Gå til innhold
Hundesonen.no

Nesten 2000 vilpåkjørsler bare i Hedmark alene


Gjest
 Share

Recommended Posts

https://www.nrk.no/ho/mange-viltpakjorsler-1.13983201

Quote

Mange viltpåkjørsler

Det har vært 1884 viltpåkjørsler på veger i Hedmark det siste året. Bare i Trøndelag har det vært flere. Statistikken gjelder fra 5. mars 2017 til samme dato i år. Oppland ligger som nummer seks på lista. Der var det 727 påkjørsler i perioden.

På tide å stoppe disse morderne?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Just now, Stella said:

Det er nok ulven sin skyld. :innocent:

I Tyskland gjør de det omvendt, det kjøres ned et uforholdsmessig ekstremt stort antall ulv. Hvordan de får det til vet jeg ikke (for det er jo relativt enkelt å finne skuddhull også i et påkjørt dyr) - men de er på god veg til å utrydde hele flokker bare ved trafikkpåkjørsler her nede.

https://www.weser-kurier.de/region/niedersachsen_artikel,-neunter-wolf-bei-verkehrsunfall-getoetet-_arid,1712877.html

"9ende ulv påkjørt siden Januar 2018".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 timer siden, Meg skrev:

Det hadde nok hjulpet å redusere viltbestanden litt... evt sette opp ennå mer viltgjerde

Å sette opp viltgjerder hjelper veldig, men det har mange negative effekter også. På større motorveger er det foreløpig den eneste - og beste - løsningen vi har for å redusere viltpåkjørsler. MEN - viltgjerder må følges av tilstrekkelig store faunapassasjer over eller under vegene, ellers vil viltgjerdene bidra til å dele bestander, hindre migrasjon mellom leveområder, hindre utveksling av gener mellom bestandene, redusere tilgjengelig beite for enkelte bestander og med dette ødelegge hjorteviltstammenes leveområder og genetiske helse. Det er uheldig dersom man skal opprettholde en sunn hjorteviltbestand. Å bygge faunapassasjer koster selvsagt mye også, og det er ikke alle steder det er mulig å få til en naturlig passasje over eller under en veg, dessverre.

Det kan være aktuelt å sette opp viltgjerder på kortere strekninger som er uoversiktlige for å presse dyr til å passere vegen på mer oversiktlige strekninger. Siktrydding langs vegene våre er også et ganske bra tiltak for å øke synligheten av dyr som nærmer seg vegene. Dette gjøres i større og større grad her på Hedmarken nå. 

 

Edit: Og mens jeg satt og skrev dette, tikket det inn en invitasjon fra WWF i Romania om å komme dit for å snakke om vilt og trafikk på et stort seminar de skal ha i april :o 

Endret av Siri
  • Like 6
  • Thanks 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er en av dem som må ut på ettersøk ved viltpåkjørsler.  Her hvor jeg bor er det heldigvis få kontra de store tallene man finner på østlandet. 

Jeg er ikke videre imponert over viltstellet her i Norge; vi gjør for lite for å sette opp tilstrekkelig lange viltstengsler, vi rydder for lite for å gjøre veiene oversiktlige, vi setter opp for få fareskilt osv.  Det koster penger vøtt.

Som et eksempel fra min start på tidlig nittitall her i Sveio - vi var til stadighet ute på en viss strekke på ettersøk.  Vi maste på kommunen om å gjøre tiltak og vi var til og med i avisa for å belyse problemet.  Nada ble gjort fordi kommunen ikke hadde penger.  

Jeg kjører jevnlig over til Sverige og Finland og der er det en annen holdning.  Der har jeg inntrykk av at det er viltstengsel fra grensa og tvers gjennom Sverige. 

Her er en artikkel om viltstengsel fra Sverige.

Jeg er ofte på Åland hvor det kryr av vilt.  Der er det goooood oversikt på begge sider av motorveien og det står digre skilter for å minne på at det krysser vilt overalt.  Og det er mange overgangsbroer som ligger naturlig i krysningsområdene.

 

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
    • Jeg er ganske forelska om dagen 😂❤️    Vi har jo 3 tisper også - Utrolig morsomme og herlige vesen! Men hannhund er virkelig noe for seg selv! ❤️   Nils hadde en strålende valpekarriere, til helga skal han til Nkk Sandefjord og prøve seg som junior - Vi er forberedt på at alt kan skje 😂
    • Jeg har jo vært inne på tanken, særlig nå i perioden jeg ikke fikk lekt med han. Men i utgangspunktet bør det være mer enn nok. I tillegg til korte lufteturer er han en time i skogen ila formiddagen, og får en økt eller to med spor/lydighet/felt/rundering ila ettermiddagen/kvelden. Jeg har sluttet med all trening inne fordi det tydelig bygger stress, men han bør ikke være understimulert totalt sett. Mellom øktene får han også mye ro og søvn
    • Du har en ganske aktiv hunderase, hvor mye aktivitet får han i løpet av en dag? Selv om han ikke har kunnet leke har han vel fått både tur og aktivitet, håper jeg? Hodearbeid, søk, triksetrening? Jeg ville lagt mer arbeid i ro og trygghet rundt måltider, og ro- og hodetrening etter trening og hundemøter og andre stressede situasjoner.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...