Jump to content
Hundesonen.no

Yorkie + chorkie = ?


Recommended Posts

Hei.

Jeg har ei yorki (yorkshire terrier) tispe som jeg gjerne vil parre mest for å videreføre generasjonen (hadde moren hennes først, fikk kun en valp gjennom tjuvparring, det var en veldig fin opplevelse) og beholde selv (håper da på maks 2 valper, selv om jeg vet det ikke kan planlegges akkurat). Hun stoler veldig på en chorkie (blanding av chihuahua og yorkshire terrier) vi kjenner og de går godt sammen i tillegg er han god og frisk.  Jeg lurte på om noen har noen erfaring her med de to miksene å dele? Hadde vært hyggelig å hørt om det her da jeg ikke finner noe særlig om det ved å Google. Usikker om man kan legge til bilder her, men hadde jo vært gøy å se hvordan de ser ut 🙂

Jeg er jo veldig glad i yorkie "pelsen" og er en smule bekymret at de kanskje blir litt strihåret uten at det egentlig betyr så veldig mye. Er jo spennende å tenke på hvordan de blir seende ut, mtp det blir jo mest yorkie gener men man vet jo aldri 

Link to post
Share on other sites

Du får nok ikke noen positiv respons på dine planer her inne. Hverken slik tilfeldig avl eller planlagt blandingsavl er spesielt populært hos seriøse hundemennesker.

Er hunden din testet for det raseklubben mener er nødvendig før avl? Hvordan er helsestatus for slekta? Er hannen testet jamfør de to rasene den representerer? Andre helseproblemer hos begge? Mentalitet?

Selv om du skulle bare få valp(er) til «eget bruk» så innebærer det et stort ansvar for at dette blir avkom som har et godt liv når det kommer både til fysisk og mental helse. Og får du flere valper så skal disse plasseres i hjem med familier som fortjener friske, sunne hunder. Da bør man strekke seg langt for å nå det målet, og det er en hel vitenskap i seg selv.

Om du ikke har gått mer grundig til verks enn det later til at du har, så vil jeg fraråde dette prosjektet på det sterkeste. Og om du - mot formodning - har gjort grundige undersøkelser, så står vi fremdeles igjen med det problemet at dette er bevisst blandingsavl med de problemer det medfører - feks at du aldri helt kan forutse hvilke egenskaper avkommet får. Feks når det kommer til pels.

 • Like 4
Link to post
Share on other sites

Hvis du har en renraset yorkshire terrier som er helsetestet, frisk og har godt gemytt, så anbefaler jeg å bruke den til å forbedre rasen heller enn å lage blandinger med usikker bakgrunn (som det vil bli når man på sikt ikke har oversikt over forfedrene til hunden, og ikke minst tidligere kull, søsken osv). En seriøs oppdretter velger ikke hannhund på bakgrunn av hvilke hunder tispa går overens med, men hvilke egenskaper hannen kan tilføre kombinasjonen, og basert på helsestatus osv.

Hvis du likevel vil gå videre med dette håper jeg at du for valpenes skyld sørger for at relevante helsetester er gjort på begge hundene og sett deg grundig inn i hva det innebærer å avle seriøst med tanke på både fortid og framtid.

 • Like 5
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Tusen takk for gode svar.  Jeg bør nok sjekke foret ja, og kanskje høre med dyrlege. 😕  Godt å høre at du mener man kan si tydelig nei til hopping. Har prøvd lenge å bare kaste godbiter på gulvet, uten hell.    Jeg krysser fingrene for at hun vokser av den spisingen av ting - og vi skal være påpasselig med at det ikke er tilgjengelig  Takk igjen 😇
  • 1. Vis misnøye når hun gjør det. Si "nei" og gå mot henne, de fleste vil da trekke unna. Gjør den ikke det, ta tak i halsbåndet og dytt henne bestemt ned. En ESS tar normalt dette veldig raskt uten at man trenger å bli sinna eller bruke store ord. 2. Å spise hundedritt er ikke spesielt vanlig, særlig ikke sin egen dritt. Hva fôrer dere med? Hva får hun av godbiter og mat utenom? 3. Noen hunder har dessverre slik adferd, det eneste dere kan gjøre er så sørge for at hunden ikke har tilgang til slikt. Selv små biter av tråd og tøy kan være livsfarlig, så lenge hunden tygger på dette eller sluker det må dere holde ting unna henne. Lukk dørene etter dere og hold rommene hun får være i fritt for alt hun kan spise på. Mange gir seg med sånt når de blir eldre.
  • Hei😊  Da er det klart at jeg skal få en valp i slutten av juli🥰  Har noen tips til fine hundenavn til ei fluffy tispe?  Har funnet noen navn, men kom gjerne med forslag 😊 Gjerne navn som ikke "alle" andre har.
  • Hei. jeg har en valp å 5 mnd. Og har tre spørsmål  1. hvordan kan man klare å avvenne og hoppe på benk, og bordet for å lukte, snuse. Hun gjør det gjerne når vi spiser, men også ellers. Hvordan gå frem for å få bort den type hopping?  2. Hun spiser sin egen bæsj, kan man klare å avvenne henne med det, hvordan få henne til å forstå at det ikke er ok, og avvenne henne med det 3. Alt hun kommer over av ting og svelge, det svelger hun. Eks. Sokker, truser, hårstrikk, kjøkkenklut etc. er selvfølgelig veldig påpasselig med å ikke ha disse tingene tilgjengelig men dessverre har hun klart det likevel et par ganger.  Er det mulig å lære henne til at hun ikke må svelgen alt. Og da mener jeg sluke helt. At ting kan bli hull i, lekes med eller ødelagt det kan led valp  skje men ikke bra hun svelger hele ting på den måten.  rasen er en engelsk springer spaniel  Jeg håper virkelig på gode svar som kan hjelpe oss Catglom
  • Jeg vet ikke hvordan du gradvis vente hunden til bussturer, for det kan være lurt å ta det gradvis. Bjeffingen kan bety at han føler seg utrygg. Jeg har en hund som kan bli usikker, og da bjeffer han. Så våre første turer med buss var utenom rushtiden (=få folk på bussen), og de varte kun ett stopp. Og så gikk vi videre på tur til fots. Så bussturene var veldig korte for at han skulle få en følelse av trygghet. For oss er det heldigvis ikke blitt et problem, men vi har enda ikke tatt de lange turene. Vil tro de vil gå helt bra.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...