Jump to content
Hundesonen.no

Spiser lite og ikke regelmessig


Recommended Posts

Hei, 

Har en kleine munsterlander på ca 14 mnd som jeg sliter med å få til gode matrutiner på. 

Vi har vært innom royal canin som vi fikk fra oppdretter til acana og mush vainu puppy, og nå er vi på appetitt energy. 

Vi mater 50/50 morgen(kl. 0630) og kveld(kl. 1830). Foringstabellen sier 240g på 20 kg hund. Hun er ca 18 kg, og jeg gir henne 300-350g (prøver å få litt mer på henne, syns hun er alt for tynn). 

Har dere noen erfaring med det samme, og kanskje noen tips til tiltak?

 

Link to post
Share on other sites

Det er ganske vanlig at unghunder spiser lite, særlig i perioder. I tillegg trenger de aller færreste hunder det som står som "anbefalt" mengde, den er veiledende, og det er sjelden jeg hører at hunder trenger mer enn det for å holde stabil vekt.

Jeg ville prøvd å øke til tre måltider om dagen, så det blir mindre mengde per måltid. Prøv også gjerne å variere mellom rått/vått og tørt fôr. Våre har stort sett fått råfôr til ett måltid og tørt til det andre om dagen.

Mitt beste tips med småspiste hunder, så lenge de ikke er alt for tynne, er å gi den så lite mat at de faktisk spiser opp. Det har fungert på begge mine spisevegrere i tenåringstiden. Om hunden er tynn, prøv heller å gi mer energirikt fôr.

Link to post
Share on other sites

Å dele det på 3 måltider kan helt klart hjelpe! 

Også er det ikke alle hunder som tåler tørrfor. Min første hund spydde det opp, og vi prøvde alle merkene som den gang var tilgjengelig her. Dette var lenge siden, så han levde i årevis på menneskemat. 😱 Glad vi har bedre alternativer nå.
 

Link to post
Share on other sites

@simira og @Pingeling, tusen takk for gode tips. Jeg skal prøve å gå tilbake til 3 måltid også gi litt mindre i løpet av dagen for å så se hvordan det utvikler seg. Det er vel egentlig samme teknikk som ved dressur, funker det ikke så har man gått for fort frem og da må man ta et steg tilbake.

 

Link to post
Share on other sites
56 minutes ago, k-munster said:

@simira og @Pingeling, tusen takk for gode tips. Jeg skal prøve å gå tilbake til 3 måltid også gi litt mindre i løpet av dagen for å så se hvordan det utvikler seg. Det er vel egentlig samme teknikk som ved dressur, funker det ikke så har man gått for fort frem og da må man ta et steg tilbake.

 

Ja, og noen hunder har behov for 3 måltider selv som voksne. Min på 8 år kaster opp dersom det blir for lenge mellom måltider. Brukte 2 måltider på alle tidligere hunder, men for henne fungerte det ikke.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   1 member • Nye innlegg

  • Jeg hadde en hund som var allergisk mot midd, og han fikk V&M og ris ved siden av så han ikke skulle bli så hard i magen.  Synes i dag at RAW funker bedre enn V&H. De blir ikke så harde i magen av det   Vet om noen som bruker kokt/stekt søtpotet som godbit. 
  • Støv og lagermidd er vanskelig. Veldig mange dyrleger og dyrebutikker selger allergifor, men lagermidd er noe som oppstår i alt tørrfor (og tørre godbiter). Jeg anbefaler vom og hundemat, samt ting som agurk og gulrot som godbiter. Her må man prøve seg frem til man finner noe hunden liker godt nok til å bruke som belønning. Man må også se på hvordan livet til hunden er. Hvis den sover på soverommet, så er det kjempeviktig å få den tilvendt å sove et annet sted, for det er den verste plassen en allergihund kan oppholde seg. Avhengig av hvor alvorlig allergien er, så må man kanskje ta en del grep rundt hundekurv, sofabruk, støvsuging og husarbeid. Dersom det er proteinkilder hunden reagerer på i tillegg, så er det bare utprøving/utelukking som funger for å finne ut nøyaktig hva som er problemet, sånn at man kan unngå det. Allergi hos hund er kjipt og kan være vanskelig å håndtere, men det er viktig å gjøre det man kan.  
  • Hun skulle ikke bruke det lengre når jeg sa hvor dårlig Frolic var. 😊
  • Det er iallefall støv allergi og midd også tror jeg.  Og mye annet. Husker ikke alt som sto på arket.   
  • Så flott LØJ! 😊 Jeg har glemt å sjekke om jeg har fått svar, tenkte ikke på at jeg ikke fikk varsler 🙈 Har sendt deg melding! 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...