Jump to content
Hundesonen.no

Recommended Posts

Vi har en collie på 1 år, og han har begynt å gå så utrolig sakte på tur. Det er særlig etter det ble sommer at han har begynt å gå så sakte, så vi har egentlig gått ut fra at det har vært fordi det har vært varmt for ham. Det er først nå han har begynt å røyte så smått, så han har jo veldig mye pels. Jeg syns imidlertid at han går veldig sakte selv på dager som er kaldere, 15 grader og overskyet/regn f.eks. Men vi har jo også gått mindre tur med ham i sommer fordi det har vært varmt mye av tiden og har tenkt at det er best at han ikke beveger seg såå mye i varmen. Har tatt turer på morgenen og kvelden, men ikke så lange turer. Så jeg vet ikke om han kan ha blitt i dårligere form på grunn av færre turer også... Det virker som han er i god form ellers, og han løper fortsatt mye i lek eller når det er noe spesielt. På tur så kan han også veksle mellom å gå utrolig sakte eller sette seg ned, og så plutselig gå fort eller løpe. Han var på 1-årskontroll hos veterinæren, og de mente alt var i orden, men jeg tror samboeren min kun nevnte så vidt at han var litt slapp på tur, og at de ikke gikk inn på dette nærmere. 

Tror dere dette er noe å bekymre seg for, eller er det antakeligvis kun at han er en vinterhund som syns det er varmt på sommeren? Han stortrivdes i -15 i vinter... Bør vi prøve å få ham til å gå litt lengre turer selv om han virker litt uinteressert, for å vedlikeholde formen (vi eierne er glade i å gå tur og vil helst ha en hund som orker litt lengre turer)? Eller bør vi bare gå kortere turer med ham? (Er det 30 varmegrader går vi naturligvis ikke langt uansett, men når det er mer normale temperaturer og han fortsatt er treig.)

Hilsen førstegangshundeeier som bekymrer seg lett🙃

Link to post
Share on other sites
På 7/11/2021 at 12:38 PM, Maskot skrev:

Hehe, hør med de som har lapphunder. Tror det er veldig vanlig. Prøvd kjølevest?

Ikke prøvd kjølevest, det skal jeg sjekke ut! Takk for tips! 

Link to post
Share on other sites

Jeg har en veldig varmepåvirket hund og det er viktig at vi går tur der hun kan bade. Har dere prøvd å bade han før dere går tur? 
 

Nå vet jeg ikke hvor dere pleier å gå, men husk også at asfalt blir veldig varmt og kan være vondt for potene. Greit å kjenne etter med din egen hånd hvordan varmen i bakken er 

Edited by HeleneFS
Link to post
Share on other sites

Hvis dere skal vanne/bade hunden så gjør gjerne slik at hunden blir våt på mage og bryst, men ikke ryggen. Med stekende varme på våt pels så kan det igjen bli veldig varmt for hunden.

Link to post
Share on other sites

Mye bading, selv med rent springvann, kan gi våteksem selv på retrievere. Tviler på at collier er bedre tilpasset å gå rundt med våt pels enn vannhundene er, så anbefaler heller en tørr kjølevest enn å væte pelsen. Det siste er en ren nødløsning. Har man allerede kløv, løse kjøleelementer og et par håndklær, så kan man lage sin egen kjølevest :) 

Edited by Maskot
Link to post
Share on other sites

Merkelig, nå føler jeg meg som den eneste som lar hunden min bade på tur. Hun bader nesten hver eneste tur, men ingen våteksem så langt på de to årene jeg har hatt henne. 

Link to post
Share on other sites
9 hours ago, HeleneFS said:

Merkelig, nå føler jeg meg som den eneste som lar hunden min bade på tur. Hun bader nesten hver eneste tur, men ingen våteksem så langt på de to årene jeg har hatt henne. 

Haha, helt sikkert ikke. Mine driver bare ikke med utvortes vann. :P Og at det KAN gi våtseksem betyr ikke at alle får det, det er bare noe man må være obs på om hunden bader mye.

Link to post
Share on other sites
9 hours ago, HeleneFS said:

Merkelig, nå føler jeg meg som den eneste som lar hunden min bade på tur. Hun bader nesten hver eneste tur, men ingen våteksem så langt på de to årene jeg har hatt henne. 

Jeg bader også hunden på så godt som hver eneste tur nå om dagen, så du er ikke alene der ;)  Min er veldig korthåret da, så han tørker fort. 

Men merker at det hjelper endel på temperaturen hans hvertfall, å få flyte litt rundt i noe som er kaldere enn lufta :) 

Link to post
Share on other sites

Her vasser/ bader også hundene hver tur, gjennom hele året. Ingen våteksem her heller. Bruker å si at jeg går tur med flodhester, om èn hører rennende vann er begge to utti på null komma svisj, og vaker rundt i vannet😄

Link to post
Share on other sites
På 7/15/2021 at 11:38 AM, simira skrev:

Hvis dere skal vanne/bade hunden så gjør gjerne slik at hunden blir våt på mage og bryst, men ikke ryggen. Med stekende varme på våt pels så kan det igjen bli veldig varmt for hunden.

Hæ? Kilde?

Link to post
Share on other sites
17 minutes ago, yurij said:

Ikke noe mere enn en blogg? Det overflatevannet fordamper jo 🤔 

Det kommer vel an på hund og pelstype (og vannmengde). Jeg har lest/hørt det andre steder før, men er på hytta, så orket ikke lete så veldig nå. For meg virker det ihvertfall logisk, jeg kjenner selv hvordan hodebunnen er hvis jeg har badet og ligger ute i sola med vått hår, det blir fort stekende på hodet i direkte sollys.

Link to post
Share on other sites

Jeg har collie, og er nøye med å kamme ut uderulla så fort den slipper. Da får hunden en (ifølge meg) penere og ikke minst lettere pels også. Har det begynt nå, så er det kanskje ull som slipper eller har blitt veldig tett. Min viser veldig tydelig når han vil ullbørstes igjen, ved at han går forbi sofaen samtidig som han smeiker hele siden langsmed.

Ellers har jeg vel opplevd at det er forskjell på collie og collie også. Min er veldig fremad og holder godt driv hele tiden, mens andre jeg har møtt har vært veldig luntehunder. I varmen passer vi på å gå tidlig på morgenen eller sent på kvelden, og vi går gjerne toppturer på et par timer. I skogen er det kjøligere og mye mer ålreit å gå :)

Link to post
Share on other sites

Man blir altså ikke varmere av en dusj med slangen eller bad i sjøen... Prøv med en coat king eller liknende å ta av så mye ull du klarer. Evt barbere undersiden av hunden. Legg opp turen slik at den får bade i starten og hold deg i skogen og skyggen. Jeg tror også jeg kanskje hadde tatt ham til veterinær en gang til, evt en annen vet? 

Edited by yurij
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Så må jeg skyte inn at som nybakt mor, kan det være overveldende på mange måter. Så det kan være at ting kan gå seg til. Første gang vi fikk barn valgte vi å redusere antall hunder, og da vi fikk barn igjen var det en periode hvor jeg seriøst vurdere omplassering (hadde til og med annonse på finn), og jeg er glad for at jeg tok tida til hjelp og ikke omplasserte. Vanskelig situasjon. Ønsker deg lykke til!
  • Uff, her er det vanskelig å gi gode råd. Det er en vanskelig situasjon når hunden har hatt slike opplevelser og blitt aggressiv i etterkant. Jeg har selv hatt det, og det er mye jobb. Det vil også være vanskelig å få omplassert en slik hund. Er det et argument mot henne at hunden da kanskje må avlives? En annen ting er jo at dere har tatt på dere denne hunden og levd med den i fire år. Selv om dere har opplevd vanskelige situasjoner så har dere tatt på dere et ansvar for et dyreliv. Jeg vet ikke hvor sterkt/viktig dette er for deg, om du kan bruke argumentet at om du finner ut om noen år at du ikke vil være far, så blir det slik? (en vesensforskjell altså, og ikke et argument jeg ville brukt selv) Er det et alternativ å finne et avlastningshjem? Kanskje ikke noe enklere enn omplassering, men om dere kan finne noen som kan ha hunden i perioder, så kan dere også kjenne litt på hvordan livet uten hund/den hunden er? Er hun redd hunden skal skade barnet? Det er lite sannsynlig, og jeg kan ikke tenke meg noe bedre for barn enn å vokse opp sammen med en hund. Ingen gode råd dessverre, bare masse sympati herfra.
  • Hei. For 2 måneder siden ble jeg far for første gang. Jeg har vert så lykkelig, men i dag ble jeg skikkelig satt ut. Min samboer / kone i 10 år sa at hun ikke ville ha hund lenger. Hunden vår er 4 år gammel og det var en avgjørelse vi tok sammen å få hund, men jeg var mer gira en henne da jeg har vokst opp med hund mens hun ikke har hatt noe særlig forhold til dyr. Hun sier at hun mer og mer det siste året har følt et ubehag ved å ha hund heller en glede og trives ikke med det lenger. Jeg tror også hun er ganske lei av å være ekstra påpasselig hele tiden da vi har en ganske kraftig liten plugg. Vi har en engelsk Staff som inntil for 2 år siden var snill mot alt og alle, selv aggressive hunder. Men etter to episoder med løse hunder hvor han ble angrepet er han blitt skeptisk til noen hunder, særlig hvis de viser litt tegn til agresjon, spesielt hann hunder. Skal sies at jeg har trent på deeskalering så jeg klarer stort sett å plukke opp og avvepne situasjoner som kunne ført til knurring og bjeffing selv når den andre hunden bjeffer i vei. Men nylig så var det en episode hvor kona ammet den 2 måneder gamle sønnen vår og hadde bundet hunden vår til et tre (kort bånd), men så kom en løs hund og det ble et basketak. Det var over ganske raskt, men hun ble ganske satt ut. Jeg er nå ganske fortvilet for uansett hvor mye jeg sier at jeg skal redusere lasten på henne å ha hund (stell, turer, rengjøring hjemme) så har hun sagt at hun bare ikke vil ha hund i hjemmet lenger.    Det gjør meg ganske fortvilet da jeg er villig til å snu livet mitt opp ned for å beholde hunden som jeg ser på som et familiemedlem, noe hun desverre ikke gjør lenger.    Kunne trengt noen gode råd...
  • Er det ellers ro rundt valpekassa?  Så lenge hun gjør det hun skal så tror jeg at jeg kanskje ville sørget for ro rundt kassa, minst mulig påvirkning fra dere som kan stresse eller påvirke på noe sett. Og se om det går seg til? Er det riktig temperatur der osv?  Jeg er ikke så godt på avel, bare "tenker høyt" 😊
  • Fra 2016-2018 ble om lag halvparten av alle registrerte corgis i Finland røntget, og kun ca 10% av cardigan og ca 20% av pembroke var fri, resten har HD. Jeg kjenner jeg er skeptisk til påstanden om at de ikke plages av sin diagnose og at dvergveksten gjør det vanskelig å lese bildene, all den tid man hører om hunder av rasen som har blitt avlivet pga. nettopp HD. Jeg ville nok sett til Sverige eller Finland om jeg var deg, og jeg ville nok ikke kjøpt dersom jeg ikke fant et kull med godt kartlagte linjer som har en relativt pen HD-statistikk.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...