Jump to content
Hundesonen.no

Hunden piper mye


KN58
 Share

Recommended Posts

Hei,

Jeg bor alene med min 18 mnd gamle franske bulle. Jeg har lagt merke til at når vi er på besøk hos mine foreldre, så piper han med en gang noen forsvinner ut døren/ut av syne og han piper spesielt hvis jeg ikke er i nærheten. Har lest at når man bor alene med hund så er det ofte at de knytter seg ekstra til deg siden det bare er en person som tar ansvar for den, så de tasser etter deg og er vant til å kunne ha oversikt (hvis man bor i liten leilighet) men det er akkurat som at han mister kontrollen når det blir for mange av "flokken" som kommer og går hjemme hos foreldrene mine. 

Hjemme i min leilighet er han mye roligere for der ser han meg hele tiden og når jeg går og er borte i flere timer så er ikke det noe problem. Han sover mersteparten av tiden og virker absolutt ikke ha tendenser til separasjonsangst sånn jeg har forstått det etter å ha lest om det.

Spørsmålet er bare om denne atferden er normal og om det evt er noe smart jeg kan gjøre/øve på så han slutter å pipe hver gang vi er borte på besøk hos noen fordi han ikke er nære nok meg eller flokken sin? Alle måå liksom være sammen og samlet hele tiden. Først da holder han stilt. Ser at han blir sliten av det stakkars...men det blir jaggu vi også. 

Link to comment
Share on other sites

Når du skriver at han ikke er nære nok deg, er det fordi han er bortstengt da eller? Isåfall må du jo kanskje trene på det? Eller om dere går ut av rommet så er det ikke nødvendigvis helt det samme å være alene en fremmed plass som å være alene hjemme. Hvordan oppfører hunden seg ellers på besøk (og hjemme for den del)? Er han rolig? Ligger/sover? Eller tusler han rundt og finner ikke helt roen? Leker/herjer? Tenker bare på om hunden generelt ikke finner roen helt så kan det jo være så enkelt som at du hjelper han med å styre litt. Dvs, be han legge seg ned og sørg for at han gjørt det. Gjenta ved behov om han reiser seg igjen. I første omgang så vil ikke dette nødvendigvis fjerne pip eller uro, men etterhvert vil han slappe av og det vil gå raskere og raskere for hver gang. 

Hva om han er litt sliten når dere kommer på besøk? Kanskje han blir mindre opptatt av å følge med alt rundt seg da, og mer opptatt av å bare sove? Dette handler jo om å skape nye forventninger å bryte (u)vaner, så å gå en god tur først kan kanskje være en løsning. Etter hvert kan turen minskes, og fjernes helt mens adferd og forventninger (om ro) vil henge igjen.

Hvordan er han hjemme da om han ikke får lov å fotfølge deg?

Går det å avbryte den pipinga han begynner med? Hvor intens er det snakk om?

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar.

Han skal alltid være i nærheten av meg, så jeg har allerede begynt å trene på å gå på do og lukke døren, være på soverommet med lukket dør osv. Han er ikke vant til det - mye fordi det henger igjen med da han var valp og jeg ville ha kontroll på at han var nær meg slik at han ikke bet i noe eller skadet seg.

Hytta vår er også mye større enn min leilighet, så når folk går rundt der frem og tilbake så blir han stressa og prøver å passe på hvor alle er ved å tasse etter de til toalettet eller andre steder. Går noen ut døren så begynner han å pipe. Ikke helt intenst, men nok til at jeg skjønner han synes det er litt kjipt at noen går.

Han er ikke så rolig på besøk hos andre. Finner nok ikke helt roen. Takk for gode tips! Skal prøve ut den hvor han skal legge seg ned og bli der. 

Her hjemme så kan han finne på å bjeffe og si ifra at han vil inn hvis jeg har lukket døren til soverommet når jeg legger meg. så det er tydelig at han er vant til å fotfølge meg uten at jeg har tenkt over at det ikke er så bra.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...