Jump to content
Hundesonen.no

Har to hunder som er det stikk motsatte


Recommended Posts

Jeg har to hunder av samme rase og begge er hannhunder.

Han ene er kastrert(4år) og han andre er ikke(9år).

Den kastrerte virker skikkelig aggressiv mot andre hunder og glefser til de også. Har skjedd at han glefser til folk også. Han har et skikkelig jaktinstinkt og er umulig å gå tur med. Er det pga kastrering? Har lurt på om det kanskje er noe han har opplevd i tidligere hjem.

Han som ikke er kastrert virker bare snill mot andre hunder og vil bare hilse. Det dumme er at han blir påvirket av den kastrerte og blir like sint.

 

Link to post
Share on other sites

Hvorfor tror du at hunden er kastrert, skal ha noe å si?

Vil tro gener/gemytt arvet fra foreldre kan ha noe å si. Tidligere erfaringer han har hatt med møte av andre hunder, hvordan han har blitt trent osv kan ha noe å si. Raseproblem? (selv om ikke alle får samme problem). Helseproblemer? (eks vond rygg, dårlige tenner som gjør at at overreagerer)

Du vet at bl.a. alle førerhunder blir kastrert? Og det er ikke fordi de ønsker at hunden skal blir utagerende de gjør det...

Edited by Rufs
Link to post
Share on other sites

@RufsDet er ganske mange førerhunder som ikke kommer gjennom godkjenning. Det er også ganske målrettet avl på mentalt stødige hunder. Det er ganske grundig bevist at å kastrere en allerede usikker hund kan gjøre problemet verre.

Hvis en hund er aggressiv på grunn av usikkerhet kan kastrering forverre det. Men det er vanskelig å si om det er tilfellet her. Det kan også være opplevelser og/eller innarbeidet uvane. Noen hunder tåler en dårlig opplevelse, for andre utløser det store problemer. Det er gjerne arv og mentalitet hos hunden som avgjør. Kastrering er en av mange faktorer som kan påvirke begge veier.

Det spiller egentlig liten rolle, det beste man kan gjøre med det er å jobbe med selvtillit og mestring hos hunden, og adferd i passeringer. Hvis du ikke har noen erfaring med passeringstrening kan det lønne seg å få hjelp av en instruktør med god kunnskap om adferd. Du finner også mange gode råd om passeringstrening på forumet her.

Når hundene påvirker hverandre kan det også være en fordel å gå separate turer en periode for å jobbe målrettet med yngstemann, eventuelt være to personer med hver sin hund, så det er lettere å holde fokus og kontakt.

 

 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Nå er ikke blandingsavl så veldig populært på forumet her, men ikke ulovlig. Når det er sagt ville jeg nok opplyst om hvilke helsesjekker han har og hvordan helse og gemytt er på søsken og foreldre. Ikke som i at "de er friske og snille", men om de er sjekket for typiske plager for de små rasene som øyesykdommer, albueledd, hofter osv. Hvis foreldrene er registrerte i NKK er det også relevant. Selv om din hund er både søt, snill og frisk så er det ikke gitt at valper etter han vil bli det, det kommer an på hvilke gener han bærer som kanskje ikke vises så godt. Hvis det er sykdom lengre bakover så kan det slå ut hos valpene.
  • Matti en en 4 år gammel maltepoo, og kan gjerne bidra med å lage fine valper om noen ønsker. Han bor i Trondheim, og er ca 5 kg. Hans mor er malteser og pappaen er en dvergpuddel.  Matti bor i en familie på 5 mennesker og han får mye positiv oppmerksomhet, trening og sosialisering. En veldig fin familiehund, som er glad i mennesker. Barnevennlig. Allergivennlig og røyter ikke. Godt lynne og veldig søt:-) Ta gjerne kontakt om du ønsker å vurdere om han kan være egnet;-)  Hilde:-) hildanorway@hotmail.com 41211822 
  • Mål 2023: - Konkurrere i Smeller (hvis det nye regelverket godkjennes) - Mellomtittel i Smeller
  • Det tok litt tid før vi turde å skaffe oss hund igjen, men nå har vi en helt fantastisk sheltie gutt på 1,5 år. Ikke visste jeg at det å være hundeeiere kunne være så "enkelt" og bare gøy. 😄 En helt annen opplevelse denne gangen!
  • Din situasjon er noe helt annet. Egenerfaringer må man ha rett til å si noe om. Jeg leste forøvrig de gamle innleggende dine nå, og det var utrolig trist. Har vært i lignende situasjon selv (uten at det var oppdretters feil), og den type ekstrem "mental brist" eller hva jeg skal kalle det, er synlig fra veldig ung alder. De blir ikke bra av det. Det beste man kan håpe på er å få redusert symptomene litt gjennom hardt og langvarig arbeid, men det er vanskelig og i noen tilfeller umulig. Og uansett symptomer, så er ikke hunden normal i hodet, og man kan aldri stole helt på den rundt fremmede.  Den hunden kunne dere ikke ha, og dere gjorde alt rett. Jeg håper dere har det bra nå, og har fått et godt og trygt hundehold med en frisk hund.  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...