Jump to content
Hundesonen.no

Recommended Posts

Har en haltende hund. Dyrlegen mente jeg burde reise til Oslo for å ta røntgen av hunden? Bare hvis jeg ønsket det. Er det noen som har gjort det? Erfaringer?

Er det noe vits i å ta røntgen av hund hvis det ikke er noen behandlings form senere?

Link to post
Share on other sites

Veterinærhøgskolen på Ås har antageligvis det beste utstyret. Ellers kan jeg selv anbefale Evidensia Grorud dyreklinikk, de er dyre, men er gode på det meste. Har vært der for second opionion på begge mine hunder vet et par tilfeller.

Oslo dyresykehus skal være bra og oppdatert, jeg har ikke super erfaring med dem selv, men det er en del år siden. Har hørt mye bra om dem ellers.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

De største dyresykehusene har nok det mest oppdaterte utstyret, men har røntget på Asker dyreklinikk selv for å utelukke innvendig skade i pote. Er det mistanke om noe som ikke er helt forbigående er det viktig å undersøke det når det plager hunden. Høyst sannsynlig er det noe behandling som kan tilbys dersom de finner noe. 

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Jeg tror at hunden skulle ta enten CT eller MR i Oslo.

De har allerede tatt røntgen. De så noe på røntgen men de var ikke sikre på om det var grunnen til at hun halter.

Det er musklene foran der beinet henger sammen som gjør vondt. Hun får fortsatt smertestillende og skal holdes mest mulig i ro.

Edited by Linnea
Link to post
Share on other sites

Det enkleste er nok å ringe dyreklinikken direkte, både den du vil bruke, og den du har brukt for å få en skriftlig beskrivelse av hva som bør sjekkes.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Har ingen erfaring med fôret, men ut ifra næringsinnhold og ingredienser, er det ikke det det værste fôret du kan gi etter min mening. Lavt karbohydrat innhold. Ingen hvete eller belgfrukter, men inneholder en plass mellom 9-19% potet, mais og kyllingfett. 
  • En halvtime før? Har han faktisk tidssans til å tolke det?
  • Min erfaring er at hunder liker forutsigbarhet. Jeg pleier å si fra til minien kanskje en halvtime før jeg går: nå skal jeg på butikken, du må bli hjemme å passe på huset (sier det samme hver gang, uansett hvor jeg egentlig skal) Når jeg sier fra såpass tidlig er det fordi jeg opplever at hunder ofte skjønner at man er på vei ut i det øyeblikket man tenker på det. Nå har han blitt vant med det, så når han hører det, så går han bare å legger seg,  da vet han at det ikke skjer noe på en stund. Han trenger ikke å tenke , eller lure på om han skal være med, dermed kan han slappe av
  • Ut i fra det du beskriver så har dere 2 problemer som må løses. Hunden blir stresset på grunn av usikkerhet, og du blir stresset fordi hunden følger etter. Første problemet kan løses med å kommunisere tydelig med hunden. Når den skal være alene så sier du det, og vær tydelig med å si hadet eller natta når du skal forlate huset på egenhånd. Og når hunden skal være med så gi en tur-kommando. Det har ingenting å si om dere skal på plenen, på tur eller i bilen: kommandoen bør være den samme hver gang. Andre problemet er ditt eget stress. Det er mye vanskeligere, for det handler om akseptere at det er et behov hunden din har, og kanskje alltid kommer til å ha (de fleste blir likevel mer selvstendige med alderen). "Bli på plassen" kommando egner seg til å bruke når man får besøk, det ringer på døra, eller man må gjøre spesielle ting hvor hunden ikke kan gå rundt beina på deg. Ikke vanlige husarbeids-situasjoner som oppstår hele tiden. Hvor tror du stresset ditt kommer fra? Er det fordi du føler at du avbryter hundens hvile, eller fordi du bokstavelig talt snubler over den, eller kanskje fordi du føler at den kjeder seg/maser på deg? 
  • Håper det er godt planlagt! Å ha valp og unghund tror jeg er potensielt mer krevende enn å ha to valper samtidig. Regn med at unghunden glemmer det meste den har lært, og at begge må oppdras på nytt fra grunnen av. Jeg ville lagt mye arbeid i å jobbe med dem separat på alenetrening, båndtrening og passeringstrening, så det ikke utvikler seg til å bli problemer der de påvirker og girer opp eller forsvarer hverandre. Så lenge unghunden går greit med de fleste andre bør det ikke være noe problem. Jeg ville luftet dem sammen på et nøytralt sted før dere kommer hjem, og så la valpen utforske sitt nye hjem i egen tempo uten at den andre er der (vente i bilen, ute med hundepasser e.l.) før de kommer sammen der.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...