Jump to content
Hundesonen.no

Kennelhoste og ro


MarieR
 Share

Recommended Posts

Jeg misstenker at twist kan ha fått kennelhoste. Aldri hatt det på egne hunder før, men et kjapt googlesøk sa at det ikke behandles annet enn med ro og hvile. Spørsmålet er hva som legges i det? Dumt spørsmål sikkert, men er det meningen jeg skal holde han helt i ro eller er rolige turer i bånd ok? Ser an formen hans, været og temperaturen selvsagt, men i hvor stor grad begrenser dere hundene deres når de har kennelhoste? I dag har han virket slapp og sovet hele dagen, men før jeg hørte han hoste nå, tenktd jeg bare at han var sliten etter skitur i går. Da reagerte jeg på at han ble fryktelig fort sliten, men fordi vi går ekstremt lite på ski tenkte jeg han bare har dårlig kondis...nå som det virker som han kanskje er syk får jeg skikkelig dårlig samvittighet for skituren i går, men da viste han jo ingen andre symptomer enn at han raskt ble sliten...

Link to comment
Share on other sites

Vi hadde en runde her før jul. Våre fikk surre rundt som vanlig inne og i hagen. Men nødvendigvis null jakt og mosjonsturer. Og så leste jeg at honning skulle være fint for hals og hoste, så de fikk slikke på en kopp med honning 1-2 g om dagen. Mulig det var innbildning, men så ut som det lindret hosten.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Behandler det som om jeg selv er forkjøla, ser an formen til hunden og tar det derfra :) ingen jakt eller mosjonsturer, som Pringlen nevner, men jeg har gått normale "hverdagsturer" langs veien osv. Nå har ikke mine blitt veldig dårlige av det da.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Jeg har en Dvergpuddel gutte valp som er 5 mnd. Han har siden han var ny hatt oppheng i sokker og biter og henger seg etter føttene dine så lenge d har sokker på. Hvordan få det til å slutte.    Å jokker på andre hunder under samvær ute, møtes på tur og får hilse og på alle størrelser og hunder i alle aldre. Hva gjør jeg? - helt fersk i hunde verden, ønsker kun seriøse svar😅😭
  • Er vel først fra fjerde generasjon at de potensielt kan stambokføres etter typegodkjenning?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...