Jump to content
Hundesonen.no

Valp biter når han blir ivrig


Recommended Posts

Jeg har en ung border collie (10 uker, så meget ung) som biter barna i huset når han blir glad. Hvis de kommer hjem og roper på han så hopper han men så glefser han etter de. Noen som vet hvordan man kan stoppe dette? Han biter ikke store voksne

Han biter også sko, sokker og alt annet utenom lekene hans, de blir fort kjedelige hvis han ikke har noen å leke med. Hvis man prøver å ignorere han, sette seg utilgjengelig for han, så fortsetter han med en gang han klarer. Tips?

forresten!! har hørt at man ikke skal laste kongler/baller/leker og få de til å jage de fordi de kan begynne å jage alt annet? er det sant? 

første innlegget mitt sp vet ikke om det er på riktig «side» ?

C298F735-B3E0-4F89-B3D0-AEB2C0C837FF.jpeg

Edited by krictic
Link to post
Share on other sites

Jeg har akkurat hentet valp selv, har ikke så mye erfaring enda.
Men jeg merker at det lønner seg å ha noen IQ-leker. Snuse rundt etter godbiter, og bruke hodet mye. Prøv å gjem gobiter rundt om kring og lær han å søke :)

Og når du ser han blir overtrøtt, rydd vekk lekene og vær rolig. Jeg må ofte gjemme hendene mine. Så tar det noen minutter før han legger seg til å sove :)

 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Avledning har vore gull verdt her også - og det er heilt vanleg at dei er meir leikne (‘bitete’) på ungar enn vaksne. Fordi ungane opplevest som meir leikne... ? Her har ungane ofte hatt enten ei leike eller nokre godbitar i lomma. Så kan dei enten gå direkte i trening med han - det likar han godt (veeeeldig godbit-motivert han vår, altså!! ?), eller evt tilby han 'akseptabel' leik.

Elles: gå inn og stå mellom når det vert voldsomt - då vert det mindre moro... Altså mellom barna og hunden.

Link to post
Share on other sites

glemte å nevne st han kan bli litt av en gærning på tur. han leker med føtter,  og da kaster jeg ofte ut noen godbiter for å roe han ned men han er så gira at det fungerer ikke. på de turene er det ofte at jeg først begynte med tur fordi han hadde så mye energi.

Link to post
Share on other sites

Hvis du gir han godbiter når han biter så får han jo belønning. Leke med føtter = godbiter

sliter litt med det samme. Så da stopper jeg. Fikk akkurat tips om å leke litt og kaste ball for p bruke litt av den energien før man prøver å gå tur. Det skal testes i morgen

Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...

Prøv i første omgang å avlede med en leke, om det ikke funker må du bruke timeout :) Et eneste bitt = ta han inn på et kjedelig rom der han må være alene eller i et tomt bur (timeout skal være kjedelig). Der trenger han bare å være noen sekund før du lar han komme ut og prøver på nytt, men ikke slipp han ut om han lager lyd. Tre sekund med stillhet så kan du slippe valpen ut. 

Om han biter igjen er det ny timeout med engang. Slik fortsetter du til valpen forstår at biting fører til at alt gøy stopper opp. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.



 • Nye innlegg

  • Her funker pølse bra til alt 😄 pølse eller ball med tråd i som vi leker drakamp med. er nok veldig stor forskjell fra hund til hund hva som fungerer. Men jeg pleier å feks droppe frokosten før en treningsøkt på dagen, for å få høyere motivasjon på mat. Men jeg tror det handler mer om helheten på treninga dere har sammen, kvaliteten og relasjon/samarbeid mellom hund og fører, enn akkurat hva slags type belønning man bruker 😊
  • Det er mange gode seler. Selv liker jeg Rogz, Haquihana, Hurtta og Ruffwear, for eksempel. Det viktige med sele til en valp er at den er mest mulig regulerbar, ihvertfall rundt hals og mage. Gjerne på brystet også. Ta med valpen til dyrebutikken, de kan hjelpe deg å finne en sele som sitter ok og som kan reguleres.
  • Ønsker å kjøpe sele til valpen min jeg får om 1 uke. Engelsk Setter. Jeg har NULL peiling på sele og har aldri brukt det, men har lest at det skal være best flere steder og av folk jeg stoler på vet tingene sine.  Men.. hvilken? Merke er bra? Hvilket design er best?  osv osv osv... Kan noen tipse meg om en god sele til valp (engelsk setter) som tåler en del, er bra, som jeg har mulighet til å ha ivertfall noen måneder til hun blir større. Gjerne med link til nøyaktig hvilken du anbefaler så jeg ikke må lete og finner feil. Takk på forhånd
  • Jeg har vurdert fløyte flere ganger, men endt med å droppe det. Det krever at du alltid har den med deg, og at du og eventuelle andre som håndterer hunden bruker den noenlunde likt. Som en tilleggsting kan det såklart funke. Det er ganske individuelt hva som er best belønning for en hund. Min elsker gulrot. Noen er ikke interessert i mat i det hele tatt, men foretrekker leker. Andre er ikke interessert i noen av delene, da har du en utfordring og må bruke fantasien. Det viktigste tenker jeg er at valpen oppdager verdien i å komme inn til deg når du roper, enten du bruker tørrfòr, en kvist, deg selv, eller noe annet som belønning. Vi bruker "hit!" som en "absolutt" innkallingskommando, da SKAL hunden komme helt inn til oss. "Kom /her" blir så fort misbrukt av alle som tror de skal kontrollere hunden, jeg bruker det mest som en "følg med nå skal vi gå videre"-kommando.
  • Er nysgjerrig på hva dere bruker som spesiell belønning! Har tenkt å gi valpen min (som skal hentes i juli) noe ekstra godt når han kommer på innkalling slik at han forhåpentligvis kommer til meg hver gang jeg ønsker 😅 Har også tenkt å kanskje bruke en fløyte til innkalling, eller et spesielt ord som ikke brukes så ofte så det ikke mister "verdi," hva er deres tanker om dette? 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...