Jump to content
Hundesonen.no

Prioriteringer i valg av bilbur


Recommended Posts

Hvordan prioriterer dere egenskapene i et bilbur?

Det viktigste for meg er jo at det holder greit i en kollisjon, så da tenker jeg at en kollisjonstest på et eller annet vis er fint for å kunne dokumentere det. Skrangling er noe jeg hater, så det vil jeg unngå.

Noe jeg har tenkt på en stund er nødvendigheten av en nødluke innebygget i bakveggen på buret. For eksempel Herkules/4pets virker jo å være helt supert, men jeg er skeptisk fordi de ikke har nødutgang. Hvor høyt prioriterer dere det?

Trenger ikke noe tips på bilbur da jeg er ganske klar over hva som finnes der ute, tenkte bare at det er litt gøy å høre hva andre tenker om temaet:)

Link to comment
Share on other sites

Størrelse - så stort som bilen tillater men også med tanke på annet utstyr som skal inn/ut av bilen regelmessig. De skal ikke ligge som en sild i en tønne når vi reiser langt og jeg har oftest flere hunder i hvert bur. Jeg vil ha fler enn èn dør - ikke nødvendigvis sånn "nødluke" men jeg vil ha mulighet til å ta hundene ut andre steder enn den normale hvis f.eks. bildøren går i vranglås, man kræsjer så den blir ødelagt, e.l.

Luftig - så disse Trønderbur/Herkules/4Pets burene etc utgår på grunn av de høye veggene. Jeg vil ha så mye gitter rundt som overhodet mulig, ergo er det Kelabur/Aluconsult som er mine 1. valg.

Jeg vil absolutt ikke ha toppåpning på døren - det gjør det så alt for lett at små eller unge hunder kan smette ut mens jeg åpner døren. Jeg vil ha dører som kan stå åpen av seg selv - når gamle el. små hunder må løftes inn i bilen, eller hvis man lar en hund bli stående bundet fast til bilen og har buret som "hvileplass" (når vi camper).

Buret bør være låsbart, kan godt være bare med en hengelås. Veldig kjekt å ha hvis man må sette igjen hundene i bilen en stund mens man f.eks. går inn på utstillingen for å hente resten av utstyret. Men jeg låser alltid opp burene før vi reiser (skal være lett å få de ut ved en evt. ulykke).

Skrangling bryr jeg meg egentlig ikke så mye om, og jeg tror at de aller fleste "ordentlige" bilbur er greie nok. Jeg bruker fortrinnsvis ikke bur som man kan legge sammen da de er jo så "løse i fisken" at selv en bråbrems vil kunne få dem til å klappe sammen.

Jeg vil ikke ha nettingbunn - må jo være ubehagelig å ligge på... Mine (beardisene) vil sjelden eller aldri ha tepper i burene, så disse graves vekk raskt og da vil jeg ikke at de skal ligge rett på netting. Samt de gangene det har skjedd "ulykker" i bilen, hund som kaster opp, valp som tisser eller noen med diarrè - så holder det lenge å måtte vaske inni buret - ikke ta ut ALT for å vaske/kaste hele vareromsmatten...

Og det var vel det jeg kom på akkurat nå..

:-)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Krasjtestet, med mindre buret er helsveiset.

Nødutgang mot seterygg. Går luka i lås må jeg få ut hunden på et vis.

Høye kanter rundt bunnen. Bunnen må være av solid, helt materiale som ikke slipper gjennom fukt. Følger mye vann, søle og annet rask med hunden. Også praktisk ved oppkast og diaré.

Sprinkelvegger for god lufting.

Størrelsesmessig så stort som jeg får inn i bilen. Hunden må minimum kunne stå oppreist og ligge behagelig. Noen mener det er best at buret er trangest mulig ved en krasj, men når jeg har hundene med meg så pass mye som jeg har, prioriterer jeg å gjøre det mest mulig komfortabelt for dem den tiden de tilbringer der.

Lås slik at jeg kan forlate hunden et øyeblikk med bakluka åpen.

Skrangling er jeg immun mot.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...