Jump to content
Hundesonen.no

Plutselig endre "rytmen" på løpetid?


Ulrikke
 Share

Recommended Posts

Tispa fyller 4 år i mai. Hun har bestandig hatt ca 7 mnd mellom sine løpetider. For et par dager siden begynte hannhunden plutselig å bli interessert "ut av det blå". Tispa sier jo aldri noe, så selv om han er intens får han ikke beskjed om å holde seg unna. Han er ikke INTENS intens enda, men interessert i henne på en helt uvant måte utenom løpetid, og han har til og med hoppet opp på henne et par ganger halvhjertet (gått ned igjen med en gang).

Greia er at det er ikke 5 mnd engang siden forrige løpetid. Jeg har alltid sett blod tidligere, og det har jeg ikke gjort nå altså (foreløpig). Har han fått noe rart for seg, eller endrer hun plutselig løpetidsmønsteret? Merker ingenting på tispa når hun har løpetid bortsett fra blodet (og hannhunden), så jeg klarer ikke å lese henne for å se om det er noe på gang...

Link to comment
Share on other sites

Vel, det er jo en biologisk prosess, og vi ser jo fra folk som venter løpetid i forbindelse med avl at løpetiden kan la seg vente på eller kommer for tidlig etc. Det trenger ikke være noe unormalt selv om hun bryter med mønsteret. Min eldste på snart 3 år har hatt 9 mnd.ish mellom hver løpetid, og fikk plutselig løpetid igjen etter to mnd. etter forrige. Antagelig pga. den andre tispa mi fikk sin første løpetid etter at den eldste hadde hatt sin. 

Link to comment
Share on other sites

Har noen tisper med 6-15 mnd mellom løpetider.. en vet aldri med visse av de. så, ja, det kan variere. Men! Hannhunder kan også reagere på den måten ved infeksjoner (livmorbetennelse, skjedekatarr, uvi) så følg med litt ekstra :)

Edited by Angilja
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Har tisper som løper nesten på dagen og andre som kan være temmelig varierende i så måte. Interessant nok ser noen ut til å komme med en 'falsk løpetid', når noen andre løper. Hannhundene viser interesse men tispa godtar ikke parring, selv om de kan 'være med på leken' en stund.

Link to comment
Share on other sites

Ja, det er mange varianter. Vi har ei som har blitt nymfoman på sine eldre dager :P Når det kommer hanhund på besøk (feriegjest) starter hun løpetid, uavhengig av når hun løp sist. Og lar seg pare med en gang. Ja, det ble et par uhell før vi så tegninga...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...