Jump to content
Hundesonen.no

Sverige oppdrett


Gabrielle
 Share

Recommended Posts

Jeg har opplevd å ha fine samtaler med potensielle oppdrettere i Norge som avsluttet kontakten uten et ord da de fikk høre jeg bor i Nord-Norge, så at det finnes oppdrettere som ikke vil selge til utlandet er ikke overraskende.

 Dersom rasen er populær og lett å få solgt, så er det dessverre mange oppdrettere som prioriterer etter hvor man bor. Hvor vanlig det er skal jeg ikke uttale meg om, men det skjer.

Link to comment
Share on other sites

Vanlig? Nei, det vil jeg ikke si. Sålenge man henter/besøker selv. At det brukes som en enkel unnskyldning av noen? Ja, det tror jeg.

De fleste er interessert i å få spredt godt genmateriale til gode hjem, uavhengig av lokasjon. Men om man feks. driver oppdrett selv er det ikke alle som ønsker dele på 'sine linjer', især om de har forskjellige avlsideologier. Og av og til 'trenger man bare en unnskyldning' til å avslå noen man kanskje ikke ønsker å selge valp til. 

For meg så har jeg de aller fleste av mine valper over 6t unna meg, og det generelt i Norge. Så for oppdretter i Sverige jeg hentet valp av i fjor, så er det kortere hit enn feks. de jeg har på Vestlandet, Nord-Norge og i Finnmark. Men jeg kan også forstå å ønske å ha dem nærmere for å kunne følge dem opp bedre, det siste kullet mitt har jeg holdt ganske nært bare for å kunne følge opp bedre (vi oppdaget sykdom på tispa like før fødsel). 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...