Jump to content
Hundesonen.no

Recommended Posts

Hei,

 

Vi har en ganske stor hannhund på tre og et halvt år som aldri har vist tegn til aggresjon mot hverken andre hunder, dyr eller mennesker, men nå har vi hatt to uheldige episoder på kort tid. Først så bet han mot en tilfeldig forbipasserende så vedkommende fikk hull i buksa (traff ikke huden), samtidig som dette skjedde så logret han både før og etter episoden som om ingenting var galt, så det hele var svært merkelig. 

 

Nå sist så var det en episode mens hunden vår stod utendørs festet i bånd. Det kommer en mann han ikke har møtt før, og denne personen går bort for å hilse på han (uten å spørre oss først). Hunden logrer og er imøtekommende mens han blir klappet, men når personen skulle gå så bet han tak i genseren hans, samtidig som han knurret (heller ikke i huden denne gang).

 

Vi er nå litt i villrede på hva vi gjør fremover (beholde han eller ikke) da vi på ingen måte kan eller vil ha en stor hund som er aggressiv. Hele adferden er helt merkelig og de samme at han ikke har truffet huden en eneste gang (kan selvfølgelig være helt tilfeldig). 

 

 

Noen tips på hva vi bør gjøre, evt hvordan søke «hjelp» ift adferden? 

Link to post
Share on other sites

Først og fremst, ta en sjekk hos dyrlege om han ikke kan ha vondt noe sted. Og sørg for at han ikke får muligheten igjen, ved å holde avstand til fremmede, ikke ha ham ute uten tilsyn.

Neste steg er å snakke med en adferdskonsulent, en hundetrener som har god greie på språk og adferd. Du finner en oversikt her:https://www.atferdskonsulenter.no/

Det er bra du tar tak i dette, som du sier, en stor hund som kan være aggressiv er ikke bra. Ettersom det er en stor hund så kan det også være at han er sent moden, og at det rett og slett er vokterinstinkt som slår inn. Du sier ikke noe om hva slags hund det er, men store raser blir ofte sent modne.

Link to post
Share on other sites

Jeg og tenker at dere burde starte med en tur til veterinæren for å utelukke at hunden har fysiske plager som kan påvirke mentaliteten, også ta en test på hunden for å se hvordan den reagerer i forskjellige situasjoner, som feks på hund helt på grensen, også ta kontakt med en adferdskonsulent eller en flink hundetrener 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Både polarhund og fuglehund passer nok ypperlig ja.Jeg har min 3 fuglehund nå og jakter ikke. Vi er veldig aktive på mosjons fronten hele året og veldig herlig med så sprek hund☺️Hun jeg har nå er ikke noe krevende sånn egentlig hun har ikke noe forhold til ordet ute/gå tur har fra vært valp hatt ekstremt høy dørstokkmil og må,nærmest løftes ute😆 Bor i liten leilighet uten hage,sentralt med med stor vinduskarm hun ligger i hele tiden titter på livet i gata. Klart,har hun ikke fått så mye mosjon sim hun gjør har hun muligens vært mere krevende da.    Alle mine 3 har vært/ er fryktelig rolig inne,kan bli med bort på besøk/ute i alle miljø og slå seg helt til ro av seg selv (burfritt hundehold(kjører ikke bil) Ukentlig blir vi stoppet av fremmede som lurer på om det virkelig er en fuglehund siden er så rolig. Da sier jeg at hun er ikke så rolig som det her alltid vi gå turer med magebelte og trekksele sydd på mål. Særlig i skogen under båndtvangen er det «fluer» i hodet pga alt dyrelivet hun lukter så det løser vi med sykkle fin mosjon og lettere for meg enn gå med hun i bånd.    Er mye løs i skogen fra 2 oktober-april da. Lykke til med rasevalget!     
  • Med tanke på hva problemstillingen i artikkelen (den faktiske vitenskapelige artikkelen, ikke den publisert på forskning.no) er så er vel et litteraturstudie absolutt passende. Jeg synes de har gjort en godt balansert vurdering uten å ha lest mer enn noen få abstracts fra noen av de mest siterte kildene.  Hva synes du skulle stått i konklusjonen? Jeg synes det er en ok+ konklusjon ut i fra de funnene de gjorde og ikke minst type studie. De svarer på problemstillingen og beskriver også begrensningene for studiet i artikkelen godt.  Når det gjelder Forskning.no sin artikkel så ser jeg heller ikke noe direkte feil der. Det er en populærvitenskaplig artikkel som har fokus på det "viktigste"/mest relevante som kommer frem, og det er ikke veldig lett å presenter forskning på den måten uten å måtte ta ut viktige detaljer (snakker av erfaring) fordi det skal kunne leses og forstås av almenheten.
  • Som hovedregel slettes ikke tråder eller innlegg som er deler av diskusjoner, med mindre det bryter med retningslinjene. Hvis det bryter med retningslinjene kan du bruke rapporteringsfunksjonen i høyre hjørne av innlegget, så vil en moderator se på det.
  • Forklar situasjonen slik du har gjort her og satt opp en spleis, be om pengedonasjoner. Jeg er vanligvis veldig imot dette fordi jeg tenker man burde ha tenkt igjennom utgifter før anskaffelse av hund, men her kan jeg ikke si annet enn at du har gjort alt RIKTIG.  Jeg er sikker på at du vil få hjelp om du forklarer det slik som her. 
  • Flexibånd er supert. Er glad for at trådstarter utfordret fordommene flexibånd har.  (Og ordet "kjerringjojo" er så morsomt at det kommer jeg nok til å ta med meg videre) Den eneste bruken av flexibånd som jeg ser litt skjevt på er når folk ikke følger med på hunden. Jeg ville heller aldri brukt fleksibånd på en hund over 10kg, flexibånd er ofte lange og hunden kan ofte komme opp i stor fart før man rekker å stoppe båndet, og da er rykket ganske så smertefullt!   
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...