Jump to content
Hundesonen.no

Recommended Posts

Når jeg gir hundene mine godbiter, griseøre, grisehale, okseører, oksemuskel eller litt av middagen min så får de diaré? Bør jeg da slutte med alt dette og å gi de kun hundefor i tørrfôr. Jeg synes det er litt trist om de kun skal få det kjedelige foret. Hva gjør dere? Jeg har prøvd mange forskjellige tyggebiter men de blir dårlige av alt og de får diaré.

Link to post
Share on other sites

Hvor gamle er de? Og hva slags rase?

Jeg ville droppet alt annet enn tørrfor i en måned. Både for å la systemet roe seg ned, og for å se om det kan være andre ting som påvirker. Virker rart at mer en 1 hund får dårlig mage av absolutt alt den spiser.

Dersom de er helt gode i magen i løpet av den tiden, så ville jeg kjøpt mini-godbiter og gitt dem et par stykker hver, og gradvis gi dem litt mer. Med mindre de blir dårlige, så klart! 

 

Link to post
Share on other sites

Først og fremst få stabilisert magen, her kan canikur eller zoolac være gode hjelpemidler i starten. 

Når magen er tilbake til normalen velg helt 100% "rene" godbiter med protein fra kun 1 dyr. Gjerne samme som tørrfôret du bruker. (Ofte kylling) Og prøv som nevnt over med bare ett par godbiter første gangen. Tåler de det i etterhvert større doser, så kan du prøve noe nytt, f.eks lam, laks, gris, storfe etc. (Trick&treat godbitene fra musti kan være bra for slik utprøving)

Taste serien til VOM er også gode til sånn utprøving da de også kun har kjøtt fra 1 dyr pr type. 

Løs mage kan komme av så mangt, men om de reagerer hver gang de får noe annet enn tørrfôret sitt så hadde jeg brukt denne metoden for å se hva de reagerer på og ikke. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Rått er mer lettfordøyelig enn tørrfôr. Har et nylig eks på det personlig da hunden fikk tørt når innlagt på dyresykehuset og kastet opp kun tørrfôr hele to dager etter hjemkomst (altså ikke spist dette på to døgn). For de fleste hunder er det dog ikke et stort problem å fôre sammen, men ville anbefalt å fullt bløte opp tørt først om det skal blandes med rått/ferskt. 
  • Vi har en snill og grei 1.5 åring, som går pent å bånd, kommer på innkalling og kan mange grunnferdigheter, altså relativt lydig både inne og ute, også med div forstyrrelser. MEN når det dukker opp en katt går rullegardina ned. Hun fryser til is, og blir stående bom stille, før hun reagerer. Hun har også fotografisk hukommelse på steder hun før har sett katt, så da bygger hun seg opp og stresser når vi går forbi feks nabohus, selv om ikke katten er ute. Hun har hatt en erfaring med å jage katt, da ga hun seg ikke før katten hadde gjemt seg bort og vi tok henne fysisk vekk. Er det noen som har erfaring med å trene bort dette på noe vis, vil sladretrening med avstand ha noe for seg feks? Er dette noe som roer seg med alderen? Vi har ikke tilgang til hundevant katt å "trene med", så må ta det på sparket evt på tur.  Er forberedt på at det ikke går, og at vi alltid må være føre var når vi er ute med henne, men hadde vært veldig fint å få ned stressnivået litt 😆 
  • Det blir anbefalt å ikke fòre V&H og tørrfôr i samme måltid fordi det taes opp forskjellig i systemet. Rått er mye tyngre å fordøye. Jeg pleier å gi tørrfôr på morgenen, dagen, og rått på kvelden når vi er ferdig med all aktivitet 😊   Hvor mye valpen trenger varierer veldig fra individ til individ, og kommer an på gener, hvor mye valpen vokser og aktivitetsnivå. Så her må du følge med på holdet på valpen. Du skal lett kjenne ribbein og se tydelig midje, med ikke se noe særlig ribbein eller hofteben osv. Da er den for tynn. 
  • Foringsveiledningen for V&H er vel noe  sånt som 4% av kroppsvekt for valper, så hvis jeg ikke regner helt feil er det 280 gram for din hund. Delt på to, siden du vil fore halvt om halvt = 140 gram. Så halverer du jo bare tørrforet også.
  • Hei =)  Har en labrador hann på 10 uker nå . Han skal da ha 6 dl med tørrfor fordelt utover dagen. Har lyst å fore halvt  om halvt med tørrfor og vom hvordan skal jeg da finne ut hvor mye vom han skal ha i forhold til tørrfor ? Han veier nå 7 kg  noen som kan hjelpe meg å finne ut regnestykket å hvordan man regner det ut?  Har prøvd meg litt frem der jeg har brukt et desilitermål og stappet vom nedi til det måler 3 dl. og målt opp 3 dl tørrfor. vet jo ikke om dette ble riktig   
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...