Jump to content
Hundesonen.no

Bør jeg være beskymret?


Recommended Posts

Jeg har en rottweiler valp på 12 uker. Han biter noe voldsomt, og går nesten til angrep på oss. Forstår jo at dette er lek, men valpen er så voldsom. jeg har prøvd alt fra å gi valpen leke, vannsprut, og hekte valpen med bånd rundt bordet, slik at han skal forstå at leken ender hvis han biter oss. Men alt dette uten hell. Eneste som fungerer er selvkost buret. Men kan ikke benytte meg av buret hvis vi feks er ute. 

det andre er at han biter på alt, selfølgelig men noe av det valpen biter på  er ikke bra. Valpen har respondert med å bli illsint når keg prøver å ta tingene fra munnen og biter meg og knurrer veldig.

vet at rottweilere er veldig voldsomme, men jeg liker ikke helt den attituden hun har når jeg tar ifra henne ting. Har prøvd å erstatte tingene med godbiter, len hun er ikke interessert

Link to post
Share on other sites

Det kan jo høres ut som valpen har fått litt dårlig grunnlag for bitehemming i utgangspunktet. Samtidig er det jo en aktiv rase som bruker munnen mye.

Hvis du skal bytte så er det dessverre hunden som bestemmer "verdien" på det som skal byttes. Har du prøvd med ferske godbiter (pølse, ost, smør...?), eller leker?

Får valpen nok aktivisering? Jeg tenker at jeg ville utnyttet dette til å samarbeid og lek med drakamp, bruk det til kontakt og samarbeide.

Har du snakket med oppdretter om hvordan dere bør håndtere dette? Hva har du av erfaring fra før? Jeg er motstander av konseptet "førstegangshund", samtidig er rottweier en av de rasene som krever at man setter seg godt inn i rasen og hva man har med å gjøre før man skaffer seg en.

 • Like 4
Link to post
Share on other sites

Dette høres ut som noe dere må jobbe med, og det er bra du tar tak i problemet tidlig. Har hatt basenji med veldig lik framtoning som valp, men hun hadde også tendenser til å bli hissig den gang. Dette sier jeg fordi jeg skjønner bekymringen, og for å fortelle at det går an å rette opp!

Du har helt rett i at beste måten å trene bitehemming er at leken avsluttes når tenner blir brukt, men å ta på bånd er ikke nødvendigvis lett å forstå. Det er ikke sikkert at han skjønner sammenhengen, for det tar tid dersom båndet ikke er rett ved siden av og er ikke lett å holde konsekvent.

Her er det lurt å bruke hundens egne signaler. Når han bruker tennene så reiser du deg, krysser armene over brystet så han ikke har noe å ta tak i, snu ryggen til og se opp. Sånn står du til han roer seg, og i starten kan det ta flere minutter. Går du over gulvet og han biter, så stopper du opp og gjør det samme. Jeg anbefaler å bruke sko/bukser som gir beskyttelse, for dersom dere regarer på de skarpe tennene eller klær som blir ødelagt, så vil det ikke fungere. 

Når det gjelder biting på andre ting ville jeg lagt masse arbeid i å forhindre at han får tak i ting. Jeg har valp nå, og har ribbet stua mi for pyntesaker, møbler jeg er redd for, og gardiner på grunn av erfaring med bitejenta. Andre ting har jeg gjerdet inn med billige kompostgrinder fra biltema. Så lite mulighet for konflikt som mulig, og jeg kan slappe av.

Samtidig er det viktig å trene på bytting og slipp inne, for da kan du i stor grad velge ting med lik verdi, f.eks. 2 likedanne leker. Eller lav verdi-leke mot godbiter. Etterhvert kan dere øke vanskelighetsgraden. 

Og mitt tips når det gjelder tendenser til at valpen blir hissig er å møte hissighet med ro og mykhet. Ikke dulling og trøstestemme, tenk heller rolig lærerstemme under en alvorsprat. Dersom han blir irritert og dere svarer med irritasjon i stemmen, brå bevegelser og anspent musklatur, så kan det eskalere situasjonen og føre til at han protesterer enda hardere.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Heisannsveisann, liten stund siden nå det var noe lyd fra oss. Jeg tenker titt og ofte på det, men finner liksom ikke helt tiden altid til å skrive å være så aktiv. Er så mye som skjer i livet og merker at tiden med mye PC-sitting liksom er forbi, hehe. Siden sist har vi vært på sommerferie, roadtrip på Sørlandet. Da hadde vi med oss bare Kiska og Haru, og lot Logi være hjemme på pass. Det ble slik litt av ulike årsaker i år, ettersom det er begrenset med plass i bobilen, Haru som var valp og krevde en del samt at Kiska er en hund som rett og slett også krever en del. Neste år satser vi på at alle 3 kan være med! Men Logi led ingen nød og storkoste seg hos "besteforeldre". Ellers går mye av tiden til oppussing. Jeg bor i et gammelt hus og vi totalrenoverer stua, så det krever sitt (+ enkel oppussing ellers i huset), og jeg får ikke gjort så mye alene heller (noe selvsagt) så det tar litt ekstra tid fordi det må passe for de som hjelper og. Men ja, da er det ikke så mye tid å ta av igjen, haha. Jeg og Haru jobber med grunnleggende øvelser imellom slaga, samt det hverdagslige som må trenes på selvsagt. Han har rukket å bli 7 måneder nå, og tiden går fort! Blitt en real pøbel også, så er veldig spent på tenåringsfasen kjenner jeg, nå den kicker inn for fult.  Nå går det jo fort mot jul, men etter nyttår skal vi legge inn mer gir på treningen også, så 2024 tror jeg blir et bra hundeår - jeg gleder meg! Deler noen bilder fra den siste tiden: Haru på tur i sommer hvor han fikk smake på bringebær og blåbær:   Her er vi på tur i sommer og går Tømmerrenna i Vennesla: Også fra i sommer hvor vi gikk en relativt kort men noe småkrevende tur opp til et utsiktspunkt ved Månafossen. Kiska poserer! Haru og Logi går godt overens og deler gjerne plass: Haru med bestevennen sin Olli (Finsk Lapphund) som er 1,5 måned yngre enn han. Her fra da Olli var på overnattingsbesøk, til deres store glede! Har har også blitt så stor nå at han har arvet det gamle halsbåndet til Elvis, min gamle hund. Med sin egen navntag selvsagt. Litt for stort enda sånn sett, men nå drukner han ikke helt i den hehe. Han kler den veldig godt også! Og veldig fint å kunne la slikt gå i arv og kjenner jeg.
  • Okei da skal jeg prøve på det å se om det funker bedre 
  • Så lenge han ikke er tynn så får han i seg nok mat. Men da ville jeg heller redusert mengden han får til hvert måltid.
  • Små trolla nærmer seg to år med stormskritt ❤️ Ela, Jøss og Nano er alle 3 øyelyst fri som voksene ❤️ og med det håper vi at både Jøss og Ela kan gi meg valper senere ❤️
  • Nei han er ikke tynn. Akkurat passe vill jeg si. Vi mater han bare 2 ganger om dagen da 3 og 4 ble alt for ofte for hannes del så funket bedre med 2. kan vere at det er for mye mat men han skulle jo ha spist mere enn bare 2 tugger per måltid? Jeg bruker å ta bort maten etter ei stund åsså får han ikke før neste måltid på kvelden men da kan han også spise di to tuggene som han spiste på morgen, av og til rører han det ikke i det hele tatt 😅
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...