Jump to content
Hundesonen.no

Recommended Posts

Hei!

jeg vurderer å gå i anskaffelse av valp når tispa jeg velger å få valp fra blir drektig. Dette tar nok i alle fall et halvt år til og også kanskje et år. 
 

Derfor ønsker jeg å spør dere som kan mer om dette litt før så jeg kan bli forberedt.

Jeg bor alene, jobber som tilkallingsvikar i helsevesenet og har en voksen hund fra før av. Hunden jeg har nå er omplasseringshund, så hun var vant med å være alene hjemme når jeg fikk henne som 1,5 åring. 
 

Men når man skal gå i anskaffelse av valp, som trenger betydelig mye mer tilstedeværelse før man etterlater den alene hjemme en arbeidsdag så kan jo dette by på utfordringer når man er alene og ikke har noen til å se etter den mens jeg er på jobb.

Jeg flytter snart i et større hus, og tenkte å bruke ene soverom til hundesone. Der skal min nåværende hund få være mens jeg er på jobb, ha litt leker, utkikkspost i vinduskarmen da hun elsker å ha oversikt, soveplass av både seng og et bur samt mat og drikke. Dette blir jo også et rom fremtidig valp blir å ta del av.  
 

Men når valpen melder sin ankomst, og den som 8 uker kommer hjem til meg. Hvor lenge burde man være hjemme med den før den kan bli etterlatt alene sammen med den voksne hunden? 
 

Jeg har lest litt på forum å sett at enkelte er hjemme en sommerferie på 2 mnd, noen har mulighet å ta den med seg på jobb(noe jeg ikke har). Men jeg ønsker en myk start hjemme med valpen, samt at hverdagen med jobb kommer naturlig inn. Jeg bor langt borte fra jobb(ca 20-30min med bil) og har betalt matpause så har ikke mulighet til å kjøre hjem å lufte.

ønsker konstruktive tilbakemeldinger, som hjelper meg og ikke bryter ønsker mitt om nytt familiemedlem ned. 
 

Er en svensk lapphund jeg tenker å kjøpe meg om noen lurer. 
 

 

Link to post
Share on other sites

Hvor lenge før valpen kan være alene en hel arbeidsdag? Det er individuelt, men jeg mener man bør ha absolutt minimum en måned, helst mer. Ridgebacken vår trengte tre måneder mener jeg å huske, og da jobbet jeg femtimers-dager.

Hvis du skal ta god tid på at valpen er trygg ville jeg prøvd å få til to måneder (du har vel fem uker ferie ihvertfall uansett?) og så en backup med nabo eller andre som kan stikke innom og lufte hundene i løpet av dagen ved behov.

Det hjelper at du har en hund fra før, ihvertfall hvis den er trygg alene hjemme. Så kan du jo spørre oppdretter hvordan foreldrehundene er på det.

Link to post
Share on other sites
8 timer siden, simira skrev:

Hvor lenge før valpen kan være alene en hel arbeidsdag? Det er individuelt, men jeg mener man bør ha absolutt minimum en måned, helst mer. Ridgebacken vår trengte tre måneder mener jeg å huske, og da jobbet jeg femtimers-dager.

Hvis du skal ta god tid på at valpen er trygg ville jeg prøvd å få til to måneder (du har vel fem uker ferie ihvertfall uansett?) og så en backup med nabo eller andre som kan stikke innom og lufte hundene i løpet av dagen ved behov.

Det hjelper at du har en hund fra før, ihvertfall hvis den er trygg alene hjemme. Så kan du jo spørre oppdretter hvordan foreldrehundene er på det.

Tusen takk for svar😄

Jeg skal ta rådene med meg. siden det enda er en god stund til jeg får kjøpt valpen vurderer jeg å spare opp penger til å kunne ta fri de ukene som trengs for å få en hund som er trygg på å være alene hjemme.

Det siste jeg ønsker meg er en hund med seperasjonsangst i alle fall. 

 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Jeg tror både Maren og produksjon har blitt flinkere, rett og slett. Både å lage tv og presentere problemene og løsningene. Hun er jo blant annet veldig tydelig på at noen av problemene kanskje ikke lar seg løse (litt for tydelig, jeg tror og håper hun er mer optimistisk enn hun legger det fram for TV). Det er ting jeg kunne pirket på og kritisert hvis jeg virkelig ville, men jeg synes de fleste løsningene er ganske gode. Og som vanlig mer trening av folk enn dyr.
  • Du sier hunden din er fryktaggressiv. Er den det? Hvor mye tåler han? Jeg er vant til å gå tur med to bråkebøtter. En fryktaggressiv, og en som bare vil sjekke ut/hilse på, eventuelt støtter/beskytter minsten. Etter mye jobbing er minsten forholdsvis trygg, selv om han kan bråke så tåler han et trøkk nå i godt voksen alder. Jeg har to strategier, litt avhengig av situasjon, når vi ikke kan unngå møter/hilsing. 1. slippe fram ridgebacken, som sjelden bråker, men skjermer gårdshunden fra andre hunder. De fleste respekterer det og det blir ihvertfall ikke bråk. En neve godbiter på bakken/motsatt grøft til gårdshunden hvis jeg er trygg på at den andre hunden ikke kommer dit. 2. slipper begge. Men jeg er trygg nok på at det ikke blir noe mer enn kjefting fra dem, og at minsten faktisk tåler det/rister det av seg etterpå. Jeg holder avstand for å ikke trigge noe. Er det trygt nok ift. omgivelser og bilvei slipper jeg bare båndene og går videre, hundene kommer når de er ferdige med diskusjonen. Kan du slippe en eller to av de andre, og la det stå til? Jeg ville jo svart på eposten at det ville være tryggere for dere om folk tok litt hensyn, men spørs hvor mye det hjelper...  
  • Jeg syns ikke Maren har fått så mye "pepper" denne gangen. Kanskje disse hundene er enklere enn de i forrige sesong? Tør de ikke ta de vanskeligste hundene/problemene, men heller velger dem det er håp for? Nå er jo dette et underholdningsprogram så det er kanskje like greit  Ler riktignok av de som på FB gir inntrykk av at de selv er så mye flinkere enn Maren. Det er jo bare å si "nei" til hunden, så blir det slutt på alle problemer. Det gjør i hvert fall de, og det virker alltid 
  • Møter jeg slike folk som absolutt ikke har forståelse for hvor vanskelig passeringer kan være for enkelte hunder, så snur jeg og går vekk fra de. Eller jeg krysser veien og går lengst mulig vekke fra de, eller jeg prøver å unngå å gå der de går/til de tidene de går tur. Jeg syns ikke det er så vanskelig å unngå gitte enkeltpersoner (med hund), verre er det med de du ikke vet at de plutselig slipper hunden opp mot min hund. Overraskelsene er jo vanskeligere å forutse. Avstand er jo det eneste som virker for hunder som ikke liker passeringer
  • Hos Agria er det en del som klausuleres bort dersom hunden ikke er forsikret fra før fylte 4 mnd. I tillegg vil det vel være reservasjon mot enhver sykdom hunden allerede har hatt, samt eventuelle raserelaterte sykdommer. Så det er jo noe du kan se på i vilkårene hos de ulike selskapene. Jeg ville kanskje vurdert å heller sette opp en egen sparekonto til hunden. Har man økonomi til å bare ta utgiftene som de kommer vil det nesten alltid lønne seg i lengden, i hvert fall hvis man har en relativt frisk rase.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...