Jump to content
Hundesonen.no

Hjemme alene trening


Recommended Posts

Heisann! 

nå har valpen min bikket 4 måneder (tibetansk spaniel) og i og med at jeg ikke kan ha han med på jobb for alltid så har vi startet alene hjemme trening. Tenkte jeg skulle begynne litt smått. Til nå har jeg hatt han med på jobb siden jeg fikk han. Fra og med forrige uke har jeg begynt å ha han med på jobb fra 07-11 også tatt han med meg hjem klokka 11 å latt han være alene helt til klokken blir 15. Han er jo så klart veldig glad for å se meg hver gang jeg kommer hjem og leiligheten er som han var når jeg forlot ham. 
men spørsmålet mitt er da, syns dere dette er riktig måte å trene han på? Eller bør jeg gjøre noe annerledes? Kan også legge med at jeg har verandadøren åpen sånn at han blir vandt til at det er lyder som kommer utenifra (er dette riktig) Gjerne kom med tips.

1BC5DBFD-4896-479D-8347-BB01EF9AA487.jpeg

Link to post
Share on other sites

Jeg synes det høres ut som en god fremgangsmåte! 
 

Jeg fokuserer litt omvendt med min hund da jeg lærer henne morgenrutinene med at vi går tur og så må hun være alene en stund.  Jeg kommer hjem til lunsj og tar hjemmekontor resten av dagen. Denne tiden blir forskjøvet lengre og lengre etterhvert. 
 

Du må se an hva som funker for dere mtp lyder. Min hund er skeptisk til lyder i blokken så jeg har radioen på når hun er alene hjemme. Jeg tror støyen hadde vært for skummelt for henne om jeg hadde hatt verandadøren åpen.

Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...

Dette syns jeg er det "skumleste" med valpetreningen. Det stresser meg en del. Vi har tre uker igjen med ferie heldigvis, Messi er 12 uker, og vi er forholdsvis godt i gang med treningen. I dag var han alene rett over 1 time og kunne nok vært det lenger, men da kom katten med et bytte i munnen, så jeg rømte inn før hun kom til døra ? (jeg satt ikke ved døra før de siste 10 minuttene). 

Vi prøver på å jobbe inn treningen som del av morgenrutinen. Det er jo det som blir mest vanlig fremover. Samtidig er det litt vanskelig når noen i huset har ferie... 

Jeg har et håp om at min siste ferieuke kan deles i to og at jeg bare har halve dager på jobb de to ukene.

 

Lykke til til alle andre som trener på hjemme alene-tid ?

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Sele som passer noen måneder med valp kommer du nok ikke til å finne, de første månedene er de i enorm vekst.  Jeg bruker kjøpe Dogman sine H-seler, gjerne på Coop Obs, for valper frem til de begynner å bli ferdig utvokst. Har holdt med to forskjellige størrelser til mine BC. De kan stilles i både hals, bryst, øvre og nedre stolpe. Ergo god justeringsmulighet og noe å vokse inn i. De er dog ikke polstret, som noen foretrekker.  Om du er helt ukjent med seler, så slenger jeg meg på anbefaling om å oppsøke kompetent utstyrsbutikk. Der finnes også informasjon fra en rekke produsenter på nett hvordan sele burde tilpasses Når hundene her er voksne og finner ut at å trekke er gøy, så får de nye, ordentlige seler som passer dem godt. Glad i Zero DC Short til tur, samt får de nome-/kombisele som sitter som støpt på dem til ski, spark, sykkel osv. 
  • Jeg har en spaniel, som i likhet med din labrador er laget for å bruke munnen. Han beit også enormt mye som valp, og bruker fortsatt munnen en del. Feks når jeg kommer hjem vil han gjerne «bite» meg i hendene, eller rettere sagt i våres tilfelle: holde noe. Så han har jeg lært å hente leke når jeg kommer hjem, eller besøk kommer😊 Kanskje dere kan prøve det? Alltid ha en leke tilgjengelig, lære hun å plukke de selv i situasjoner hun egentlig vil bite? Og ellers som nevnt, ta kontakt med atferdskonsulent og retrieverklubben!
  • Vi har superinnkalling (dvs hunden snur og kommer, skal ikke ofre en tanke på andre ting enn det) på fløyte. Gir da en liten boks med leverpostei, de du får i multipack. Har også en superinnkalling på stemme, sier «HIT», samme belønning da. Evt leke med draleke etterpå også😊 Jeg roper også både «kom» og navnene deres hvis jeg vil ha oppmerksomheten deres, men superinnkallingen(e) bruker jeg hvis det er absolutt nødvendig at de kommer med en gang. 
  • Leverpostei, ost på tube. kjøttboller. 
  • Her funker pølse bra til alt 😄 pølse eller ball med tråd i som vi leker drakamp med. er nok veldig stor forskjell fra hund til hund hva som fungerer. Men jeg pleier å feks droppe frokosten før en treningsøkt på dagen, for å få høyere motivasjon på mat. Men jeg tror det handler mer om helheten på treninga dere har sammen, kvaliteten og relasjon/samarbeid mellom hund og fører, enn akkurat hva slags type belønning man bruker 😊
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...