Jump to content
Hundesonen.no

Overgang fra to til tre hunder.


Recommended Posts

Jeg har nå en Tibbe gutt på 12  og en Eurasier gutt på 5, Venter på en gutte valp til våren.  Jeg tenker og håper at det går bra, at det forsatt råder harmoni i flokken slik det er nå. Men vet jo ikke, det kan jo bli utfordringer, man vet jo aldri om den nye blir en dominerende hund eller ei. Vil noen dele sine erfaringer ang dette tema?  Hvordan gikk det i valpe tida, unghund itden?  Hvilke problemer  har dere støtt på eller har det gått knirkefritt?  Spent på svar . ? 

Link to post
Share on other sites

For min del ble det av og til en utfordring å ha hunder med ulike behov. Eldste var 10 år og ville/kunne ikke bli med på alle turer de yngre trengte. 

Det ble også mer hundetrening med nr3 og det å ha med en eldre frysepinn i bilen var ikke alltid like lett eller gjennomførbart. Derfor var jeg veldig takknemlig for samboer som ofte tok en egen seniortur med gamlingen og var selskapet hans når jeg måtte ture/trene de andre to. Uten hjelpen hans hadde det blitt mer styr enn jeg hadde trivdes med tror jeg. Så hos oss blir det nok ikke 3 hunder igjen, jeg hater å ha dårlig samvittighet ovenfor dem og vil gi alle det de fortjener uten at det går utover noen av de andre.

Dog tror jeg det hadde vært lettere med raser med mer like behov, det skal sies. Også er vi forskjellig og det som for noen er et optimalt hundehold kan være totalt uaktuelt for andre å leve med. 

Link to post
Share on other sites

Her gikk det knirkefritt med 9 åring , 5 åring og valp av samme rase. Mye spring igjen i de voksne uten at eldste var blitt for gammel til å orke valp/ unghund. Men jeg hadde ikke ventet lengre med valp og utsattgamlingen for det når han ble enda eldre, da hadde jeg heller ventet til han ikke var mere. Valp/ unghund tar jo 2 år og kan være skikkelig slitsomt og kanskje noe en ordentlig gammel hund bør slippe i mange fall... 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.×
×
  • Create New...