Jump to content
Hundesonen.no

Valp i bil på vinter


Dufus
 Share

Recommended Posts

Det er mye snakk om hund i bil på varme dager, men ved hvor mange grader sånn ca mener dere grensen går for å la en valp ligge i bilen med tanke på kulde? Tenker at valpen vår skal få være med meg på jobb før den er klar til å være hjemme alene. Enkelte dager vil den kunne være innendørs sammen med meg mens jeg er på jobb, mens andre dager må den være i bilen. Når den er i bilen vil jeg ha mulighet til å lufte den hver time hvis det er behov for det, og den kommer til å ligge på saueskinn i bilburet.

Edited by Dufus
Link to comment
Share on other sites

Jeg har hatt min valp på 11 uker liggende den siste uken toppen 2 timer i bilen alene. Det hadde sikkert gått bra med lengre, men jeg har ikke hatt behov for det. Her har det vært ned mot -25. Hun har stort bur med varmeflaske under vetbed i ene enden. Kun vetbed i andre og stort ullpledd. På 2 timer rekker ikke bilen å bli skikkelig kald heller, og valpen er god og varm (og fornærmende trøtt "kommer dere tilbake allerede nå?" :lol:). Dette er collie langhår, og i bilen har hun ikke ligget ved varmeflasken, men jeg synes det er ok at hun har muligheten. 

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Hvilken hund tenker jeg er ganske relevant. Ellers finnes det jo en del tiltak man kan gjøre, min fryser relativt lett for hun er i ro, selv med godt underlag og et dekken, men varmeflasker under teppet gjør stor forskjell på de kalde dagene. Og de holder relativt lenge. Et par-tre timer i ned til minus 15 går bra med varmeflasker pluss ull i bunn og dekken(evt flere lag ved behov). Pluss at bilen er som regel gjennomvarm før jeg parkerer. Blir jo fort kaldere, men det hjelper en del. Har opp lufting så det ikke skal bli så rått og fuktig inne i bilen. Går også og dekke buret delvis med noe for å holde noen grader varmere der inne ved hjelp av hundens egen kroppsvarme. Har du tilgang på strøm kan du jo se på muligheten for en webasto på de kaldeste dagene. 

 

Edit, men hadde jeg hatt mulighet så hadde jeg heller hatt hunden inne, i bur om så. 

Edited by Malamuten
 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Min tervueren har vært med på jobb i bil fra han var 10 uker. Har brukt kupevarmer når jeg har hatt mulighet til det, men har ellers hatt to, tre ullpledd han ligger på og om det har vært ti minus eller kaldere har jeg latt bilen stå og gå når jeg har luftet (ca 20 min hver andre, tredje time). Han har ikke virket kald, og det har vært nesten 20 minus noen dager. Har ikke kunnet hatt noe over buret eller på han, for han liker å tygge på ting :P

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Takk for svar dere! Er en labrador det er snakk om. Begynner å bli mildere her, men noen minusgrader er det. Kommer til å ha ham på kontoret sammen med meg så ofte det går, og de fleste dager er jeg ute og kjører litt slik at bilen blir varmet opp igjen. Er det dager det absolutt ikke går å ha ham med inn og det er for kaldt til å ligge i bilen får han heller være med foreldrene mine. 

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Synes jo det med en ny hund var en god ide, hvertfall med at de kan også være med.  Min har ingen hemninger her heller, så jeg må sette begrensninger- det driter ho hardt i.. Vi driver med nosework, men er ikke det beste miljøet her nede.. Synes også det er rart å ha gammel hund, det er mange begrensninger- men mye herlig også..
  • Ja, og stresser. Det er jo så mye som ikke er klart....
  • Åå så søt 🥰 Teller du ned dagene nå?
  • Det høres ut som en veldig fin ordning  Min senior kan ikke gå så lange turer lengre pga. en dårlig skulder, men samtidig har hun bare ett gir, og det går i hundre hver eneste tur. Så jeg må begrense henne veldig for at den skuldra ikke skal bli enda verre. Hun er jo en liten hund så jeg hadde håpet på å kunnen gå turer med henne i sekk, men det var hun i hvert fall ikke interessert i 🙈 Hun har også blitt fullstendig hemningsløs på sine gamle dager (et snev av demens?), så hvis jeg ikke følger med på henne hele tiden driver hun med de mest utrolige akrobatiske påfunn (som å kaste seg ned trappa), så her er det selvmordsforebygging på daglig basis... Heldigvis har vi Nosework da, som hun elsker. Det er virkelig en fantastisk aktivitet for gamle hunder, og ettersom, det er uoffisielt kan vi konkurrere selv om hun går på medisiner. Til helga skal vi på kurs i Nosework, og i juli er vi påmelding Nord-Norges første Nosework-konkurranse  Så helt dødt er det ikke her, men savner det livet vi hadde før utrolig mye. Dette er første gang jeg har gammel hund, så jeg er nok litt i sjokk over hvor begrensende det faktisk er.  Ellers luftet jeg så smått tanken på å kjøpe ny hund som kan bo hos min mor inntil videre, og hun var ikke helt fremmed for det. Den eneste innvendingen var "men hva gjør vi når jeg skal reise bort?" 😅 Hun og samboeren har hatt hund i "alle år", men nå som pensjonister ønsker de et litt friere liv uten hund. Men en hund som kan bo der, samtidig som jeg har det meste an ansvaret ellers, er kanskje ikke en helt fjern idé? 🤔
  • Hilse på Izuba. Henter i juni.)  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...