Jump to content
Hundesonen.no

Telttur med hund


Recommended Posts

Heisann!

Jeg har en 7mnd gammel Berner Sennen som jeg ønsker å gjøre vandt med å være med på telttur. Vi har allerede opplevd at den lille krabaten vår liker kaldt vær og ligger mer enn gjerne ute i både regn, blåst og snø. Derfor lurer jeg på om det er noen med tips og triks til første overnatting i gapahuk/telt? Noe spesielt vi burde tenke på? Stedet hvor vi har planer om å være er ikke mer enn 20 minutters gange fra huset til den ene kompisen som skal være med - så hvis det skjærer seg så er det ikke krise. Burde jeg tenke på liggeunderlag til hunden? Når vet jeg om han fryser? Alt tas mot med takk ?

Link to post
Share on other sites

Det høres koseligt ut med overnattningstur. Om det var min hund hadde jeg helt sikkert tatt med liggeunderlag, bare for at være safe. Det er kaldt på bakken og det er jo bare en valp ennå. 

Min hund skjælver når hun er kald og triller sig til en meget lille ball, når hun skal holde varmen, men hun har ikke noen tyk pels heller... Så vil nok se på hunden. 

Har ikke så mange andre tips, da jeg ikke har vært på overnattningstur med hun nye ennå, men den gamle jeg hadde syns det var vanskeligt at finne ro i teltet, så det tok litt tid at vende han til det... 

God tur!

Link to post
Share on other sites

Ta med et godt liggeunderlag, ja, og gjerne noe å legge over ham også. Du kan se at han fryser ved at han har vanskelig for å finne ro, at han skjelver, løfter på en labb eller er veldig kald på snuten. Du kan også kjenne på labbene om de er veldig kalde. Selv om han liker kulde, så er det greit å gi ham ekstra varme. 
 

PS. Skjerme ham fra vind er også viktig. 

Edited by Poter
Link to post
Share on other sites

Min liker ikke å ligge under teppe, så jeg må kle på henne heller enn å bruke teppe om natta. Hvis ikke ligger hun oppå teppet og fryser - eller vekker meg med sterkt behov for kroppskontakt - noe som ikke alltid er like forenelig med søvn. Men funker teppe er det jo greit.

Link to post
Share on other sites
12 timer siden, tillien skrev:

Min liker ikke å ligge under teppe, så jeg må kle på henne heller enn å bruke teppe om natta. Hvis ikke ligger hun oppå teppet og fryser - eller vekker meg med sterkt behov for kroppskontakt - noe som ikke alltid er like forenelig med søvn. Men funker teppe er det jo greit.

Min vil helst ha både dekken og pledd?? Men han har alltid vært en frysepinn. Det fine med dekken er jo at det ikke faller av?

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Mine har oppblåsbart liggeunderlag og sovepose :lol: ? Vil ikke at de skal ha det fælt en hel natt. Dessuten stjeler de min sovepose om de blir kalde og da blir jeg kald, så best at de har eget... :lol: 

Link to post
Share on other sites

Oppdatering: 

turen gikk kjempefint! Lillegutt ville gjerne ligge utenfor gapahuken, men kom inn under tak i løpet av natten for å få kos. Ikke noe som helst problem ? I samme sleng fikk vi trent litt på å gå løs - viste seg at han går bare fem meter foran før han stoppet opp og sjekket at alle var med. Tusen takk for innspill!

 • Like 3
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Hei. For 2 måneder siden ble jeg far for første gang. Jeg har vert så lykkelig, men i dag ble jeg skikkelig satt ut. Min samboer / kone i 10 år sa at hun ikke ville ha hund lenger. Hunden vår er 4 år gammel og det var en avgjørelse vi tok sammen å få hund, men jeg var mer gira en henne da jeg har vokst opp med hund mens hun ikke har hatt noe særlig forhold til dyr. Hun sier at hun mer og mer det siste året har følt et ubehag ved å ha hund heller en glede og trives ikke med det lenger. Jeg tror også hun er ganske lei av å være ekstra påpasselig hele tiden da vi har en ganske kraftig liten plugg. Vi har en engelsk Staff som inntil for 2 år siden var snill mot alt og alle, selv aggressive hunder. Men etter to episoder med løse hunder hvor han ble angrepet er han blitt skeptisk til noen hunder, særlig hvis de viser litt tegn til agresjon, spesielt hann hunder. Skal sies at jeg har trent på deeskalering så jeg klarer stort sett å plukke opp og avvepne situasjoner som kunne ført til knurring og bjeffing selv når den andre hunden bjeffer i vei. Men nylig så var det en episode hvor kona ammet den 2 måneder gamle sønnen vår og hadde bundet hunden vår til et tre (kort bånd), men så kom en løs hund og det ble et basketak. Det var over ganske raskt, men hun ble ganske satt ut. Jeg er nå ganske fortvilet for uansett hvor mye jeg sier at jeg skal redusere lasten på henne å ha hund (stell, turer, rengjøring hjemme) så har hun sagt at hun bare ikke vil ha hund i hjemmet lenger.    Det gjør meg ganske fortvilet da jeg er villig til å snu livet mitt opp ned for å beholde hunden som jeg ser på som et familiemedlem, noe hun desverre ikke gjør lenger.    Kunne trengt noen gode råd...
  • Er det ellers ro rundt valpekassa?  Så lenge hun gjør det hun skal så tror jeg at jeg kanskje ville sørget for ro rundt kassa, minst mulig påvirkning fra dere som kan stresse eller påvirke på noe sett. Og se om det går seg til? Er det riktig temperatur der osv?  Jeg er ikke så godt på avel, bare "tenker høyt" 😊
  • Fra 2016-2018 ble om lag halvparten av alle registrerte corgis i Finland røntget, og kun ca 10% av cardigan og ca 20% av pembroke var fri, resten har HD. Jeg kjenner jeg er skeptisk til påstanden om at de ikke plages av sin diagnose og at dvergveksten gjør det vanskelig å lese bildene, all den tid man hører om hunder av rasen som har blitt avlivet pga. nettopp HD. Jeg ville nok sett til Sverige eller Finland om jeg var deg, og jeg ville nok ikke kjøpt dersom jeg ikke fant et kull med godt kartlagte linjer som har en relativt pen HD-statistikk.
  • Jeg bruker ikke noe sikkerhetsbelte, men det er kanskje lurt å gjøre dersom du skal bruke den mye og ofte og i mer urbane strøk. Jeg bruker kun å sette mine hunder i sekk ved skader eller i steinur hvis de er slitne. Har aldri opplevd forsøk på å hoppe ut eller andre problemer, og jeg har gått noen lange, røffe etapper med hund på ryggen. Er i grunn mer bekymret for at de ikke skal klare å hoppe ut og dermed bli skadet hvis jeg faller eller sklir med sekken på. Noe lignende denne typen med glidelås er mest funksjonell til å bare bære hund og annet småtteri i. På denne typen lar jeg hodet stikke ut på venstre eller høyre side, ikke foran på sekken slik det er på Kurgo. Med disse kan man bare glide igjen slik at det kun er åpning for halsen, trenger ikke å modifsere den på noen måte.
  • Det burde ikke være noe problem å nevne det ihvertfall, det er ikke uvanlig å vurdere flere kull. Du har jo også et luksusproblem nå som det er så stor etterspørsel. Er det noe forskjell i fôravtalene/vilkårene? Er begge oppdrettere du er trygg på at du kan samarbeide med halve hundens liv? Det er fordeler og ulemper ved å være fôrvert, den største ulempen ligger som oftest på verten. Nå vet jeg ikke hvor mye kunnskap og erfaring du har, men anbefaler deg å søke litt på forumet her og lese noen av trådene om å være fôrvert. I praksis tar du på deg å oppdra og holde noen andres hund, og dersom det blir konflikt så er det i prinsippet oppdretter som har eierskapet og retten på hunden.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...