Jump to content
Hundesonen.no

Tjuvparring med naboens hund


Wildlife
 Share

Recommended Posts

Vel. 

i desember 2015 kjørte vi en liten blandingsvalp opp til svigerfar. denne skulle fungere som gårdshund. 

1 år og ca 3 mnd etter er min mann på besøk hos far sin. nabohunden som løper løs kommer bort. hun har løpetid. ingen oppdager dette før hundene står med heng (hannhunden i kjetting).

Det blir desverre valper utav det til min store forargelse. menneskene som eiger tispa er et eldre par. dama mellom 70 og 80 vertfall.

valpene blir plassert i en slags hundegård (likna mer på et inngjerda mørkt høl).

dattera til disse menneska finner ut hun kan tjene penger på disse og selger valpene. svigerfar tar selv til seg tispe. da med beskjed fra meg om å kastrere hannhund.

det går vel ca 6 mnd. så er det på an igjen. min mann er på besøk. våkner av hundehyl og tispa med løpetid igjen står med hannhunden med heng.

såå... hva kan svigerfar gjøre? 

Link to comment
Share on other sites

Det er vell ikke så voldsomt mye han kan gjøre. Blir han holdt ansvarlig på noe vis? Står hunden ute uten tilsyn? 

Skjønner at det ikke er ønskelig liksom, men ja, er vell neppe så mye rettslig å slå i bordet med her. Men han kan jo alltids forsøke å snakke med dem. Foreslå abortsprøyte? Foreslå å passe bedre på bikkja.

Link to comment
Share on other sites

Åh, svigerfar tok en tispevalp fra forrige kullet, og mor til forrige kull bor hos naboen og kom for å gjenta kombinasjonen?

Fikk svigerfar valpen, eller betalte han for den? Hvis han fikk den, kan han jo anse det som paringsavgift, og si at denne gangen vil han ha det i kontanter - kanskje de passer bedre på tispa da? Utover å anbefale abortsprøyte får han neppe gjort noe nå. Men naboen burde bli informert om dyrevelferd og kullfrekvens - NKKs regler for tisper burde være en rettesnor for alle tisper, det er ikke stamtavla som belaster tispa. Hvis valpene vokser opp under kummerlige forhold er kanskje en telefon til Mattilsynet på sin plass?

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Er det ingen i nærheten som har en hund du kan låne? En oppdretter med flere hunder, eller noe? Nå var jo det for min og Odins del, men når jeg ikke orket å konkurrere med ham mer så gikk jo Lisa her på forumet konkurranser med ham. Men ja, livet som hundeeier er jo veldig i faser. Fra valpestadiet og få dem til velfungerende hunder i hverdagen, til å kunne ha dem med på aktiviteter og konkurranser, og så når de ikke er med på alt lengre igjen, og trenger mer oppfølging  helsemessig.
  • Akkurat nå har jeg lyst på en hund som kan henge med på lange fjellturer og som jeg kan konkurrere med, men som kan bo et annet sted så lenge senioren min fortsatt lever. Må jo bare innse at hun er en gammel hund som ikke lengre kan være med på alt jeg har lyst til, men vil jo også gi henne en god alderdom. Så ny hund i huset er uaktuelt så lenge hun er her. Hvorfor må det være så vanskelig...
  • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
  • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
  • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...