Jump to content
Hundesonen.no

Mellomstor/stor hund turhund


Recommended Posts

Jeg har begynt å "snuse" litt på å skaffe en ny hund. Jeg og samboer er ikke helt enig, men tar gjerne imot andres synspunkter. 😄

Jeg er den som går tur og aktiviserer, samboer er den som gir godbiter og ligger på sofaen med hunden. 

Jeg ser etter en turkamerat, først og fremst.

Aktivitet i hverdagen:

- Hovedtur på minst én time (ofte halvannen til to), gjerne med magebelte og trekksele, i tillegg til lufting og annen aktivitet (litt søk osv).

-Har også ønske om å kunne sykle og gå på ski med en eventuelt ny hund. 

- Joggeturer - er ingen maratonløper, men jogger gjerne rundt tre ganger i uka. 

- Lengre turer i helgene, gjerne med kløv. 

Jeg har vurdert å se etter en omplasseringshund, og har blant annet kommet over en alaska husky som virket lovende. Samboer tenker at dette blir for mye hund. Han ønsker seg staff. Jeg har også tenkt på labrador retriever dersom vi skal ha valp. Det er ikke så viktig om hunden kan gå løs, men ønsker gjerne en hund som kan funke greit med andre hunder. Det er først og fremst derfor jeg er litt skeptisk til staff. 

Noen som har tanker om raser som kan passe oss? 😊 

Link to post
Share on other sites

Husky var min første tanke etter din beskrivelse. Staff krever en del mer mental aktivisering og trening og jobbing hverdagslydighet ikke minst. Etter min mening er staff MYE mer hund enn en husky! Om det er viktig at den går overens med andre hunder bør ikke staff være et alternativ.

Pinscher (mellom) kan også funke, men er også en del mer hund enn husky. Eller kanskje noen av fuglehundrasene som ikke er så fokuserte på jakt, vorsteh eller setter?

Jeg kjenner etterhvert til en håndfull huskyer, og de jeg kjenner best er enkle, omgjengelige hunder som går godt overens med de fleste andre, glade i å gå på tur, kos og mat, og gjør ikke noe mer styr ut av det så lenge de får nok tur. Ut fra det du beskriver så er det første forslag fra min side ihvertfall.

 • Like 2
Link to post
Share on other sites

Hvis samboeren viser seg å være vanskelig mtp type hund, er det ikke enklest å bytte til en mer medgjørlig variant? :P

Hvis det er uaktuelt , så tenker jeg at det er flott at du vurderer en omplasseringshund og da særdeles en AH. Det er en overflod av AH’er ute til omplassering som trenger gode hjem. Når AH attpåtil ser ut til å passe dine ønsker mtp. type hund, så tenker jeg at det er et godt valg :) 

 • Haha 1
Link to post
Share on other sites

Takk for svar! Samboer har fått det for seg at huskyer er spinnville hele tida, så det er et nei derfra. Kan ikke overbevise ham om noe annet heller. 

Så da får jeg lete videre, er jo slik at savnet etter hund er størst hos meg. Det er jo ikke til å stikke under en stol. 😅 Skal kikke litt på fuglehunder som du sier, Simira. 

Link to post
Share on other sites

Hvis han er redd for at en husky er spinnvill hele tida (de jeg kjenner slapper stort sett greit av inne!) så skal dere ihvertfall holde dere langt unna staff! Jeg vil påstå at en husky som får nok tur er roligere inne enn mange andre raser, men det er nå så. Det samme gjelder pinscher og noen av fuglehundene som ihvertfall jeg opplever som litt mer "lettstresset" enn en husky.

Hva med å ta en tur på utstilling og se på ulike raser og snakke litt med folk?

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Mål 2023: - Konkurrere i Smeller (hvis det nye regelverket godkjennes) - Mellomtittel i Smeller
  • Det tok litt tid før vi turde å skaffe oss hund igjen, men nå har vi en helt fantastisk sheltie gutt på 1,5 år. Ikke visste jeg at det å være hundeeiere kunne være så "enkelt" og bare gøy. 😄 En helt annen opplevelse denne gangen!
  • Din situasjon er noe helt annet. Egenerfaringer må man ha rett til å si noe om. Jeg leste forøvrig de gamle innleggende dine nå, og det var utrolig trist. Har vært i lignende situasjon selv (uten at det var oppdretters feil), og den type ekstrem "mental brist" eller hva jeg skal kalle det, er synlig fra veldig ung alder. De blir ikke bra av det. Det beste man kan håpe på er å få redusert symptomene litt gjennom hardt og langvarig arbeid, men det er vanskelig og i noen tilfeller umulig. Og uansett symptomer, så er ikke hunden normal i hodet, og man kan aldri stole helt på den rundt fremmede.  Den hunden kunne dere ikke ha, og dere gjorde alt rett. Jeg håper dere har det bra nå, og har fått et godt og trygt hundehold med en frisk hund.  
  • Jeg får anbefale Vinternatta til nordlendingene da. Ikke noe stort oppdrett, men hun jobber som dyrepleier hos veterinær og har levert i hvertfall ett kull jeg kan signere på var svært mentalt stødige hunder som samtlige kjøpere var veldig fornøyde med. 
  • Jeg vet ikke om jeg bør svare i denne tråden; mine mål for 2023 er fraværende. Men jeg kan kanskje lage meg noen likevel… Hvis det blir mulig å få tittel i eliteklassen i rally, så kan det gi oss en grunn til å trene og starte flere ganger. Kommer uansett til å trene inn nye øvelser. Skal bli gøy med noe nytt. Ellers så kan jeg kanskje forsette å trene mer på kl 3 i LP. Men vet ikke om det er såpass gøy at jeg kommer til å starte. Siden hunden min kan lage lyd, så vil vi få mye i trekk. Uansett hvor flink og lydig han er 😕 Hovedmålet blir å ha motivasjon for å trene og konkurrere litt i rally. Trives utrolig godt i hundeklubben, og hunden er utrolig herlig å trene 🤩 Kanskje trene mer bruks? Time will show  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...