Jump to content
Hundesonen.no

Hypertrofisk osteodystrofi


Recommended Posts

Hei! En valp jeg hadde for mange år siden fikk denne diagnosen. Hun fikk smertestillende medisin og ble frisk og fin etter rundt ti dager. Hun var veldig dårlig i starten, men kom seg heldigvis etter hvert. 

Hun ble helt frisk og fikk det ikke tilbake igjen ?

 • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
3 timer siden, evaas35 skrev:

Hei Siri. Det er hyggelig å lese. Da håper jeg at min også blir helt frisk. Dette er Iallefall helt forferdelig å være med på. ?

Ja, jeg krysser fingrene for at det går fint med valpen din også :) Bare sørg for at den får smertestillende medisiner og la den bruke god tid til å bli frisk igjen :) 

Link to post
Share on other sites
 • 4 years later...

Ja, Esther, lille jenta mi, har fått HOD, og dette har skjedd  et par uker etter den første vaksineringen. Onkelen hennes har vært akkurat samme historie med. Etter et par uker etter den første vaksineringen (8 uker) fikk han HOD.

Esther ble veldig syk. 40 i feber, spiser ikke, drikker ikke, havnet på sykehus på intravenøst. Ble frist etter hvert, det tok ca 3 uker på å bli bra igjen. 

Nå leser jeg på internett at hunder med HOD får ofte tilbakefall. Nå er Esther 15 måneder gammel. Og i dag skulle jeg etter planen vaksinere henne. men tør ikke. Det kan hende at det er noe i vaksinen som fremprovoserer HOD-anfall.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Ja, ikke sant. Det blir jo til at valper skal være rolige både inne og ute i disse dager. Og jeg synes så synd på nye valpekjøpere som prøver så godt de kan å gjøre alt rett, også er dette rådene de får. Tror både valp og eier blir kjempestresset av alle disse begrensningene. 
  • Lotta er 6 mnd idag. 🥰   Vi feirer med ormkur. 😂    
  • Godt poeng, har overhode ikke tenkt på alt folk googler nå i dag. Måtte prøve selv, og sannelig er det ikke disse "5min per måned" opplegget som ligger på topp 5-6 resultater. Så valper skal kun ha 5-10 min aktivitet per måned og de skal helst være rolig inne, ikke rart SoMe og forum floodes av tråder med "hjelp! valpen min roer seg aldri". Mon tro hvorfor... Ja, da forstår jeg at jeg mistolket innlegget ditt og at vi egentlig er enige. Skummet nok gjennom artikkelen for jeg kan ikke huske at den nevnte villhunder, beklager. Villhunder brukes jo gjerne som et ekesmpel på hva som er "naturlig" for hunder i diverse diskusjoner, men våre hunder er jo ganske ulike fra ville hunder, på forskjellige måter. Raser er forskjellige, har forskjellige behov og liker å være med på forskjellige ting, selv om jeg mistenker at mange hunder egentlig hadde digget å leve som en basenji med litt mer pondus til å stå opp for egne meninger
  • Hvis veterinæren dere var hos har snakket med en annen vet. med spesialisert kompetanse på tenner, ville jeg personlig ikke ventet eller brukt tid på å konferere med en annen vet. Om man burde trekke avhenger jo av hvor og hvordan tannen er knekt, om emaljen er hel eller om indre deler av tannen er eksponert. Sistnevnte tilfeller kan føre til alvorlige betennelser og andre følgeproblemer, som du selv har funnet på nett, så det burde absolutt gjøres noe med.
  • Dette var vel litt det jeg også tenkte selv når jeg kom hjem og lot det synke inn. Det var samboeren min som var med til vetrinæren, og vetrinæren hadde visst konferert med hun som hadde ekspertise i tannhelse hos hunder, og hun mente absolutt at den måtte trekkes.  Jeg ser på nettet at en brukket hjørnetann kan være en inngangsport for ulike bakterier, og forårsake bl.a. tannrotbetennelse og stivkrampe, og evt irreversible skader på den permanente tannen og jeg ble derfor veldig usikker på om det er sjanse vi skal ta med å vente?    Jeg har ingen erfaring på akkurat dette punktet, så greit å få høre deres meninger. Mulig at jeg skal ta en telefon til en annen dyrlege på mandag da.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...