Jump to content
Hundesonen.no

Vanlig cert under 2 år


Recommended Posts

Kan en hund motta tre cert under 2 år også å få det fjerde certet etter fylte to år?

Eller kan hunden maks motta 2 cert under 2 år og å få det tredje certet etter fylte 2 år?

Hvordan er reglene på hunder under 2 år og cert?

Jeg finner ikke noe om dette på nettet.

Link to post
Share on other sites
13 hours ago, Alina said:

Kan en hund motta tre cert under 2 år også å få det fjerde certet etter fylte to år?

Eller kan hunden maks motta 2 cert under 2 år og å få det tredje certet etter fylte 2 år?

Hvordan er reglene på hunder under 2 år og cert?

Jeg finner ikke noe om dette på nettet.

Ja det kan de om du har "rett rase". Noen er untatt fullcert ordningen, deriblant min rase.

 

"Hunder som er fullcertet kan ikke motta cert. 

Med fullcertet menes hund som ikke kan 

nyttegjøre seg certifikatet for oppnåelse av 

utstillingschampionat. Certet utdeles til beste 

hund i «Beste hannhund/tispeklasse», plassert eller uplassert, som ikke er verken norsk 

utstillingschampion eller fullcertet. Dersom 

cert ved en feiltakelse tildeles fullcertet 

hund, overføres certet til rett hund når feilen 

oppdages. Fra 1.1.2019 vil noen raser være

unntatt fra bestemmelsene om fullcerting, og 

kan motta ubegrenset antall cert frem til  hunden oppfyller aldersgrensen for oppnåelse av utstillingschampionat. Hvilke raser dette omfatter fremkommer på nkk.no. "

Da er det første Certet etter fylte 2år som utløser Championatet om hunden har storcertet i boks, eller tar dette da. Slik jeg har forstått det.

 

Edit: Slik jeg leser reglementet kan du ta alle de 3 nødvendige certene mens hunden er under 2 år, men champion tittelen utløses ikke før den har nådd rett alder og fått et cert da også. Så 4 cert er max de kan få, og da må de 2 første være små og det 3 stort. For får du ett stort før de to små så vil jo ett tredje cert være utløsende for tittel når bare alderen er oppnådd og hunden er da sånn sett "fullcertet". Tror jeg da. Men ta det med en spiseskje salt, for jeg har lite erfaring selv. Men mener å huske akkurat dette fra en gammel tråd om dette temaet når fullcert reglene ble vedtatt. 

"2. NORSKE CHAMPIONATER
2.1. NORSK UTSTILLINGSCHAMPIONAT (N UCH)
Generelle krav:
a) Tre ganger certifikat på utstilling i Norge under tre forskjellige dommere. Minst ett av 
certifikatene må være vunnet på utstilling arrangert av NKK eller på utstilling hvor raseklubb er gitt 
anledning til å utdele certifikat tellende til championat på linje med certifikat vunnet på NKKs 
utstilling. Minst et av certifikatene må være vunnet ved fylte 24 måneder eller senere."

 

 

Edited by Rocket
Link to post
Share on other sites
On 1/16/2020 at 12:22 AM, Anooni said:

Det henger ofte høyere, så da er det ofte taktisk smart å forsøke å nappe til seg ett stor cert før du har mettet deg på små.

Nei, du er full certet ved 2 små cert om hunden er under 2 år, og kan ikke nyttiggjøre deg det store certet før hunden er over 2 år, og må derfor vinne det da, selv om du mangler det. Det er sånn fullcert ordningen er. Du kan ikke motta flere cert enn det du kan nyttiggjøre/trenger for å bli champion. Ved 2 cert før hunden er 2 år så har du nyttiggjort deg det du kan, uavhengig av hvilke cert det er. Og må vente med det siste til hunden er passert 2 år :)

Drit i det siste jeg sa. Her er forklaring fra noen som kan det. 😂 Om du søker på fullcert eller frasen full cert her på forumet så får du opp eldre tråder om samme tema. 😊

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Det er tatt høyde for at dette er uavhengige hendelser (kjønnet til valp 2 avhenger ikke av hva valp 1 var). I et kull på 3 valper har man følgende mulige utfall, eller rekkefølger kjønnet på hver valp kan komme i: H=hannvalp T = tispe 1. 2. 3. valp H H H  - 1/8 T H H - 1/8 T T H - 1/8 H T H - 1/8 H T T - 1/8 H H T - 1/8 T H T- 1/8 T T T - 1/8 Siden det er 8 mulige utfall, sier man at hvert utfall har oddsen 1/8. For å finne sannsynligheten for at det kommer minst en hannvalp, adderer man bare alle utfallene med minst en hannvalp og får 7/8 (eller 87,5%). Men dette er teoretiske beregninger og faller innunder sannsynlighet og kombinatortikk. Det kan si noe om statistikk (f.eks ved terningkast, tror det heter "store talls lov" hvis jeg husker riktig ), men ikke alltid.  Denne beregningen vil ikke vise tendens til at det totalt som regel vil fødes flere hanndyr enn hunndyr når man ser på helheten i en populasjon (altså når vi snakker om maange individer, store tall). I praksis er det viktig å huske på at det forekommer kull med bare et kjønn hele tiden.
  • Gratulerer 😁 Så nydelig hun er 😍
  • Hei. Har en labbis unghund på snart 9 mnd. Han elsker alt og alle og vil helst leke med hvermannsen. Problemet er at han blir for ivrig og 'kjører ned' andre hunder. Hopper på de, jokker av og til og er helt i hundre. De andre hundene sier ifra på en rolig måte, men virker ikke som han helt hører etter og fortsetter. Ender alltid opp med at jeg må gripe inn og avslutte leken selv om det bare har gått noen minutter. Er det unghundfakter som går seg til med alderen eller gjør vi noe galt? Vi har også pleid å gå tur med de andre hundene uten at de får hilse for å så avslutte med lek, men han fortsetter å være bajas. Når han er i bånd forstår han nå at han ikke skal hilse og har grei(de fleste gangene) impulskontroll rundt andre hunder. Noen som har tips til å trene han å respektere andre hunder når nok er nok? Min drøm er at han kan leke med andre og kose seg. 
  • Det er grunnleggende kombinatorikk. Dette var det første og beste bilde jeg fant:  La JA være hannhund og NEI tispe. Da ser vi at det er 8 mulige rekkefølger på valpene i et kull på tre: HANN - HANN -HANN HANN - HANN -TISPE HANN -TISPE -HANN osv. Det er bare den siste kombinasjonen (bak hode til jenta) TISPE-TISPE-TISPE som ikke gir noen hannvalp. Men dette er den statistiske sannsynligheten. Det er selvsagt mulig at akkurat dette kullet blir et kull med bare tisper. Men sannsynligheten er altså stor for at det blir født minst en hanne.
  • Gratulerer, @Poter❤️ Hun var veldig fin og får det nok godt hos deg.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...