Jump to content
Hundesonen.no

Juska og Aila


Huskylover
 Share

Recommended Posts

Hei! Mitt navn er Marielle, og jeg er stolt eier av en Alaskan Husky med navn Juska (9), og henter AH (Alaskan Husky) nr 2 - Aila (f.17/5-17) om en uke. Begge er tisper.

 

Juska overtok jeg som voksen omplasseringshund. Det tok ikke lang tid før folk refererte til oss som knoll og Tott. Hun er med meg over alt! I begynnelsen var det tydelig at hun savnet å være sammen med andre hunder (hadde aldri vært "alene" før. Dette gjorde nok sitt til at hun ble veldig knyttet til meg som eier og har vært en viktig faktor til at jeg nå får meg en valp i tillegg. Hun lyser opp når hun ser andre hunder, går godt overens med både store og små, og elsker å leke. Hun har til nå bodd innendørs med meg og er en skikkelig kosebamse. Allikevel må jeg si jeg ble overrasket over hvor sprek/sterk hun er mht alder! Hun elsker å dra kickbike og langturer i fjellet med kløv - ofte over flere dager er en favoritt. Koselige kvelder sammen i teltet og tidlig start på dagen neste morgen slår aldri feil. Jeg er ganske ny her på forumet, men vil allikevel prøve å gi dere ett innblikk i livet mitt videre med en valp i tillegg til Juska!

 

Eventyret fortsetter om 1 uke, da drar jeg for å hente min kjære Aila

 

Her følger noen bilder av min kjære Juska [emoji4]409e98f465741536f1d94f67fb55a546.jpg3943163cb6add0cbfb8864ff88ff9f38.jpg0326b7803f836271292b8da50597fe87.jpgf6e99b0c533b10015df8bc18bdc2b19b.jpg8c05454f4d0c1db0b7aba9a895b9c5ea.jpg

 

Sent fra min EVA-L09 via Tapatalk

 

 

 • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Jeg har hatt 2 fine uker i Thailand, men kjenner det blir godt å reise tilbake til hverdagen i morgen kveld. Etter drøye 12 timer i Norge kjører jeg fra Stavanger til Asker og henter Aila - greier nesten ikke vente! Juska kommer ikke hjem fra "ferien" i sogn og Fjordane før mandagen, så får ha fullt fokus på valpen de dagene, men blir selvfølgelig godt å få henne hjem!

Juska har vært hos 2 forskjellige hundepassere - ca en uke hos hver. Begge kollegaer av meg. Ser ut som hun har stortrives, noe jeg er veldig glad for. Hyppige snapper, bilder og telefoner hjelper på når savnet kommer! Legger ved noen av bildene her:

Bilde nr 1: Her er Juska på tur sammen med Milo

Bilde nr 2 og videre: Hundepasseren #2 har dratt på tur til Sogn og Fjordene med Juska og familien
8733d0c24c43c3acdbab989435ebb68b.jpg5abe6054701bf68877fc00c5482b95c0.jpga4dc40f11c8996d88b298919204565ea.jpg

Sent fra min EVA-L09 via Tapatalk

 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Da var endelig ventetiden over og Aila er hentet! Snakket lenge med oppdretter Inger Marie Haaland (Kjent deltaker fra blandt annet Finnmarksløpet), som fortalte at Aila og en annen hadde utmerket seg blandt søsknene sine, og de kom til å beholde den andre som sin sledehund. Dette pga de to hadde vokst godt til, var større en søsknene, hadde sterk personlighet og var trygge på seg selv.

Litt dårlig samvittighet for å ha tatt Aila fra flokken sin, men nå ee det på tide med en ny og varig familie

Sent fra min EVA-L09 via Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteplanen etc langs gjerdet sånn at den inn graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...