Jump to content
Hundesonen.no

Fjelltur med hund


lillemeg
 Share

Recommended Posts

Hei, er det noen erfarne hunde/ fjellfolk som kan hjelpe meg? Jeg skal på en tredagers fjelltur på Hardangervidda, og har fått låne med meg min sønns 3 år gamle Beagle. Min sønn bruker bare et sånn flexibånd (snører seg inn og ut). Jeg trenger et råd på hva slags bånd og sele jeg bør velge, da jeg synes dette båndet hans ser noe feil ut for denne type tur. Jeg er ikke så hundevant, så jeg vil gjerne ha andre tips også på hva jeg bør tenke på før og under en slik tur. Løypa er i terreng på ca 35 km, med intervall på ca 12-13 km de to første dagene og resten siste dag, det er ikke noe problem med lengden for en beagle av noenlunde normal kondis? Poter, noen spesielle hensyn? Mat, samme for og samme mengde som han får til daglig? Kan han sove direkte på teltbunnen, eller blir det for kaldt? Dette ble mange spørsmål, men håper dere tar dere tid til noen tips til en fjellvandrer som er uerfaren med hund.

Link to comment
Share on other sites

Hei! Jeg har vandra mye i fjellet med hund, og det er noen hensyn å ta. Når det kommer til bånd og sele er det best å finne noen dere trives med. Det et veldig forskjellig hva å folk foretrekker, og valget avhenger litt av om hunden trekker mm. Jeg foretrekker strikkbånd på ca 2 meter til min shiba (veier 10 kg) på fjelltur. Han trekker hardt, og går alltid i stramt bånd foran oss på stien. Finn en sele som passer hunden. Jeg foretrekker en form for trekksele. Non-stop har noen korte sykkelseler med y-front som jeg syns er veldig ok. 

Om hunden ikke er vant med hardt terreng, er potene viktig å sjekke. De kan bli sårbeinte. Pakk med et sett med potesokker og en potesalve i tilfelle han trenger det. Sjekk labbene flere ganger om dagen om du er i tvil om de er sterke nok. 

Ta med litt ekstra mat. Det er ikke uvanlig at de kan bli litt mindre interessert i mat enn vanlig på slike turer, så ikke dumt å ha med noe frysetørka kjøtt (Provit selger frysetørket vom) eller noe annet å blande i som hunden liker. Frysetørka provit syns jeg er veldig greit å kombinere med tørrfôr på tur pga ekstra energi til hundene, i tillegg til at det veier veldig lite.

Det kan bli veldig kaldt på teltbunnen om det blir kaldt på natta (har vel ikke vært noe stort problem sørpå akkurat denne sommeren), så gi han gjerne et pledd eller en del av et liggeunderlag.

Turen dere skal gjennomføre bør absolutt være overkommelig om hunden er vant med å få litt turer :)

God tur! 

Edited by Heidihj
Link to comment
Share on other sites

Vi skal snart på første telttur med hund selv. Har gått en del i fjellet med hund tidligere, men altså ikke overnattet i telt før. Vi har lest oss opp litt og fant mange gode tips i denne tråden her: 

Når vi går litt lengre turer har jeg alltid sele på hunden og hunden festet i magebelte, så jeg har mulighet til å ha begge hendene ledig. Jeg har en hund på 35 kg som drar mye, så jeg har magebelte med strikk og et kobbel med strikk også for å dempe det verste. Angående sele er jeg helt enig i det som blir sagt over her, at det viktigste er at den sitter godt på hunden! 

Med tanke på mat er planen for vår at han får normal mengde fôr, pluss noe ekstra frysetørket vom og godbiter av tørket lever. Om han ikke gidder/orker å spise tørrfôret sitt får han heller litt ekstra vom :)

Vi skal ha med både liggeunderlag og en veldig lett barnesovepose til vår hund, som både er tynnpelset og et skikkelig luksusdyr. Kjenner ikke godt nok til pelsen på en beagle til å si så mye, men jeg ville nok hatt med enten et liggeunderlag eller et teppe/pledd/sovepose eller begge deler. Min hadde garantert kommet til å mase om å få dele min sovepose om han ikke får sitt eget og det gidder jeg altså ikke :ahappy:

God tur! Fjellet blir liksom enda finere med hund :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...