Jump to content
Hundesonen.no

Snart 2 år gammel Breton tar ikke stand på fugl


Recommended Posts

Hei! 

Jeg har en Breton som som selv etter mange fuglesituasjoner på jakt i høst ikke tar stand. 
 

Grunndressur sitter greit, søker fint i fjellet, og jagelysten etter at fuglen er på vingene er liten. Det hjelper dog ikke stort når han går for hardt på og støkker fugl hver eneste gang. 

I vår og sommer har vi ved jevne og ujevne mellomrom vært på trening på due (siden hønsefugl ikke er lov i år) og der tar han stand. Om ikke hver gang så nesten hver gang. Dog så er nok ikke innstinktene like sterke mot due og vi sliter med tjuvreising. Tenkte kanskje dette ville løsne i skogen og fjellet, men det har egentlig bare blitt værre. 

Noen som har tips? Er han bare umoden og jeg må gi det tid eller er det noe jeg skal kunne forvente nå? Han kommer fra gode linjer selv om det aldri er noen garanti. 

Link to post
Share on other sites

Det kan være at han er umoden, for noen så løsner det ikke før de er 3-4 år. Men så er det også slik at ikke alle fuglehunder er gode på å ta stand, eller blir gode til det.

Grunndressur er kjempeviktig, et spikret sitt eller ligg er et must. Om det er 1m fra deg i bånd eller 50m unna og løs, så må den fungere. Å trene i langline under kontrollerte forhold er også lurt, er lettere å ha kontroll på hunden og han kan ikke gå for langt/for raskt på. Han synes sikkert det er kjempeartig og veldig selvbelønnende å kunne støkke på i eget tempo, så cluet er vel å ikke gi han mulighet til det.

Ta kontakt med lokal fuglehundklubb eller bretonklubb, de har sikkert treninger og gode råd. Eventuelt oppdretter.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Nå er ikke blandingsavl så veldig populært på forumet her, men ikke ulovlig. Når det er sagt ville jeg nok opplyst om hvilke helsesjekker han har og hvordan helse og gemytt er på søsken og foreldre. Ikke som i at "de er friske og snille", men om de er sjekket for typiske plager for de små rasene som øyesykdommer, albueledd, hofter osv. Hvis foreldrene er registrerte i NKK er det også relevant. Selv om din hund er både søt, snill og frisk så er det ikke gitt at valper etter han vil bli det, det kommer an på hvilke gener han bærer som kanskje ikke vises så godt. Hvis det er sykdom lengre bakover så kan det slå ut hos valpene.
  • Matti en en 4 år gammel maltepoo, og kan gjerne bidra med å lage fine valper om noen ønsker. Han bor i Trondheim, og er ca 5 kg. Hans mor er malteser og pappaen er en dvergpuddel.  Matti bor i en familie på 5 mennesker og han får mye positiv oppmerksomhet, trening og sosialisering. En veldig fin familiehund, som er glad i mennesker. Barnevennlig. Allergivennlig og røyter ikke. Godt lynne og veldig søt:-) Ta gjerne kontakt om du ønsker å vurdere om han kan være egnet;-)  Hilde:-) hildanorway@hotmail.com 41211822 
  • Mål 2023: - Konkurrere i Smeller (hvis det nye regelverket godkjennes) - Mellomtittel i Smeller
  • Det tok litt tid før vi turde å skaffe oss hund igjen, men nå har vi en helt fantastisk sheltie gutt på 1,5 år. Ikke visste jeg at det å være hundeeiere kunne være så "enkelt" og bare gøy. 😄 En helt annen opplevelse denne gangen!
  • Din situasjon er noe helt annet. Egenerfaringer må man ha rett til å si noe om. Jeg leste forøvrig de gamle innleggende dine nå, og det var utrolig trist. Har vært i lignende situasjon selv (uten at det var oppdretters feil), og den type ekstrem "mental brist" eller hva jeg skal kalle det, er synlig fra veldig ung alder. De blir ikke bra av det. Det beste man kan håpe på er å få redusert symptomene litt gjennom hardt og langvarig arbeid, men det er vanskelig og i noen tilfeller umulig. Og uansett symptomer, så er ikke hunden normal i hodet, og man kan aldri stole helt på den rundt fremmede.  Den hunden kunne dere ikke ha, og dere gjorde alt rett. Jeg håper dere har det bra nå, og har fått et godt og trygt hundehold med en frisk hund.  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...