Gå til innhold
Hundesonen.no

Urolig valp når vi er på besøk


Nima
 Share

Recommended Posts

Valp 3,5 mnd. Skal på valpekurs om en mnd, ble litt sent desverre. 

Men i mellomtiden, kan dere gi meg noen gode råd? 

Han fjeffer lite når jeg er alene med han hjemme, men så snart vi kommer til andre, så biter han de i hendene, er «overalt» og finner ikke roen. Alle soer det er normalt, men jeg liker det dårlig. Jeg vil han skal klare å finne roen slik at det går ann å være på besøk hos andre. Tips? Jeg er 1.gangs hundeeier så alt er helt nytt. 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Start hjemme med å jobbe med at han skal legge seg på et lite teppe (vetbed er praktisk og greit). Få ham til å legge seg ned der, og belønn det med godbiter. Belønn slik at han ikke trenger å reise seg for å få tak i dem, men gi dem slik at han blir liggende, om du greier.

Når dere skal på besøk, ta med teppet, og ha ham i bånd. Det beste er om han da kan ligge i bånd, ved siden av deg, ta med godbiter og belønn så ofte som nødvendig for å få ham til å legge seg og bli liggende.

Dette tar tid og trening, og er forhåpentligvis noe dere vil lære på valpekurset også. Det at hunden kan legge seg ned og slappe av hvor som helst er gull verdt når de kan det!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Aha, så det er dette de mener med at vi skal ha med oss et «ro-teppe»! Jeg fattet ingenting, men har helt glemt å spørre de. Men dette var gode tips, jeg skal virkelig jobbe med det. Er godt i gang med å lære han å ligge og å bliiii, så har jo på en måte startet. Tisen takk. 

 

Nytt spørsmål: Nå som våren er her, så blir også folk mer ute. Vi har en diger hage uten gjerder (jeg leier). Han er ofte ute i 15meters line og trives med det. Han kommer inn når han selv måtte ønske. Men nå har han begynt å bjeffe på alt han både ser og ikke ser. Jeg vet egentlig at jeg ikke skal ta han inn når dette skjer, men jeg trives dårlig med hunder som står ute å bjeffer. Hvordan kan jeg gjøre dette på mest mulig riktig måte? Han adlyder hysjjj ganske greit, men jeg føler at han også bjeffer litt kun for at jeg skal si hysj og han få godbit, og da er vi jo på feil spor. Samme er det med biting på meg. Så snart jeg tar frem godbit, er han verdens snilleste hund, men slutter jeg, så biter han. Hva gjør jeg galt? Han får ikke alltid godbit, for han trives godt kun med kos også. 

 

Regner med alt dette er mye samme teknikk, så trenger bare litt veiledning og justering, så tror jeg at jeg er på riktig spor igjen. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvem har sagt du ikke skal ta ham inn? Jeg ville absolutt tatt ham inn så fort som mulig når det er tilløp til bjeffing. I tillegg ville jeg vært mest mulig ute der sammen med ham, og belønnet ro og kontakt når det går folk og hunder forbi, du har MYE igjen for å lære ham å ikke bjeffe på det.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Personlig foretrekker jeg å lære inn ro uten godbit eller ros fordi jeg ikke synes det blir noe ro når man belønner. Bare uro og tigging/mas og i beste fall én hund som ligger rolig, men som ligger å venter på belønning istedet for å slappe av. Gå ut å gjør noe konstruktivt så valpen er sliten også hjelp den til ro etterpå om den ikke greier det selv. Med bånd eller med å be den legge seg, verbalt om den kan det eller ved å hjelpe den ned  ligg, bare rolig og forsiktig. Gjenta til hunden slukner, uten å bli irritert selvsagt. Samme ville jeg gjort på besøk. Gå tur først og hjelp hunden å begrense seg etterpå. Dette blir og et godt grunnlag til senere ved å skape forventning til ro, ingenting skjer her, bare å roe ned å slukne. Når valpen er ferdig med hvilen har Den er godt utgangspunkt, Den er uthvilt, Den har vært på tur så den er ikke helt ustimulert, Og plassen og folka er ikke lenger nye eller fult så spennende som de gjerne et i en hilsesituasjon. Da kan man la den utforske, hilse, leke, alt ettersom. Så kan man trene på kontakt og ignorering innimellom, timeout når oppførselen eskalerer og ny ro trening når valpen begynner å bli overtrøtt igjen eller når du synes det er på tide.og ta gjerne med leker og slikt som hunden får holde på med og som folk kan bruke til å leke med om de vil, istedet for hender osv.

Godbiter mot biting tenker jeg fungerer om du kan være i forkant og det gir noen varig endring i fokus, der og da. Viss ikke blir det fort bare til at hunden er mer på deg fordi det gir godis, eller oppmerksomhet. Prøv å vær i forkant, gå ut å gjør noe fornuftig eller ta ei treningsøkt inne eller noe sånt, før det bikker over,deretter gå inn å hjelp hunden i ro med en gang. Eller bare gå rett på ro/timeout om du ikke greier å være i forkant. Vær litt raus med div tyggednacks  nå så gjør du livet litt enklere for deg selv. Og ikke vær redd hverken for å aktivisere hunden godt eller for å "kreve" ro når det trengs. Bedre med noen gode økter aktivitet etterfulgt av gode perioder med ro og hvile enn at de bare holder på i evigheter uten hvile 

Ute ville jeg definitivt tatt han inn om han bjeffer  generelt sett. Bjeffer han for oppmerksomhet så tenker jeg at du har latt han stå der for lenge. Start med kortere tid ute, her og gjerne etter aktivitet så han er rolig, og/eller gi han noe å gjøre. Godbitsøk, tyggebein, en leke han liker å pusle med på egenhånd. Og at han inn før han kjeder seg/la være å sette han der om han ikke er i det humøret. For å skape gode vaner, unngå uønsket adferd og unngå at dette blir en plass han kjeder seg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for svar og gode råd. Jeg tar de til meg. Har prøvd meg på rotrening i ettermiddag og det ser ut til å fungere. Litt protester så klart fordi dette er nytt, men så roet han seg og sov lenge. Jeg fortsetter med dette i morgen. 

 

Han er aldri ute om han ikke selv vil eller vi er naturlig ute i hagen. Og han sier i fra når han vil inn selv, så å stå ute fordi han kjeder seg har aldri skjedd. Jeg følger med han hele tiden fra vinduet. Han liker ofte å bare sitte og se, men så har han de siste par ukene begynt å bjeffe på naboen fordi han vil bort til de og hilse når han ikke får. Før dette var han ikke så mye ute som nå, fordi da var det ganske enkelt ikke plass til å være så mye ute pga snømengde. Derfor er dette ganske nytt. 

 

Men jeg skal teste ut og se hva som fungerer og ikke. Tusen takk for at dere gidder å hjelpe slike newbie som meg. Det hjelper iaf meg masse. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alder har jo mye å si, Og modenhet,men det er nå behagelig at ting går så enkelt som mulig frem til de blir eldre og, heldigvis én del man kan påvirke.? bare vær forberedt på at det kan komme noen perioder opp igjennom på ferden til voksen som kan påvirke dem en del og ganske brått, gjerne til det verre. Det er ikke fordi tiltak dere gjør ikke virker, men fordi hormoner herjer i kroppen og gjør ting vanskelig for dem. Men det går over igjen. Gjerne etter en måneds tid.? 

Det er ikke farlig å kjede seg litt, tenkte mer ifht om du opplever at han bjeffer for å mase/få deg ut. Da er det bedre å bare ta han inn og prøve å unngå at han blir så lenge ute neste gang så han ikke lærer seg det? for lærer han å mase å at du kommer ut så kan det hende han begynner med det også når han ikke nødvendigvis kjeder seg, bare fordi det er gøyere at du er der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk. Er jeg riktig heldig så får jeg både en tobeint og en firbeint med hormoner samtidig, så jeg er allerede mentalt forberedt på det ?

Det er mest bare det å komme på riktig spor når keg føler jeg har ramlet av som er greia. Kommer jeg opp på sporet igjen, så er det ikke noe problem. Derfor spurte jeg før det blir ille. Prøver å ta det så tidlig som mulig og spørre før det blir forferdelig. Da kan jeg justere meg inn med en gang, føler det er lettere. 

Mye av grunnen til at det ble mye ut og inn var pga dotreningen. Jeg kan ikke være ute med han hele dagen, så da blir det ofte til at han fortsetter å være ute fordi han selv vil. Det hsr fungert veldig fint til nå. Men så begynte folk å sitte ute osv, så da kom dette med varslingen inn. Ikke noe alvorlig enda, vil bare spørre og ta det tidlig. 

Men takk for svar. Nå er det natta på han frem til i morgen, så nå kan jeg puste ut for i dag. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...