Jump to content
Hundesonen.no

Møter med løs hund


Stibra
 Share

Recommended Posts

Jeg har en hund på ett år snart. Vi trener på å gå løs ute, men har han fremdeles i line da han ikke alltid hører. Men, problemet er, vi møter støtt og stadig på løse hunder ute på skogstur. Noen av de hører på eierne sine, de fleste gjør IKKE. Og jeg vet aldri hvordan jeg skal reagere. Hunden min utagerer ikke på andre hunder, så møtene går rolig for seg som regel, men 1. Da lærer han at han kan hilse på andre hunder uten lov fra meg, og 2. Det samme lærer møtende hund, og problemet kan fortsette. Jeg drar ofte hunden min bare med meg, men det hender at møtende hund følger etter. Noen som har noen tanker/råd? Ellers trengte jeg bare å lufte frustrasjonen. 

Link to comment
Share on other sites

Vi opplever ofte det samme. Hunden min går også i langline fordi han er en av de som hadde tatt turen bort til andre hunder om jeg ikke hadde kunnet stoppe han med lina. 

Hvis jeg ser en hund komme mot oss og skjønner at det ikke er mulig å unngå hilsing sier jeg "værsågod" til min hund for å signalisere at han får lov å hilse på denne hunden og på den måten prøver å skille disse situasjonene fra de der den andre eieren faktisk har kontroll og vi kan bruke situasjonen til å øve på å ikke gå bort. Har brukt så mye tid på å irritere meg over slike situasjoner at jeg tilslutt ga opp og heller prøver å få noe positivt ut av det, lettere liv for min del :) Men nå er jeg heldig å ha en hund som takler slike møtesituasjoner fint.

Edited by bie
 • Like 2
 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Lill med Perfect image er fremdeles aktiv med collie oppdrett både med lang og korthår. Enklest er nok å ta kontakt på Facebook med henne privat, tror ikke hun har tilgang på Messenger på kennel siden sin dessverre. Hun venter et korthårskull i disse dager (uke 17) og jeg vet hun har noen spennende planer fremover også. Verdt å ta kontakt, eventuelt mase litt om du allerede har sendt henne en melding! Ikke sikkert du får svar sånn helt med en gang da den dama har mange baller i luften, kan ikke annet enn å bøye meg i støvet for arbeidet hun gjør. 😂    Tine (kennel laabanden) som er tagget over her har i hvert fall 1 om ikke 2 korthårs hannhunder ledig akkurat nå, og er vel ikke utelukket at det blir en kort/langhårsparring der i fremtiden, men det kommer helt ann på hvilken hannhund det blir på kortis tispa hennes i fremtiden.  Ann Gjertrud (Kennel NoorWay) er jeg usikker på om avler fremdeles, men er ikke sånn kjempe kjempelenge siden jeg så en annonse fra henne så sant jeg husker rett. Hun var aktiv her inne før, om du søker på Noor, Ninja eller Miyagi (usikker på hvordan det skrives) så finner du henne nok. Men er ellers vanskelig å finne på nett om dagen svjv.  Hadde anbefalt @Kensington Gate , men tror ikke hun avler pr.d.d.    Du kan søke opp norsk collie markedsplass på Facebook, der deles det annonser. 😊 NCK fikk ny nettside for ikke så kjempelenge siden, men oppdateringene har gått sakte dessverre.   
  • Jeg kan ikke se å finne Kennel NoorWay noe sted - verken gjennom Google eller Facebook. Har du mulighet til å sende en lenke? Ellers noterer jeg meg resten av det du skriver, og vil legge stor vekt på gemytt! Takk for hjelpen 
  • Tusen takk for gode tips! Her har jeg litt å sjekke ut 
  • Jeg soser rundt i valpefeber, feriefeber og ferieplanlegging...
  • Ja, det kommer til å bli brukt sekk til valpen. Men vi har lyst til å kanskje leie en hytte og ta små dagsturer med både valp og godt voksen hund.  Sykkelturer utgår pga det blir for tungt med 30+ kg i sykkelvogn.  Alt kommer til å gå på valpens premisser.  Men vi vil gjerne ha turterreng som er ganske flatt, pga eldre hund med hofteplager, og pga tung sekk i krevende, kupert terreng er skummelt.  Setter gjerne tips på turrterreng, eller lettgåtte turer: hele sørlandet, Telemark og Asker område På forhånd tusen takk
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...