Gå til innhold
Hundesonen.no

Utstilling


Katharina
 Share

Recommended Posts

Cacib deles ut på internasjonale utstillinger, nordiske cert deles ut på Nordiske utstillinger - begge deles ut til beste hannhund og beste tispe (og reserve til 2. beste hann/tispe). (Cacib gies ikke ut til veteraner eller juniorer)

For å bli internasjonal champion (for raser uten brukskrav) må man få 4 stk fra minst 3 forskjellige land fra minst 3 forskjellige dommere. For å bli Nordic champion er det tre nordiske cert, tre forskjellige land og tre forskjellige dommere (hvis jeg ikke tar helt feil).

Det er vel kortversjonen av det - fullstendige regelverk finnes på www.nkk.no.

?
Susanne

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Verken cacib eller nordiske cert er noe man kan takke nei til - man kan få 100 stykker av dem hvis man vil...  Og annet en vinnertitler så kan hunden din ikke få noen annen champion enn norsk i Norge. Men han blir svensk champion hvis han får ett cert i Sverige, dansk champion med ett cert i Danmark  - og det samme i Finland. (Kommer litt an på om rasen har brukskrav for å få cert i utlandet)
Men for å gjøre forvirringen helt total så har man i "alle år" kunnet søkt om å bli Nordisk champion hvis man er champion i 3 forskjellige nordiske land. Denne nordiske championtittelen skal nå bort, slik at den andre nordiske ch.tittelen som blir stående.
Altså  - en hund som i dag er internasjonal, norsk, svensk, dansk champion (Int N S Dk Ch) kan man nå få endret til Int Nord UCh. Hvis denne hunden så blir Nordic champion (med nordic cert) vil den da bli Int Nord Nordic Ch. Men i fremtiden vil den tittelrekken være: Int N S Dk Nordic Ch.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I Sverige må man ha tre cert for å bli champion, men hvis man allerede er norsk (eller dansk/finsk, etc) champion holder det med ett cert for å bli f.eks. N S Champion. I Norge kan man bli champion med tre store cert, to store og ett litet eller ett stort og to små.. I resten av norden har de ikke forskjell på cert'ene så der spiller det ingen rolle om man får de på spesial, nordisk eller internasjonal utstilling. Bare vi nordmenn som er litt sære sånn (og forsåvidt er tyskland slik også - men tror de skal ha 4 eller 5...).

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg skjønner. Jeg synes på en måte ikke at 3/6 med C (uten forkalkninger) er så ille, men jeg har sett på fryktelig mye hunder i det siste. Mulig jeg har sett meg blind og at jeg må stikke fingeren i jorda
    • Jeg tenker at hvis du må velge mellom de ulempene, og heller få en mindre risiko for de senere, så ville jeg ventet. Ja, tidsmessig er det optimalt, men det er snakk om litt tilrettelegging bare. Jeg vet ihvertfall at om jeg hadde stått der med en 4 år gammel hund enten skuddredd eller med HD, og hadde hatt disse valgene, så ville jeg angret på å ikke bare ha ventet noen måneder. Noen garanti er det såklart aldri. Om du kan leve med en skuddredd hund som ikke kan brukes til det den er tenkt til, så ville jeg gått for det. HD går utover helsa og hverdagen til hunden i mye større grad.
    • For å være ærlig: Jeg ville stått over begge kullene. Det er ganske kjipt å sitte med hund om to/tre år som viser tegn på sjukdom som du kunne vært uten om du ikke hadde hatt dårlig tid.  Både skuddreddhet og leddsjukdom kan korte ned/stoppe både konkurranse og redningsplaner. Vent til det kommer et kull hvor du heller blir misfornøyd med noe som ikke kan være fysisk/psykisk begrensende. For eksempel farge og kjønn. 
    • Du kan sikkert litt om massasje og sånt allerede? Vi hadde regelmessig fysioterapeut på våre, en gang i mnd. Lakseolje, og etterhvert Cartrophen (lite effekt) og Librela (heller ikke mye effekt, men startet antageligvis for sent). Greia med disse smertebehandlingene for artroser er visst at man skal begynne å bruke dem før det har fått utviklet seg noe særlig. Pass på at hunden er varm såklart, back on track kan hjelpe (tantes gamle hunder har hatt det over natten, med opptrening). 6 tenner! Au!
    • Du kan prøve Kim Salomonsen på facebook. Det er den eneste oppdretteren av rasen i Norge. Det er en litt større rase i Sverige.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...