Jump to content
Hundesonen.no

Ny valp


Hunder24
 Share

Recommended Posts

Familien min har en 5 år gammel hund i rasen jakt cockerspaniel. Den er sinnsykt mammadalt og følger etter moren min hvor enn hun går, om hun så skal jobbe, spise, gå på do eller sove. Spørsmålet mitt blir da, siden vi tenker på å skaffe en liten bichon frise valp. Vil den automatisk henge seg på mamma pga den andre hunden gjør det? Eller vil den følge meg, i å med at det vil bli meg som tar vare på den.

Link to comment
Share on other sites

Troligvis ikke. Jeg har hatt noen som er super-diltete, og andre som ikke har brydd seg stort om hvor jeg befinner meg i leiligheten, så det er nok veldig individuelt.

MEN hvis man sørger for å være personen i familien som gjør all moroa + fôrer, så er man langt på vei til å være favorittpersonen til enhver hund.

:-)

Link to comment
Share on other sites

Nja, det spørs litt. Du sier at det er du som skal ta vare på den, og isåfall merker den nok det, og vil antageligvis dilte på dere begge (hvis den er en dilter). Vet ikke helt hvor gammel du er, men min erfaring er at hundene gjerne henger seg litt på de "voksne".

Men prøv å ikke ta det personlig om det skulle skje - de søker gjerne dit maten, moroa og oppdragelsen kommer fra, men det betyr ikke at den er noe mindre glad i deg. :)  

Link to comment
Share on other sites

Tror det går en del på individet også, jeg. Jeg har tre stk, som er helt ulike. Den eldste følger gjerne stefaren min, ennå han har minst med de å gjøre (tar de med på tur en gang i blant :P). Og hun er veldig avhengig av alle i familien. Den mellomste er min sorte skygge, ingen andre er betydningsfulle. Den yngste følger barna hvor enn de går.

Alle har hatt samme oppdragelse. Bodd med samme person (meg), og er såpass ulike. 

Link to comment
Share on other sites

Nei. Jeg har diltere, men de dilter etter meg, for det er jeg som trener med dem, turer dem, gir dem mat osv. Akkurat nå bor vi alene da, men tidligere så har de liksom ikke hatt noe problem med å skille på folk i husholdet. Og med "mine og dine" hunder har flokken blitt litt delt på den måten og mine har diltet etter meg. 

Så jeg vil si det kommer an på hunden. Ikke sikkert den er en dilter i det hele tatt, det er jo en ting. En annen ting er jo at det kommer an på hvem som har ansvar for hunden, hvem hunden har forventninger til. Også kommer det litt an på hvor "åpen" hunden er. Noen dilter kanskje etter alle, både kjente og ukjente(og isåfall vil jo hunden dilte etter dere begge mest sannsynlig), mens andre er mer enmannshunder og forholder seg hovedsaklig  til dem de er mest knyttet til eller på annen måte har en forventning til eller assosiasjon med.

Edited by Malamuten
Link to comment
Share on other sites

Min dilter stort sett etter alle andre enn meg så lenge jeg er i huset eller i nærheten (andre er mer spennende enn meg) Han er mye mer på å kose med andre enn meg. Men det kan ha noe med at jeg ikke er så innmari kosete. Men skjønner han at jeg skal dra kommer han til meg med en gang, og han sover alltid der jeg sover. Det er nok ganske individavhengig :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det bør du ikke. Gå god for dem. En av eierne der nå er anmeldt av veterinær, for dyremishandling. Etter at en valp på 6 mnd som var på kurs der ble strupt og holdt opp i luften etter kobbelet (Med struphålsbånd) og fikk påført varige skader på luftrør og strupehode.  Fordi den "utagerte" mot andre hunder. Som om valper bjeffer av annen grunn enn usikkerhet.... Veterinæren ble så rystet over skadene at mat-tilsynet ble meldt.    Så styr langt unna er mitt råd. Man risikerer at hunden blir varig skadet på kropp og sinn. 
  • Vill var 12kg ved 17 uker/4mnd, og har endt opp på 19,5kg og rett over 50 cm😅 Roet seg betraktelig etter 5mnd😅
  • Tenkte det passet fint med en liten oppdatering, nå som jeg snuser litt innpå forumet igjen og Sydney har blitt en gæmlis Om tre dager har hun rund dag, og har vokst et ordentlig hvitt skjegg. En god gammel dame har hu altså blitt, men ennå sprek som bare det. Akkurat nå chiller vi etter å ha tatt oss en fin tur på fjellet Lett og deilig regn, og lite folk. Tok ikke med kamera, så blir mobilbilder! Hun ser så kompakt og rar ut her, haha Er igrunn spinkel.
  • 13-åringen min har også bare ett gir, og hun løper alle turer. Hun har i tillegg en del muskelsvinn, bilyd på hjertet og en skranglete skulder, så en frisk 13-åring tenker jeg i hvert fall det er uproblematisk å løpe med. Jeg har fått beskjed fra veterinæren om at jeg bare skal la min styre tempoet som hun vil.
  • Jeg har en eldre hannhund på 13 år, blandingshund, mor er husky. Han er et sportstype, bygd lett og rask. Veier 26-29 kg, varier i vekt, pga han fortsatt blir like surrete når nabotispene har løpetid 🙊 Han har alltid vært med på lange gåturer og sykling/løping/ski. Har redusert litt på turene som han er med på, men har han med på intervall løping, maks 4 km.  Han er usedvanlig sprek og holder koken på tur, dersom han sakker tempoet så følger jeg han. Veterinæren sier han er ekstremt sprek og frisk for alderen. Har minimalt med muskelsvinn og bevegelsesapparatet er som på en unghund. Ellers frisk med god hjerte/lunge helse. Hun mener han bare har godt av løpeturene, men jeg bekymrer meg alltid for at det blir for mye.. Han har aldri vist tegn til at det er for mye, han elsker å løpe, og vi går både før og etter løpingen. Han henter seg like fort inn som alltid etter løpeturene.  Har han aldri med på løpetur i solsteik eller over 20 varmegrader. Da holder vi oss til å gå.    Er det noen som har eldre senior hund som de løper med? Skjønner at jeg bare skal være veldig fornøyd med sprek og frisk gammelmann i hus, men jo eldre han blir, jo mer bekymret blir jeg for at noe skal skje han ❤️ 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...