Jump to content
Hundesonen.no

Hvordan få bedre møte med andre hunder?


Hille
 Share

Recommended Posts

Jeg har en valp på 3,5 mnd. Hun er verdens herligste, ekstremt rolig, kosete å sover for det meste. Hun er en vorsteh. Jeg fikk henne for 3 dager siden nå, fremdeles litt sjenert men det er fullt forståelig! Når vi er ute på luftetur så er hun veldig nysgjerrig, glad i mennesker og ting rundt. Hun kan oppdage en annen hund på lang avstand, stopper som regel opp å titter. Hun vil ofte bort å hilse. Nesten hver gang en hund har kommet bort til oss (mange er løse, eller med eier), eller vi går for å møte de, så fører hun halen fort under seg å setter seg ned på rumpen. Lille jenta blir nok nervøs når det kommer hunder som er større enn henne, men også små. Jeg er bare bekymret for at hun skal få dårlige opplevelser med møte med andre hunder? Hvordan få henne mere trygg? Dette kommer vel til å bli bedre etter hvert, men ja. Har meldt oss opp på valpekurs. 

Men en ting jeg er litt redd for er at søsteren min har en like gammel valp. Det er en pomeranian gutt. Vet at når han møter andre hunder bjeffer han. Han bjeffer også på mennesker som går forbi. Jeg er bare redd for at når de møtes så blir han å bjeffe på min og at hun da blir enda mere nervøs for andre hunder? Kan ikke heller nekte de to å møtes siden jeg å søsteren min ofte er med hverandre. hmm.. innspill? 

Link to comment
Share on other sites

For det første så vil jeg droppe helt å hilse på fremmede hunder på tur. Når hun stiller seg opp og ser på dem ville jeg latt henne gjøre det noen sekunder, og så gå i en annen retning/litt bakover og få kontakt med deg, og rose og belønne. Det du vil hun skal gjøre når hun ser andre hunder er å ta kontakt med deg, og vite at du er det kuleste i verden. Det er god grunntrening for innkalling, passering, og å unngå ubehagelige møter.

Når det gjelder sosialisering og hilsing på andre hunder bør dette foregå med trygge, kjente hunder. Gå gjerne litt sammen først uten å hilse, før hundene får hilse og leke sammen. Finn en hundeklubb i nærheten eller noe slikt, det er en fin måte å bli kjent med folk som kanskje er mindre opptatte av at hundene skal hilse, men fungere best mulig sammen med andre.

Det at hun setter seg ned i hilsesituasjoner er bare hennes måte i signalisere til den andre hunden at hun bare er en liten uskyldig valp og helt ufarlig. Det er en del av språket. Så lenge den andre hunden er grei og ikke for voldsom så går nok det helt fint, men jeg ville som sagt droppet hilsingen på tilfeldige hunder på tur. Særlig hvis du skal bruke henne på jakt så vil du ha god kontroll på at hun ikke stikker bort til andre for å hilse når det passer henne.

  • Like 4
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...