Jump to content
Hundesonen.no

Labrador på 3,5 år med mye kløe


Lars og Otto
 Share

Recommended Posts

Hei?

Litt fortvilet over å ikke kunne løse/finne årsaken til at Otto, vår labrador klør og klør og klør. Forsøkt å bytte til et mer protein fattig for men fikk en slapp og sliten hund uten endring i kløe. Dyrlege, som selv selger for, anbefaler sitt for dog uten at vi ser endring… 

Otto er kjemisk kastrert, generelt sett rolig mellom kløanfallene som kan vare kvelden igjennom og innebefatter forskjellige steder på kroppen.

Var tidligere plaget med våteksem men ikke i denne sommeren…

Ville vært superstas om noen med liknende erfaring kunne dele hva en god ting å gjøre er i denne situasjonen.

 

På forhånd takk.

Mvh

Otto og Lars?

Link to comment
Share on other sites

Har dere prøvd Hypoallergent fôr? Eller noe basert på innsekter? Sånn for å kunne starte elimineringsdiett for å finne ut hva han reagerer på. 
Det kan jo også være midd eller støv. Vet mange velger å fryse fôret av den grunn. Og noen må jo vaske på travelt for å holde allergien til hunden i sjakk.

Hadde veldig god effekt på Beaglen jeg hadde når han fikk dette: Allergen Management Plus (specific-diets.no) Han fikk dog ikke allergi før etter en leversvikt så ikke sikkert hans allergi var like alvorlig som den din hund har. 

En venninnes hund ble kirurgisk kastrert og da forsvant allergien dens, men der var det nok en del stress og hormoner som var årsaken. Den hadde også mye våteksem/hotspots.

Link to comment
Share on other sites

Forallergi er det første dyrlegene tester ut siden man enkelt kan kontrollere hva hunden får i seg, men miljøbetinget allergi er vel minst like vanlig. Da er det snakk om støv/lagermidd, pollen, røyk, andre dyr, osv. Tenk over om det er perioder i løpet av året han bruker å være mer allergisk enn andre, eller til og med perioder på dagen han reagerer mer. Det kan også være kontaktallergi, f.eks. mot ull, metall, plast, tekstiler, gulvsåper eller noe annet han kommer i fysisk kontakt med. 

Min forrige hund hadde støv/midd allergi. Hun kunne ikke spise tørrfor eller vanlige godbiter, kunne ikke ligge i pledd/stoffseng, absolutt ikke være på soverommet, sofabruk var strengt regulert, og vi testet en drøss hundeshampoer. Det var ikke nok, og vi gikk vel sikkert igjennom hele listen medisiner/immunterapi før hun til slutt fikk en som fungerte for henne.

Har ikke veterinæren snakket med deg om annet en forallergi? 

 

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det virker jo som at de det er snakk om i artikkelen tar godt hensyn til valpenes behov og utøver god dyrevelferd, og det er vel og bra. Uansett synes jeg det er skummelt med slike trender som involverer dyr, spesielt fordi man aldri vet hvordan det kan utvikle seg. Med en såpass stor etterspørsel, kan vi liksom ikke se bort ifra at det kan skapes mange useriøse aktører som ikke setter valpenes velferd i absolutt første rekke. Forholdene man har sett i utlandet som blir beskrevet i artikkelen er jo ren tortur…
  • Hvis han gjør fra seg rimelig raskt om morgenen så tenker jeg at han faktisk må ut da. Du sier ikke hvor ung, men det kan ta litt tid før de lærer seg å sove hele natta. Men det kan være at han også bare har behov for å røre litt på seg eller bytte liggested, så jeg ville prøvd uten bur.
  • Kast buret på søppeldynga der det hører hjemme.  Her er det ingen som står opp ‘før tiden’ med mindre det er snakk om dårlig mage eller lignende . De sover da også i sengen eller i kurver på gulvet for de som ønsker det.
  • https://www.nrk.no/stor-oslo/valpeyoga-har-kommet-til-norge-_-dyrebeskyttelsen-vil-ha-forbud-1.16816919 Pengegriske ‘grundere’ utnytter små hvalper til inntjening. Tragisk å se at over 40 % svarer at de vil benytte seg av tilbudet. Kanskje ikke overraskende når man ser hvor mange som stadig anskaffer seg vandrende lidelseshistorier på fire ben ..  Håper Dyrebeskyttelsen får gjennomslag her. 
  • Et lite problem, men kanskje noen har et tips eller to?  Har en unghund som våkner litt tidligere enn jeg ønsker på morgenen. Han våkner opp mellom 05.30 og 06.30. Før jeg fikk hunden våknet jeg av meg selv og sto opp en gang mellom 06.30 og 07.00. Tidsmessig er ikke dette noe stort problem, jeg får sove nok selv om jeg står opp 05.30. Jeg ønsker imidlertid ikke å stå opp før jeg må. Vil heller ha den timen på kvelden. Han pleier å sovne av seg selv på kvelden og vi legger oss rundt kl 22. Luftetur umiddelbart før han legger seg for natta. Har prøvd å ha han våken lenger, men det hjelper lite, det er bare jeg som får mindre søvn da. Hunden våkner og starter med å bevege seg litt i buret, strekke seg, og etter litt tid blir det piping/klynking. Jeg pleier å våkne da og han slutter med lyder når han vet at han har greid å vekke meg. Hvis ikke jeg våkner(svært sjeldent) så begynner han å bjeffe. Jeg er ganske sikker på at dette er noe jeg kunne løst ganske lett med ignorering og at jeg venta han ut. Utfordringen min er at jeg bor i blokk og har naboer jeg ikke ønsker å forstyrre med lengre bjefferunder på morgenen. Han lager nok lyd ellers. Vi pleier å ta en rask tur ut når han våkner, og da både tisser og bæsjer han ganske raskt. Rett inn igjen. Jeg er heller ikke helt sikker på om han da våkner fordi han må på do, eller om det er et potensiale for litt mer sammenhengende søvn. Han har fint greid å dressere meg til å stå opp litt før jeg vil, men jeg har latt det skje da det er viktigere for meg å ta hensyn til naboenes velferd.  Er det noen som har noen tips til hvordan man kan få hunden til å sove litt lengre på morgenen?   
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...