Jump to content
Hundesonen.no

Hvilken sjampo til finsk lapphund-valp?


Recommended Posts

Hei

Leser at Chris Christensen spectrum one shampoo var god for finsk lapphund sin dobbelpels (erfaringer her?), men regner med valper trenger noe som er beregnet for deres valpe- hud og pels, så lurer på hva dere bruker til deres finsk lapphund-valp? Og gjerne hvis noen har noen innvendinger om voksen-sjampo til finsk lapphund og. Hva bruker dere?

Link to post
Share on other sites

Har ikke erfaring med finsk lapphund, men selv bruker eg samme sjampo på valper og voksne. Det er normalt ikke så ofte man trenger å vaske med sjampo, ofte holder det å skylle med vann. CC spectrum one fungerer fint på belgerpels som også er dobbel, eg holder meg til CC produkter, synes de fungerer best av alt som er utprøvd på mine hunder. 

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Vasker min med såpe max en gang i året eller skyller jeg bare av med vann om nødvendig. En lapphund er en rase som sjeldent trenger såpevask i og med at pelsen er selvrensende og for å bevare det naturlige fettet i pelsen. På grunn  av dette har ikke jeg vært veldig nøye med hvilken såpe jeg har brukt. Hadde jeg derimot hatt en rase som måtte såpes inn oftere så hadde nok dette vært viktigere :)

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...
På 4/28/2021 at 8:28 PM, Lappisen skrev:

Vasker min med såpe max en gang i året eller skyller jeg bare av med vann om nødvendig. En lapphund er en rase som sjeldent trenger såpevask i og med at pelsen er selvrensende og for å bevare det naturlige fettet i pelsen. På grunn  av dette har ikke jeg vært veldig nøye med hvilken såpe jeg har brukt. Hadde jeg derimot hatt en rase som måtte såpes inn oftere så hadde nok dette vært viktigere :)

Ja jeg har lest det, veldig behagelig egentlig at den er selvrensende! men er det en spesiell såpe du bruker? lest det er spesielle såper for dobbeltpels osv. Er dette nøye?

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Anbefaler absolutt kun VOM, men bruk gjerne Protein-varianten som er fullfôret med færrest kcal.
  • På hollendernen så er det jo allerede malanois å finne bakover i linjene på min hund. Så hadde brukt malanois, fordi det er en rase som er så og si lik mtp mentalitet og har mye av den samme historien. Og fordi jeg tror det er godt mulig å finne sunne og bra malanois med bruksmeritter som egner seg bra til avel.  Presaen ble rekonstruert for 40-50 isch år siden, så der ville jeg brukt en av rasene som ble brukt i rekonstruksjonen. Her tror jeg  individ hadde vært mye viktigere enn rase, i og med at det er så kort tid tilbake til rekonstruksjonen. Alle presaer i dag kan spores tilbake til rekonstruksjonen og første generasjons blandinger. Så her ville jeg lagt stor vekt på å finne en sunn hund med en god og balansert mentalitet som er typisk for presaen, og et sunt eksteriør. Det som er vanskelig her er at mange av rasene som ble brukt hadde et helt annet utseende og temperament på den tiden enn de fleste av dem har i dag. Det kunne vært bullmastiff, bulldog eller napolitansk mastiff feks. Men tror det hadde vært svært vanskelig å finne noen passende i dag, som ligner de som ble brukt i rekonstruksjonen. Dagens hunder har mer usunn eksteriør og mye mildere/roligere temperament enn hva som er ønskelig i en presa. Det er en rase som heter majorero, som er en vakt/gjeterhund fra Kanariøyene som ble brukt i stor grad i rekonstruksjonen, og det er nok den rasen som fremdeles er mest lik sånn den var før. Så kanskje en sunn og bra majorero hadde vært best. 
  • Hos dalmatineren er det krysset inn engelsk setter og det har det vært delte meninger om. Jeg synes det er positivt. Men det er jo flere raser som har dette problemet. Vi har jo også blundehund her i Norge. Og setter krysninger. synes også det er snakk om at det er noe med Mops i England. Jeg synes hvertfall det er positivt.
  • Jeg er ikke så stødig i finsk at jeg klarer å holde meg helt oppdatert, men slik jeg forstår det var det engelsk cocker man ønsket å krysse med i Finland. Problemet var bare at når man satte i gang systematisk helsetesting viste det seg at en såpass stor andel cockere også har de sykdommene man ønsker å avle bort hos cavalier, at det ville være meningsløst med en slik krysning. Jeg tenker at det uansett vil være positivt å utvide genpoolen, men samtidig synes jeg ikke cocker er et godt valg ettersom de har en helt annen mentalitet enn cavalier. I Nederland testet man vel alle mulige slags miniatyrraser, som egentlig ikke har noe som helst annet til felles med cavalier enn størrelsen, og også der var det for stor forekomst av sykdom til at man anså det som hensiktsmessig å sette igang med krysning. Status per i dag på disse prosjektene vet jeg dessverre ikke noe om, men jeg håper ikke de gir seg så lett. Spesielt Finland er jo veldig frempå når det gjelder ulike krysningsprosjekt, så der tipper jeg arbeidet fortsetter.
  • Hvilke raser ser de på i England, Nederland og Finland? Det er vel delte meninger om hvilken retning cavalieren skal tas i ved innkryssing. Er de rene selskapshunder, er de friluftshunder, er de jakthunder? Har sett raseentusiaster som jakter med dem i England. For meg er de rene selskapshunder med den pelskvaliteten og størrelsen, samtidig som de er aktive og glade i gjøre noe. Har tenkt mye på mulige innkrysninger og ikke kommet frem til én rase jeg synes passer godt nok. Cavalieren er veldig spesiell, og ingen raser likner nok. Det vil bli en helt annen type hund. ..hvilket er nødvendig mtp kraniet. Trasig når utavl av en ellers fin rase må gjøres av nød og ikke av interesse. 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...