Jump to content
Hundesonen.no

Recommended Posts

Hei. Min snart 9 år gamle hund har fått ødelagt ene korsbåndet i bakbenet.

Hu har PL i kneet. Mest synlig i det andre også. Er det forsvalig at gjennomføre en sånn operasjon hvis det er stor sjangs for at det andre benet blir mye dårligere av å bære hele vekten og kanskje også treng en operasjon?

De har også merket at hu har en bilyd i hjerta så kan være at hu har fått noe hjerteproblemer også. 
Jeg er så usikker på om det er forsvarlig at hu må igjennom dette om det bare blir værre?

Link to post
Share on other sites

Hvis dyrlegen har foreslått operasjon så regner jeg med at de anser det som forsvarlig.

Bilyd på hjertet kan jo være mye, og kanskje ikke uvanlig på en så gammel hund.

Hvilken rase er det? Hvor stor og tung hunden er har jo noe å si, og ikke minst hva som er vanlige belastninger hos rasen.

Link to post
Share on other sites

Det e en chihuahua, hu e ca 400gr større en optimalt. Hu er omplasseringshund og har vært på slanking hos meg siden hu kom.
Det va de på legevakten som sa at det kanskje ville være lurt å tenka på om hu skal sleppa å gå igjennom dette. Så derfor er jeg usikker og vil bare sjekke hva folk syns. En ting er om det går greit så er det likevel lang behandligstid ettepå.

Skal snakka med en ortopet i morgen. Men ville sjekke før eg reise i tilfelle

Link to post
Share on other sites

Jeg vet ikke om det beste stedet er å be om meninger fra folk som aldri har sett hunden. Kan hun slankes nok før operasjon? Kan hun greie å leve godt uten operasjon, kanskje på smertestillende? Grad av PL på begge knærne? Hvordan er helsen ellers?

Du trenger ikke å svare på spørsmålene, men alt det er ting som spiller inn og som kompetente folk som ser og kjenner hunden kan svare bedre på. Det er jo en forholdsvis frisk og lett rase unntatt når det gjelder tenner og PL, men om det er verdt det for denne hunden kan ikke være godt å vite. Men hunden kan også leve godt i 5-6 år til med riktig behandling.

Hvis dette ble påvist på dyrlegevakt, har dere en fast veterinær som kjenner hunden bedre og kan gi råd kanskje? Lykke til med ortopeden!

Link to post
Share on other sites

Alder og sykdom/skader er et vanskelig tema når det gjelder kjæledyr, både fordi folk har forskjellige meninger om hva som vil være overbehandling, men også fordi det vil variere ut i fra rase og individ.

Hva mener du med at legevakten lurte på om hun skulle få slippe? Dyrlegevakten? Så snart en dyrlege snakker om avlivning, så skal man tenke seg godt om. De fleste er forsiktig med å si noe sånt, så man skal i allefall det ta det på alvor og snakke med dem. De ser gjerne ting som eier ikke klarer/ønsker å se.

Har selv måtte vurdere operasjon på en hund som var 8 år gammel, og operasjonen i seg selv var verdt å prøve ut i fra alder. Men hun hadde en livstid med mye sykdom bak seg, og medisinering og slitasjen på kroppen hennes over mange år var stor. Så selv om operasjonen i seg selv var forsvarlig, så var hennes forventede levetid og helse såpass dårlig at det ikke var verdt det. Sånne ting må man rett og slett se an sammen med dyrlegen.

Lykke til i morgen!
 

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Tror ikke det er hele svaret . Mange som har opprinnelse utenfor Norden, er fra land hvor hunder er "urene", eller de har bare tradisjoner for hund brukt kun til jakt eller vakt. Vår kultur med hund som kompis og kjæledyr, og stevner og konkurranser er helt fremmed for dem. Og da er kanskje ikke interessen så stor. De går jo glipp av mye gøy.
  • Enig med kommentaren over, å bytte til en fersk kost (ekte mat) burde være førsteprioritering å teste. 
  • Jeg kjenner flere hunder med kroniske mage- og hudproblemer som ble helt friske av å bytte til råfor, så det kan jo kanskje være verdt et forsøk.
  • De jeg kjenner med trekkhunder bruker å gi faste måltider de også, så det er ikke bare vanlige familiehunder som spiser faste måltider. Det finnes selvfølgelig folk som har mat fremme hele tiden (sånn som leieboeren din), men det er ikke anbefalt. Og siden denne hunden har problemer med å bli helt stueren så er det viktig å ta grep for å endre rutinene. Dere vil ikke klare å trene han av med uhell dersom tarmen er så full at han MÅ på do. Det må endring til i matrutinene for å fixe problemet. Både for hunden sin del, men også for dere. Når man kommer inn i rutinen selv, så er det veldig raskt og enkelt å lage til mat 2-3 ganger i døgnet. Det er mye triveligere å bruke ekstra tid på måltidene enn å bruke ekstra tid om morgenen til å fjerne avføring! Mitt forslag er å se på forsekken hvor mye produsenten anbefaler at hunden spiser ut i fra vekten hans, og del det på tre. Så gir du frokost, middag og kvelds. 3 måltider gjør at overgangen ikke blir så stor for hunden. Det kan godt hende den vil ha noen uhell fremdeles frem til ting får stabilisert seg. Etter et par uker kan dere gå ned til 2 måltider om dagen: frokost og middag. Dersom dere ser at hunden blir tynnere eller tykkere når dere følger den anbefalte mengden, så justerer dere bare litt på mengen etterhvert. 🙂 
  • Og selges hos fellesbonden Det står på sekken at en liten hund 16-20 kg trenger 205 -245 gram om dagen så da varer sekken omlag 30 dager hvis den veier 16kg Eller ca 24 dager hvis hunden,veier 20kg  Eller 8måneder for til de minste og det er en 50lapp pr mnd = 1 redbull til deg sjøl på tappen..   Eksemen forsvant totalt med dette foret, og teksten på sekk skriver at mange ting er fjernet,men jeg vet dessverre ikke om teksten kun er en produktreklame. Men antar at for høye eller for lave verdier skal kunne sjekkes som vi, mennesker finner ut av med en blodprøve.. 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...