så sikla renner. Eier bruker alle krefter for å holde den fast. Tenker marginene er ganske små før det glipper. Kan heller ikke gå i den gata der den bor. Står ute i bånd. Tenk om båndet ryker🫣. Tviler ikke på at den hadde gått på oss begge, den blir helt svart. 
Hund nr to i nabolaget , også diger. HATER andre hunder, spesielt hannhunder. Der må faktisk eier surre båndet rundt ett tre for å klare å holde den.

Hva er greia? Hvem vil ha sånne hunder? 
Hvorfor velger folk disse store rasene når de ikke tenker på oppdragelse?

Link to post
Share on other sites

Det kan høres ut som et enkelt valg, men det er ikke det. Ingen vil nok velge å ha en stor, sint hund de nesten ikke greier å holde igjen. Men den var  hverken stor eller sint da de fikk den. Det er ingen som går i dyrebutikken og kjøper seg en hund på 50 kg som brøler etter alt som beveger seg.

Men det er mange som ikke er forberedt på jobben med å oppdra hund, og har man hund med mye instinkter så er det krevende. Og innen den lille søte valpen har blitt stor og sint så er man blitt så glade i dem at man ikke orker tanken på å avlive dem - for omplassering er sjelden et alternativ, ingen andre vil ha dem.

Det er ingen unnskyldning, for eier har ansvar både for å ha kontroll på hunden og ha den under tilsyn - men en forklaring på hvorfor det ofte blir slik. Personlig håper, og tror jeg, at jeg ville avlivet en hund som kunne vært farlig for andre. Jeg har selv hatt en hund på 8 kg som har vært fryktaggressiv, og har flere ganger sagt at om han på 40 kg hadde vært tilsvarende så hadde vi avlivet. Men å greie å gjennomføre det når man står der er en helt annen sak.

Det eneste man kan gjøre er vel å ta kontakt med eier og spørre om det er noen måte de kan sikre hunden bedre på - en grime gir bedre kontroll på tur - men også kanskje få hjelp av en hundeinstruktør så hunden tåler omgivelsene sine. Hundene har det definitivt ikke bra slik de heller.

 

Link to post
Share on other sites
 • 5 months later...

Det er så mye som spiller inn her. Det er vanskelig å dømme på avstand. Som kommentaren over meg skriver - så er det sansynligvis ingen som vil ha denne typen oppførsel fra sin hund. 

Det kan være en omplasseringshund, det kan være uansvarlig oppdrett, eller det kan hende noen i familien ble syk akkurat da de fikk hunden som valp og de ble nødt til å droppe tid de hadde planlagt til den.

Det som irriterer meg mest når det gjelder denne typen hundehold er når jeg ser eldre mennesker som eiere. De har ikke lenger den fysiske formen til å gi hunden den mengden tur som den trenger og de har sansynligvis ikke den skarpe reaksjonen som man trenger for å reagere effektivt på positiv og negativ adferd. Jeg vet ikke om det finnes noe bevis på dette, men det virker som om hunder som har eldre eller syke eiere er mer overbeskyttende(noe som kan vises som aggresjon).

Ofte har de eldre jeg har møtt med en slik hund tatt over hunden i god tro om at de kan bruke pensjonisttiden på å redde hunden fra avlivning. Hele greia er bare trist.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Både polarhund og fuglehund passer nok ypperlig ja.Jeg har min 3 fuglehund nå og jakter ikke. Vi er veldig aktive på mosjons fronten hele året og veldig herlig med så sprek hund☺️Hun jeg har nå er ikke noe krevende sånn egentlig hun har ikke noe forhold til ordet ute/gå tur har fra vært valp hatt ekstremt høy dørstokkmil og må,nærmest løftes ute😆 Bor i liten leilighet uten hage,sentralt med med stor vinduskarm hun ligger i hele tiden titter på livet i gata. Klart,har hun ikke fått så mye mosjon sim hun gjør har hun muligens vært mere krevende da.    Alle mine 3 har vært/ er fryktelig rolig inne,kan bli med bort på besøk/ute i alle miljø og slå seg helt til ro av seg selv (burfritt hundehold(kjører ikke bil) Ukentlig blir vi stoppet av fremmede som lurer på om det virkelig er en fuglehund siden er så rolig. Da sier jeg at hun er ikke så rolig som det her alltid vi gå turer med magebelte og trekksele sydd på mål. Særlig i skogen under båndtvangen er det «fluer» i hodet pga alt dyrelivet hun lukter så det løser vi med sykkle fin mosjon og lettere for meg enn gå med hun i bånd.    Er mye løs i skogen fra 2 oktober-april da. Lykke til med rasevalget!     
  • Med tanke på hva problemstillingen i artikkelen (den faktiske vitenskapelige artikkelen, ikke den publisert på forskning.no) er så er vel et litteraturstudie absolutt passende. Jeg synes de har gjort en godt balansert vurdering uten å ha lest mer enn noen få abstracts fra noen av de mest siterte kildene.  Hva synes du skulle stått i konklusjonen? Jeg synes det er en ok+ konklusjon ut i fra de funnene de gjorde og ikke minst type studie. De svarer på problemstillingen og beskriver også begrensningene for studiet i artikkelen godt.  Når det gjelder Forskning.no sin artikkel så ser jeg heller ikke noe direkte feil der. Det er en populærvitenskaplig artikkel som har fokus på det "viktigste"/mest relevante som kommer frem, og det er ikke veldig lett å presenter forskning på den måten uten å måtte ta ut viktige detaljer (snakker av erfaring) fordi det skal kunne leses og forstås av almenheten.
  • Som hovedregel slettes ikke tråder eller innlegg som er deler av diskusjoner, med mindre det bryter med retningslinjene. Hvis det bryter med retningslinjene kan du bruke rapporteringsfunksjonen i høyre hjørne av innlegget, så vil en moderator se på det.
  • Forklar situasjonen slik du har gjort her og satt opp en spleis, be om pengedonasjoner. Jeg er vanligvis veldig imot dette fordi jeg tenker man burde ha tenkt igjennom utgifter før anskaffelse av hund, men her kan jeg ikke si annet enn at du har gjort alt RIKTIG.  Jeg er sikker på at du vil få hjelp om du forklarer det slik som her. 
  • Flexibånd er supert. Er glad for at trådstarter utfordret fordommene flexibånd har.  (Og ordet "kjerringjojo" er så morsomt at det kommer jeg nok til å ta med meg videre) Den eneste bruken av flexibånd som jeg ser litt skjevt på er når folk ikke følger med på hunden. Jeg ville heller aldri brukt fleksibånd på en hund over 10kg, flexibånd er ofte lange og hunden kan ofte komme opp i stor fart før man rekker å stoppe båndet, og da er rykket ganske så smertefullt!   
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...