Jump to content
Hundesonen.no

Recommended Posts

Hei! Har en eldre hund på 14 som hele livet har fungert best på fri tilgang til for (fjerner på natta etter kveldsturen), og alltid hatt perfekt vekt, pleier av vane å spise en del etter turer. På grunn av fordøyelsesproblemer har hun begynt å få våtfor, dette synes hun er så vanvittig godt at dette spiser hun opp alt av dagens mengde på to sekunder.

Lurer på hvordan dere ville anbefalt å fore til bestemte tider?

Vurderer å fore tre ganger om dagen, og hun har også tre turer hver dag. Den siste sen og den første ikke med en gang. Kunne det da funket å ta før alle turene? Har lest noe om magedreininger eller hva det var, hvor tidlig før tur burde hun spise, og hvor lenge etter? Hun er ikke veldig treningsaktiv nå, er en liten rase også, men har sine turer hvor det plutselig er en del fart i hu, og vi drar fortsatt på noen lengre turer på 2-3 timer i blant.

 

Hvis morgentur må tas tidlig, kan hun få mat etter tur en gang i blant eller er det ikke bra å variere i mattidene? Kan hun få etter morgentur, før ettermiddagstur og før kveldstur?

 

 

Ekstra spørsmål:

 

-Er det dumt å gi henne mer enn anbefalt daglig mengde? Hun hadde ikke hatt noe skade av å legge på seg litt, og siden hun spiser denne maten så godt vurderer jeg å gi henne mer. 

 

-Når hun skal over på tørrfor igjen, burde jeg da holde på foringstider og finne ut hvor mye hun skal ha eller er det bare å gi henne fri tilgang igjen?

Link to post
Share on other sites

Hvis hun trenger å gå opp i vekt så gir du henne mer mat. Veiledning på boks o.l. er nettopp veiledende. Mine får langt under anbefalt mengde for å holde seg slanke. Overvekt på en eldre hund er derimot ikke veldig bra, siden de får mer slitasje av det.

Siden hun er vant til fri tilgang ville jeg startet med minst tre ganger om dagen, og så kanskje gått ned til to etterhvert. Når kan du tilpasse litt selv, men jeg ville hatt en times tid mellom mat og tur. Mat etter tur skal gå helt fint. Du oppdager fort hvor mye det funker å variere. Våre hunder er ganske masete når vi står opp (de er vant til at det første vi gjør er å fôre de) og i fire-tiden, men samtidig gir de seg hvis de skjønner at det ikke er mat å få.

 

Hvorfor skal hun gå tilbake til tørrfôr? Hvis hun har fordøyelsesproblemer i den alderen er det jo greit å holde på fôret hun fungerer på. Isåfall ville jeg endret gradvis. Våre får tørt om morgenen og rått til middag, en lignende kombinasjon kan jo kanskje fungere?

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Jeg tror både Maren og produksjon har blitt flinkere, rett og slett. Både å lage tv og presentere problemene og løsningene. Hun er jo blant annet veldig tydelig på at noen av problemene kanskje ikke lar seg løse (litt for tydelig, jeg tror og håper hun er mer optimistisk enn hun legger det fram for TV). Det er ting jeg kunne pirket på og kritisert hvis jeg virkelig ville, men jeg synes de fleste løsningene er ganske gode. Og som vanlig mer trening av folk enn dyr.
  • Du sier hunden din er fryktaggressiv. Er den det? Hvor mye tåler han? Jeg er vant til å gå tur med to bråkebøtter. En fryktaggressiv, og en som bare vil sjekke ut/hilse på, eventuelt støtter/beskytter minsten. Etter mye jobbing er minsten forholdsvis trygg, selv om han kan bråke så tåler han et trøkk nå i godt voksen alder. Jeg har to strategier, litt avhengig av situasjon, når vi ikke kan unngå møter/hilsing. 1. slippe fram ridgebacken, som sjelden bråker, men skjermer gårdshunden fra andre hunder. De fleste respekterer det og det blir ihvertfall ikke bråk. En neve godbiter på bakken/motsatt grøft til gårdshunden hvis jeg er trygg på at den andre hunden ikke kommer dit. 2. slipper begge. Men jeg er trygg nok på at det ikke blir noe mer enn kjefting fra dem, og at minsten faktisk tåler det/rister det av seg etterpå. Jeg holder avstand for å ikke trigge noe. Er det trygt nok ift. omgivelser og bilvei slipper jeg bare båndene og går videre, hundene kommer når de er ferdige med diskusjonen. Kan du slippe en eller to av de andre, og la det stå til? Jeg ville jo svart på eposten at det ville være tryggere for dere om folk tok litt hensyn, men spørs hvor mye det hjelper...  
  • Jeg syns ikke Maren har fått så mye "pepper" denne gangen. Kanskje disse hundene er enklere enn de i forrige sesong? Tør de ikke ta de vanskeligste hundene/problemene, men heller velger dem det er håp for? Nå er jo dette et underholdningsprogram så det er kanskje like greit  Ler riktignok av de som på FB gir inntrykk av at de selv er så mye flinkere enn Maren. Det er jo bare å si "nei" til hunden, så blir det slutt på alle problemer. Det gjør i hvert fall de, og det virker alltid 
  • Møter jeg slike folk som absolutt ikke har forståelse for hvor vanskelig passeringer kan være for enkelte hunder, så snur jeg og går vekk fra de. Eller jeg krysser veien og går lengst mulig vekke fra de, eller jeg prøver å unngå å gå der de går/til de tidene de går tur. Jeg syns ikke det er så vanskelig å unngå gitte enkeltpersoner (med hund), verre er det med de du ikke vet at de plutselig slipper hunden opp mot min hund. Overraskelsene er jo vanskeligere å forutse. Avstand er jo det eneste som virker for hunder som ikke liker passeringer
  • Hos Agria er det en del som klausuleres bort dersom hunden ikke er forsikret fra før fylte 4 mnd. I tillegg vil det vel være reservasjon mot enhver sykdom hunden allerede har hatt, samt eventuelle raserelaterte sykdommer. Så det er jo noe du kan se på i vilkårene hos de ulike selskapene. Jeg ville kanskje vurdert å heller sette opp en egen sparekonto til hunden. Har man økonomi til å bare ta utgiftene som de kommer vil det nesten alltid lønne seg i lengden, i hvert fall hvis man har en relativt frisk rase.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...