Jump to content
Hundesonen.no

Spiser lite og ikke regelmessig


k-munster
 Share

Recommended Posts

Hei, 

Har en kleine munsterlander på ca 14 mnd som jeg sliter med å få til gode matrutiner på. 

Vi har vært innom royal canin som vi fikk fra oppdretter til acana og mush vainu puppy, og nå er vi på appetitt energy. 

Vi mater 50/50 morgen(kl. 0630) og kveld(kl. 1830). Foringstabellen sier 240g på 20 kg hund. Hun er ca 18 kg, og jeg gir henne 300-350g (prøver å få litt mer på henne, syns hun er alt for tynn). 

Har dere noen erfaring med det samme, og kanskje noen tips til tiltak?

 

Link to comment
Share on other sites

Det er ganske vanlig at unghunder spiser lite, særlig i perioder. I tillegg trenger de aller færreste hunder det som står som "anbefalt" mengde, den er veiledende, og det er sjelden jeg hører at hunder trenger mer enn det for å holde stabil vekt.

Jeg ville prøvd å øke til tre måltider om dagen, så det blir mindre mengde per måltid. Prøv også gjerne å variere mellom rått/vått og tørt fôr. Våre har stort sett fått råfôr til ett måltid og tørt til det andre om dagen.

Mitt beste tips med småspiste hunder, så lenge de ikke er alt for tynne, er å gi den så lite mat at de faktisk spiser opp. Det har fungert på begge mine spisevegrere i tenåringstiden. Om hunden er tynn, prøv heller å gi mer energirikt fôr.

Link to comment
Share on other sites

Å dele det på 3 måltider kan helt klart hjelpe! 

Også er det ikke alle hunder som tåler tørrfor. Min første hund spydde det opp, og vi prøvde alle merkene som den gang var tilgjengelig her. Dette var lenge siden, så han levde i årevis på menneskemat. ? Glad vi har bedre alternativer nå.
 

Link to comment
Share on other sites

@simira og @Pingeling, tusen takk for gode tips. Jeg skal prøve å gå tilbake til 3 måltid også gi litt mindre i løpet av dagen for å så se hvordan det utvikler seg. Det er vel egentlig samme teknikk som ved dressur, funker det ikke så har man gått for fort frem og da må man ta et steg tilbake.

 

Link to comment
Share on other sites

56 minutes ago, k-munster said:

@simira og @Pingeling, tusen takk for gode tips. Jeg skal prøve å gå tilbake til 3 måltid også gi litt mindre i løpet av dagen for å så se hvordan det utvikler seg. Det er vel egentlig samme teknikk som ved dressur, funker det ikke så har man gått for fort frem og da må man ta et steg tilbake.

 

Ja, og noen hunder har behov for 3 måltider selv som voksne. Min på 8 år kaster opp dersom det blir for lenge mellom måltider. Brukte 2 måltider på alle tidligere hunder, men for henne fungerte det ikke.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Har en hvit en også altså😄 Greier ikke helt slutte med dem. Ja, pleier vel å si at han er en ekte belger; mest Groenendael blandet med Malinois + en dæsj Tervuren. Veldig trivelig liten fyr som liker å bruke nesa. Var det ikke sånn at du snuste på ny? Moren til min svarte skal ha nytt kull nå...wink wink, nudge nudge😘
  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteheller etc langs gjerdet sånn at den ikke graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...