Gå til innhold
Hundesonen.no

Nesten 2000 vilpåkjørsler bare i Hedmark alene


Gjest
 Share

Recommended Posts

https://www.nrk.no/ho/mange-viltpakjorsler-1.13983201

Quote

Mange viltpåkjørsler

Det har vært 1884 viltpåkjørsler på veger i Hedmark det siste året. Bare i Trøndelag har det vært flere. Statistikken gjelder fra 5. mars 2017 til samme dato i år. Oppland ligger som nummer seks på lista. Der var det 727 påkjørsler i perioden.

På tide å stoppe disse morderne?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Just now, Stella said:

Det er nok ulven sin skyld. :innocent:

I Tyskland gjør de det omvendt, det kjøres ned et uforholdsmessig ekstremt stort antall ulv. Hvordan de får det til vet jeg ikke (for det er jo relativt enkelt å finne skuddhull også i et påkjørt dyr) - men de er på god veg til å utrydde hele flokker bare ved trafikkpåkjørsler her nede.

https://www.weser-kurier.de/region/niedersachsen_artikel,-neunter-wolf-bei-verkehrsunfall-getoetet-_arid,1712877.html

"9ende ulv påkjørt siden Januar 2018".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 timer siden, Meg skrev:

Det hadde nok hjulpet å redusere viltbestanden litt... evt sette opp ennå mer viltgjerde

Å sette opp viltgjerder hjelper veldig, men det har mange negative effekter også. På større motorveger er det foreløpig den eneste - og beste - løsningen vi har for å redusere viltpåkjørsler. MEN - viltgjerder må følges av tilstrekkelig store faunapassasjer over eller under vegene, ellers vil viltgjerdene bidra til å dele bestander, hindre migrasjon mellom leveområder, hindre utveksling av gener mellom bestandene, redusere tilgjengelig beite for enkelte bestander og med dette ødelegge hjorteviltstammenes leveområder og genetiske helse. Det er uheldig dersom man skal opprettholde en sunn hjorteviltbestand. Å bygge faunapassasjer koster selvsagt mye også, og det er ikke alle steder det er mulig å få til en naturlig passasje over eller under en veg, dessverre.

Det kan være aktuelt å sette opp viltgjerder på kortere strekninger som er uoversiktlige for å presse dyr til å passere vegen på mer oversiktlige strekninger. Siktrydding langs vegene våre er også et ganske bra tiltak for å øke synligheten av dyr som nærmer seg vegene. Dette gjøres i større og større grad her på Hedmarken nå. 

 

Edit: Og mens jeg satt og skrev dette, tikket det inn en invitasjon fra WWF i Romania om å komme dit for å snakke om vilt og trafikk på et stort seminar de skal ha i april :o 

Endret av Siri
  • Like 6
  • Thanks 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er en av dem som må ut på ettersøk ved viltpåkjørsler.  Her hvor jeg bor er det heldigvis få kontra de store tallene man finner på østlandet. 

Jeg er ikke videre imponert over viltstellet her i Norge; vi gjør for lite for å sette opp tilstrekkelig lange viltstengsler, vi rydder for lite for å gjøre veiene oversiktlige, vi setter opp for få fareskilt osv.  Det koster penger vøtt.

Som et eksempel fra min start på tidlig nittitall her i Sveio - vi var til stadighet ute på en viss strekke på ettersøk.  Vi maste på kommunen om å gjøre tiltak og vi var til og med i avisa for å belyse problemet.  Nada ble gjort fordi kommunen ikke hadde penger.  

Jeg kjører jevnlig over til Sverige og Finland og der er det en annen holdning.  Der har jeg inntrykk av at det er viltstengsel fra grensa og tvers gjennom Sverige. 

Her er en artikkel om viltstengsel fra Sverige.

Jeg er ofte på Åland hvor det kryr av vilt.  Der er det goooood oversikt på begge sider av motorveien og det står digre skilter for å minne på at det krysser vilt overalt.  Og det er mange overgangsbroer som ligger naturlig i krysningsområdene.

 

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hahaha! Har tenkt lenge for å klare komme på noen raser å supplere med. Det er alltid golden, labrador og springer som foreslås, fordi de er hva de er, og de andre rasene er det ikke.  Det ble vanskelig. Raser med masse, tykk pels vil ikke jogge i varmen, så pyrineer og eurasier utgår på det.  Bichon? De individene jeg har møtt har vært fine og gitt et inntrykk av rasen som fin. Jeg kommer heller ikke på flere raser som passer alle kriteriene like godt som de Simira nevner.  Aldri hørt om en kjip labrador, men det ble avlet noen lite rasetypiske og dårlige golden under store popularitetsbølger, og det finnes visst sure og gretne springere også. Velg oppdretter med omhu.    Edit: "retrieverne" ville jeg unntatt Nova Scotia Duck Tolling, Curly Coated og Chesapeak Bay fra. De to første er ihvertfall noe annet enn typisk lab og golden. Nervøsitet blant første, vokt på andre. Siste er jeg usikker på, men den er sjelden, og det er sikkert en grunn til det. 
    • Jeg er enig med resten. Om man har økonomi selv til dekke mye er det jo veldig bra!   Dyrlege prisene har økt ganske så mye de siste årene da så det jeg betalte for operasjon av kreft kul i 2016 til forrvge hunden min var ca det samme jeg nylig betalte til hun jeg har nå for ørerens under lett bedøvelse og blodprøve 11300-,   Jeg har ikke økonomi til ikke ha forsikring med de prisene som er nå. Har hatt Agria siden 2006 og er godt fornøyd med de.Har ikke brukt de så alt for mye men,endel har det jo blitt. Årssummen øker jo jevnt og trutt der også selv om rasen jeg har ike er den dyreste forsikre. Var på litt over 4000,- for 8 år siden nå er den på 8000,-
    • Med tanke på ønske om terapihund, hundesport og familieliv så tenker jeg jo at retrieverene, eventuelt engelsk springer spaniel eller storpuddel, er generelt gode alternativer. Husk også at barn under 16 ikke skal ha selvstendig ansvar for hund. Det er litt rom for tolkning der, men jeg ville ihvertfall gjort en seriøs vurdering på hvordan barnet vil takle og håndtere en uventet situasjon på tur, om hunden kommer seg løs og skremmer noen, blir angrepet av en annen hund, jager vilt e.l.
    • Hei! Vi er en familie på 6, 4 barn fra 15år til 1år. Jeg er hovedsakelig den som har lyst på hund, og det vil nok jeg som hovedsakelig har ansvar for både luftig og trening. Håper også at de to eldste på 15 og 12 skal kunne lufte uten problem. Jeg har tidligere hatt flere hunder i hus, blant annet Border Collie, Rottweiler, Dobermann-blanding og Chihuahua. Jeg trives nok best med hunder i gruppe 1, men ønsker meg nå noe mer stødig, uten for mye risiko for mentale brister, vokt osv.  Jeg kommer nok heller ikke til å være like aktiv på trenings fronten, selv om jeg har et ønske om både lp og agility på hobbybasis.    Hunden vil hovedsakelig være familiehund, og være en del av hverdagskaoset, med masse lek og moro, følging på fotballtreninger, en joggetur i ny og ne, lengre turer i helger. Min store lidenskap er hund, så mentalttrening vil bli lagt inn litt hit og dit innimellom.    Den må tåle besøk, nye situasjoner og helst ikke ty til bjeffing ved hver minste ting. Vet at dette er ting som også må trenes på, men ønsker en rase der det er 90% sjanse for å lykkes enn 10%. Hvilke raser tenker dere kan passe inn hos oss? Har også en drøm om å utdanne denne hunden til terapi hund, men det vil tiden vise.
    • Har gjensidige og de er hvertfall aldri noe tull med!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...