Gå til innhold
Hundesonen.no

Nima

Medlemmer
  • Innholdsteller

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Nima

  1. Skal til den årlige vaksinekontrollen med han om en uke, men spør her likevel. Noen som vet hvorfor pelsen på lårene hans er slik? Han er nybørstet (ikke nybadet) og er 3 års hannhund.
  2. Jeg har dessverre opplevd dette og verre ting litt for ofte ?. Flere ganger har de truet med å anmelde meg for dyremisshandling. For ifg disse hundeeierne så er det å gå til side og gi masse godbiter og ros dyremisshandling. Den eneste måten jeg kunne komme meg unna en anmeldelse på var å la min hund hilse på deres hund. At begge hundene viste tydelige tegn på at de ikke likte hverandre, brydde ikke eieren seg noe som helst om. Jeg er ikke den som snakker i mot. Jeg har så mye fokus på min hund jeg bare klarer, så jeg klarer ikke sette de på plass. Veldig lett å vite hva jeg skulle sagt i ettertid… politianmeldelse er en trigger hos meg pga helt andre grunner, så når slike ting skjer, går jeg i alarm og klarer ikke hjelpe min hund. Liknende hendelser har jeg opplevd flere ganger selvom denne var den mest grove. Nå går jeg stort sett turer med hundetreneren min som leser situasjonene mye raskere og bedre enn meg. På den måten kan jeg holde fult fokus på min egen hund, mens jeg er trygg på at hun håndterer hundeeierne som gjør som de vil. Hun er kjapp i replikken og trygg på hundehold. Dette er min første hund. Min hund har nå endelig begynt å roe sg og vi kan gå turer med andre hunder for første gang på 3 år. …men i dag skulle jeg klippe hekken ut mot veien. Min hund stod i bånd og var helt rolig. Da kom det en collie på andre siden av hekken. Min bjeffet så jeg skvatt. Jeg hadde ikke sett den, stod litt i mine egne tanker. Han mente tydeligvis at disse to skulle hilse. Hallo, jeg stod inn på min egen tomt, BAK EN DIGER HEKK. Nei, de skal faktisk ikke hilse da. Heldigvis ga eieren seg og gikk furten videre mens han mumlet noe jeg ikke orket å høre. Et steg trodde jeg grensen gikk, men tydeligvis ikke ?.
  3. Takk for tips. Skal sjekke
  4. Takk. Da var det slik jeg trodde.
  5. Tenkte å trene hunden min butikker eller andre steder. Skal gå svært sakte frem. Men hvor er det lov å ha de med? Det siste jeg trenger er å bli sett stygt på da jeg er følsom mot slike ting selv. Jeg har tatt han med i hundebutikker, men utover det har jeg ikke våget å ta han med. Bor i Drammen om det har noe å si. Dette er ingen servicehund el.l så dette er kun for vanlig lydighetstrening. Har dere tips om gode youtube å/insta kontoer el.l der jeg kan se på hvordan de trener servicehunder, gjerne skandinaviske. Jeg har funnet noen, men vil gerne ha flere. Plukker opp endel triks derifra og syns de er nyttige
  6. Endelig, da har jeg funnet noe min kresne hun liker OG tåler. Kjøpte denne: https://4beinte.no/produkt/provit-frysetorket-vom-2/ Men nå ser jeg at dette ikke er noen vanlig i butikkene. Butikken hadde kun denne typen og denne mengden. Finnes denne i større pose og hvis ikke, hva er best å erstatte den med som er ganske lik? og det som er enda viktigere: Mengde. Stemmer det at min sheltie kun skal ha ca.15g fra posen totalt på et døgn? Han er ca.8kg og 3 år. og hvordan er de godbitene? Smuldrer de opp om jeg deler de opp? mange spm, men jeg ble så lettet over å endelig se hunden min sluke maten etter å ha gått flere uker med kun å spise på trass fordi vi har lett etter løsning på limer og tåler.
  7. Både konkurranser og ellers. Ser det på youtube og andre steder og er bare nysgjerrig på hvorfor.
  8. Hvorfor har hunder som driver søk på seg bånd? Jeg ser det også på hunder som er svært godt trent. Hva er grunnen? Jeg ville trodd det var best for de å være helt løse mens de søker.
  9. https://www.zoopermarked.no/merker/ziwi-peak/?priceinterval=&FACET_ECONSISTENCY=TOR
  10. Hei. Ser jeg har glemt å skrive her. Jeg fikk for 13 mnd siden en sheltie hannhund. Aldri hatt hund før, men oppvokst med andre dyr. Bor i Drammen, er deltidsmamma, så sheltien sliter litt med å holde flokken samlet. En gutt som jeg desverre har klart å få stresset og der han i stor grad er sjefen. Jeg jobber med saken, og har en super hundetrener som hjelper meg. Jeg savner veldig å ha noen å kunne trene med og som har tid til at vi trenger tid til å hilse ect. Mange har hund rundt meg, men ingen har tid og lyst til den prosessen. Tenkte å prøve bli mer aktiv her inne, så vi får se om jeg lykkes eller ei
  11. Takker så utrolig mye for svar. Jeg skal ta en titt. Det er fantasien som setter stopper, derfor spurte jeg her inne... Helt greit at de stinker så lenge de ikke smitter, og ikke minst at de enkelt kan deles opp.
  12. Søkefunksjonen vil ikke fungerer for meg i kveld, så beklager om dette er tatt opp masse før Søker etter forslag til STERKE/gode godbiter, og gjerne noe sim ikke er veldig klissete da jeg trenger ikke alltid har mulighet til å vaske meg på hendene mellom hver gang jeg har de i hånden. Jeg trenger noe som kan brukes til passering av andre hunder... Hundepølsene virker heller ikke, de er for svake. Han spiser raw for i håp om å øke vekta hans litt, men det kan jeg jo ikke ha i hendene... Hvis jeg tørker f.eks kjøttdeig i hydrator, vil de da beholde lukten og være like sterk som rå?
  13. Jeg lurer på en ting. Hører hele tiden om at vi må ha stor nok avstand for å passere når hunden vil hilse på andre hunder. Men hvordan er det mulig? En veibane er ikke «100»meter hos de fleste. Og dette er snakk om PASSERING, altså den andre hunden skal forbi min. Jeg rekker jo knapt å kaste en godbit eller to foran før hunden er borte. Hvordan skal jeg da få dette til? Jeg har mange hunder rundt meg, men ingen som har tålmodighet og tid til å jobbe med min hund i evigheter fordi jeg skal trene på avstand og må trene på å nærme meg «en meter» Og når jeg da får han i sitt, så piper han noe voldsomt (stress) fordi han må sitte stille ved min side. Han er en 13 mnd hannhund om det har noe å si...
  14. I dag har jeg testet endel siden formen min er bedre. Og hjelpes for en endring! Kanskje er det fordi han blir eldre, kanskje er det fordi min psyke er bedre. Men i dag har jeg jobbet med han siden vi stod opp. Og utrolig nok har det ikke vært så mye jobb. «Feilen» har kanskje ligget på godbitene. De har ikke vært sterke nok enda jeg har trodd det. Han spiser så og si alt, så er nok derfor jeg ikke har sett at det ikke virker. Hva jeg har gjort? Vet egentlig ikke. Jeg har latt døren ut stå åpen mesteparten av dagen. Der har jeg satt opp kompostgjerder så han kan gå ut og inn som han vil, og dermed er fokuset i stor grad vekk fra stresset med dotreningen. Så har jeg ligget tett på med bjeffingen. Godbit og/eller ros, altså ikke alltid godbit, ser ut til å fungere godt. Han har nesten ikke bjeffet i dag generelt (hurra!). Jeg prøvde også å moppe og koste gulvet i dag. Det pleier bli et mareritt og de ender som regel med at jeg stenger han inne på et rom og holder ut bråket til jeg er ferdig siden han vil angripe moppen. Men dette gikk også som en drøm i dag. Vi trente på hysjjj, ligg og blid samtidig som jeg moppet og ga gobit jevnlig. Det gikk ikke lange tiden før jeg kunne føre moppen frem og tilbake uten hverken bjeffing eller angrep, så da droppet jeg ligg og blid og lot han få lov å se på hva jeg drev med. Tenker jeg prøver med både tlf og støvsuger også, men venter med støvsugeren noen dager. Greit at han får mestring og at jeg ikke går for fort frem er min tanke. Nå ser jeg brått det finnes håp i både hopping og bjeffingen. I morgen kveld er det kursdag igjen, ve»dog spent på den siden det ble så store endringer sist.
  15. Oppdatering: Var på kurs sist uke. Allerede etter første dag ble det veldig mye bedre med rotreningen. Men fremdeles sliter jeg veldig med bjeffingen. Og det begynner å plage meg veldig. Skal dit igjen i slutten av uka, så da må jeg ta det opp og spørre. Vet dette er en rase med mye lyd, men vet også det er fullt mulig å fjerne det med intens jobbing. Jeg må bare finne ut hvilken emtode som fungerer også jobbe med det så lenge det tar. Prøver overse han når han bjeffer, men det fungerer jo ikke når du snakker i en viktig tlf ect. Men vi øver og øver og håper jeg lykkes tilslutt.
  16. Takk for svar. Det viktigste er nok å få lært han rotrening, men enn så lenge har jeg ikke funnet den koden. Jeg får lete litt til frem til kurset.
  17. Valpekurs om to uker eller så. Altfor lenge til kjenner jeg. Før sovnet han når jeg pratet i tlf. Jeg bor alene. Nå bjeffer han, piper og blir helt vill så snart tlf ringer. Hva skal jeg gjøre? Jeg har desverre gått i fella og gitt han godbiter etter drevet med dralek for å holde han stille og rolig da tlf jeg satt i var for viktig. Jeg prøver meg på rotrening, men jeg knekker ikke koden, nå ser jeg frem til kurset skal starte i mai. Men hva gjør jeg med den bjeffingen på tlf i mellomtiden? Er det sitt og bli som er løsningen her? Jeg jobber med det. Har vært nødt til å ta meg av den ustanselige bitingen først i tillegg til dotreningen og at han hopper, dvs, han SVEVER i luften. Derfor kom det andre her litt i bakgrunnen. Han er jo vant til å ha meg helt for seg selv, men snart kommer det besøk her i påsken, og han vil ikke få den oppmerksomheten alene. Jeg gruer meg allerede og frykter både dotrening og biting øker igjen slik det gjorde sist... Skulle ønske jeg ikke glemte kurset, men syns tiden har gått så fort, vips var han 3 mnd og påslen kom og kursene var fulle .
  18. Tusen takk. Er jeg riktig heldig så får jeg både en tobeint og en firbeint med hormoner samtidig, så jeg er allerede mentalt forberedt på det ?. Det er mest bare det å komme på riktig spor når keg føler jeg har ramlet av som er greia. Kommer jeg opp på sporet igjen, så er det ikke noe problem. Derfor spurte jeg før det blir ille. Prøver å ta det så tidlig som mulig og spørre før det blir forferdelig. Da kan jeg justere meg inn med en gang, føler det er lettere. Mye av grunnen til at det ble mye ut og inn var pga dotreningen. Jeg kan ikke være ute med han hele dagen, så da blir det ofte til at han fortsetter å være ute fordi han selv vil. Det hsr fungert veldig fint til nå. Men så begynte folk å sitte ute osv, så da kom dette med varslingen inn. Ikke noe alvorlig enda, vil bare spørre og ta det tidlig. Men takk for svar. Nå er det natta på han frem til i morgen, så nå kan jeg puste ut for i dag.
  19. Tusen takk for svar og gode råd. Jeg tar de til meg. Har prøvd meg på rotrening i ettermiddag og det ser ut til å fungere. Litt protester så klart fordi dette er nytt, men så roet han seg og sov lenge. Jeg fortsetter med dette i morgen. Han er aldri ute om han ikke selv vil eller vi er naturlig ute i hagen. Og han sier i fra når han vil inn selv, så å stå ute fordi han kjeder seg har aldri skjedd. Jeg følger med han hele tiden fra vinduet. Han liker ofte å bare sitte og se, men så har han de siste par ukene begynt å bjeffe på naboen fordi han vil bort til de og hilse når han ikke får. Før dette var han ikke så mye ute som nå, fordi da var det ganske enkelt ikke plass til å være så mye ute pga snømengde. Derfor er dette ganske nytt. Men jeg skal teste ut og se hva som fungerer og ikke. Tusen takk for at dere gidder å hjelpe slike newbie som meg. Det hjelper iaf meg masse.
  20. Aha, så det er dette de mener med at vi skal ha med oss et «ro-teppe»! Jeg fattet ingenting, men har helt glemt å spørre de. Men dette var gode tips, jeg skal virkelig jobbe med det. Er godt i gang med å lære han å ligge og å bliiii, så har jo på en måte startet. Tisen takk. Nytt spørsmål: Nå som våren er her, så blir også folk mer ute. Vi har en diger hage uten gjerder (jeg leier). Han er ofte ute i 15meters line og trives med det. Han kommer inn når han selv måtte ønske. Men nå har han begynt å bjeffe på alt han både ser og ikke ser. Jeg vet egentlig at jeg ikke skal ta han inn når dette skjer, men jeg trives dårlig med hunder som står ute å bjeffer. Hvordan kan jeg gjøre dette på mest mulig riktig måte? Han adlyder hysjjj ganske greit, men jeg føler at han også bjeffer litt kun for at jeg skal si hysj og han få godbit, og da er vi jo på feil spor. Samme er det med biting på meg. Så snart jeg tar frem godbit, er han verdens snilleste hund, men slutter jeg, så biter han. Hva gjør jeg galt? Han får ikke alltid godbit, for han trives godt kun med kos også. Regner med alt dette er mye samme teknikk, så trenger bare litt veiledning og justering, så tror jeg at jeg er på riktig spor igjen.
  21. Valp 3,5 mnd. Skal på valpekurs om en mnd, ble litt sent desverre. Men i mellomtiden, kan dere gi meg noen gode råd? Han fjeffer lite når jeg er alene med han hjemme, men så snart vi kommer til andre, så biter han de i hendene, er «overalt» og finner ikke roen. Alle soer det er normalt, men jeg liker det dårlig. Jeg vil han skal klare å finne roen slik at det går ann å være på besøk hos andre. Tips? Jeg er 1.gangs hundeeier så alt er helt nytt.
  22. Nima

    To valper i hus

    Takker så mye for svar. Jeg får bare ta det litt roligere noen dager. Er endel som skjer her de neste dagene, så blir umulig å følge med så nøye som jeg håpet. Jeg tar til meg rådene og skal følge de opp så snart det roer seg litt her.
  23. Har en liten hunderase på 12 uker. Sliter med å få den renslig, men jobber med saken. Var flink Intill for en uker siden, så ble jeg syk denne uka og nå er vi nesten tilbake til start igjen . Har gått i det jeg tror var en dum felle. Kjøpte sånnt bånd på 15 meter og ble sååå glad da den selv sa i fra når den ville ut. Trodde vi nå hadde et skikkelig gjennombrudd. Men jeg har tydeligvis bommet veldig, for nå er den gjerne ute ofte og lenge i dette båndet (døren inn står oppe, så bare for han å gå inn selv). Men det jeg tror har skjedd nå er at jeg har mistet kontrollen på dotreningen. Jeg tenkte jo ikke på at jeg da ikke fikk rost han hver gang han gjorde noe ute... Så nå må jeg starte på nytt. Føler jeg er inne i 10 min og ute i en time og likevel går det galt inne. Først fulgte rådene om å løfte han ut MENS han gjorde noe inne, men det måtte jeg stoppe med da jeg var redd for forstoppelse. Så jeg lot han gjøre seg ferdig og løftet han ut. Avbrøt jeg han i bæsjingen så kunne det gå nye timer før han prøvde seg igjen. Jeg har aldri kjeftet, bare løftet han ut. Jeg kan ikke være ute hele tiden, så hvor lenge skal jeg være ute med han etter et uhell? Han har til d.d aldri gjort fra seg på tur uansett om de er lange eller korte. Men det antar jeg kommer etterhvert. Prøver å være tålmodig, men ble skremt av vetrinæren i dag. Hun sa at jeg måtte skaffe adferdsterapaut til han fordi 12 uker er sent, og de fleste er renslige på denne tiden. Hvis ikke jeg gjorde noe NÅ, så kunne jeg få en hund som aldri ble helt renslig. Så nå er jeg redd, og vet ikke helt hva jeg skal gjøre. Det er kun meg i huset og jeg er hjemmeværende. Han har fra dag en sovet 12 timer uten uhell (sov først i bur, men etter en ukes tid ligger hsn nå i sengen min noe som fungerer helt topp, så det er ikke det at han ikke kan holde seg). Jeg har hatt noen runder der han også gjør fra seg i buret om dagen. Tenker det kan være greit at han vender seg til å ligge i buret når han trenger ro og fred og jeg f.eks har besøk. Men det nytter ikke, fordi han går bare inn i buret og gjør fra seg. Overalt hvor jeg har lest, så soer de at hunder ikke gjør fra seg der de sover, men det gjør altså denne hunden. Hvorfor? Oppdretter hadde ikke noe svar, ei heller vetrinæren. Av alle som har møtt han, er hsn visstnok veldig trygg og ikke stresset slik jeg trodde en liyen stund. Han elsker å ligge tett på meg i sofaen, men da blir jeg låst og får ikke gjort noe annet, så redd jeg har skjemt han bort. På tide å regulere dette forstår jeg. Hilsen førstegangs hundeeier.
  24. Jeg fant noen slike soder, men er elendig på å google desverre. Fant noen gode forslag, men endte som sagt opp med Stjerne (startet jakten med Star, men av ulike grunner gikk jeg bortifra det, men havnet tilbake, bare på norsk isf. Det samme gjorde jeg på rase. Startet med Sheltie, gikk gjennom et hav av a dre raser, og endte tilbake der jeg startet.)
  25. Beklager, glemte helt tråden i andre ting her. Jeg har havnet på Stjerne. Før vel heller se om jeg ender opp med et annet dyr eller en hund til om noen år som får hete Lykke. ?. Nesten synd jeg er ferdig med barn, ellers hadde jeg ikke gitt meg på navnet. Men takk for alle forslag. Jeg gleder meg til den kommer i hus om 7 uker,
×
×
  • Opprett ny...