Jump to content
Hundesonen.no

Pelsstell og valg av hunderase.


Annemone
 Share

Recommended Posts

1 hour ago, Annemone said:

Jeg liker ikke å børste. Blir det da dumt for hunden om jeg velger en langhåret hund? Merker hunden at jeg ikke liker børsting?

Hvor mye vektlegger dere pelsen til hunden når dere velger en hunderase?

Jeg liker heller ikke å børste, og de gangene jeg har kikket på raser så har jeg utelukket alle som ikke har kort pels av den grunn, og begynt letingen mellom de korthårede. Det er dessverre ikke så mye å velge mellom i små-middels korthårsraser, med mindre man går for jakthund, men pels er faktisk det siste jeg vil endre på. Nå har jeg pollenallergi i tillegg, så det er enda en grunn til å holde meg unna langhårsraser.

Dersom du er tålmodig, snill og vennlig med hunden din når du børster, så vil det nok den delen gå bra (sier jeg med korthårshund ?).

Jeg tenker at det største problemet er at dersom du ikke liker pelsstell, så vil det gjøre hundeholdet ditt mindre gledelig dersom du får en hund med lang pels. I tillegg til børstingen kommer det en rekke andre ulemper, avhengig av rase. Jeg føler meg alltid veldig heldig når jeg ser langhårshunder med løv og kvist i pelsen som eier må plukke ut eller støvsuge opp, eller når det regner og den hvite pelshunden er sølebrun på nedre halvdel. Også blir det større mengder pels på klær og gulv, selv hvis hundene røyter like mye. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 timer siden, Annemone skrev:

Hvor mye vektlegger dere pelsen til hunden når dere velger en hunderase?

Mye (tror jeg). I utgangspunktet vil jeg ha en kortpelset hund.
Det er mye lettere å holde rent, og er veldig lettstelt. Det ser penere ut med kort pels. (Liker ihvertfall ikke lang pels i ansiktet). Man ser mer av hunden liksom, som muskler og kroppsbygning. Ikke bare at det er en hund der inne i pelsen et sted ?
Er det kaldt eller vått ute, så er det lett å kle på etter været, enn når det blir varmt om sommeren, og hunden plages av varmen. 
Jeg syns ikke det er så mye styr å børste over rufse-dyret jeg har nå. Men er ufattelig glad for at han har kort pels i ansiktet, og at vi slipper å nappe pels i ørene. For det kan virkelig være noe styr. I tillegg barberer jeg rufse-dyret om sommeren. Han blir så fiiiin ? Og han takler sommeren så mye bedre uten den varme, svarte pelsen.

Så selv om jeg foretrekker kort pels, så endte jeg opp med en hund med en helt annen  type pels. Så jeg skal aldri si aldri. Men etter erfaring med to hunder med forskjellig pels, så vet jeg med sikkerhet hva jeg foretrekker.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg har samojed og hu røyter ****** mye to ganger i året og da er ca 14 dager med 1-3 børsterunder daglig.

Eller er det nesten ingenting. Børster igjennom pelsen hver 7-14 dag. Jeg er overrasket hvor lite jobb det faktisk er.

Men jeg kommer nok til å velge grønlandshund eller sibirsk husky neste gang fordi pelsen deres er kortere enn samojed. (Ikke at det er mindre røyting og børsting men enklere pels å børste.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Jeg trodde jeg likte pelsshunder, helt til jeg begynte å passe andres pelsshunder. Har selv whippet så disse pelshundene jeg har passet har vært alt for mye jobb for meg. Mest når det kommer til hannhundene og tiss i pelsen. Føler jeg må vaske skjørtene på dem nesten daglig ellers lukter de tiss. Vet ikke om dette er vanlig med pelsshunder, eller om jeg bare har en overfølsom nese, eller om disse to hannhundene jeg har passa alltid er uheldige ?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...