Jump to content
Hundesonen.no

Vennlig, førerorientert, middels til stor hund


Guest Mira2.0
 Share

Recommended Posts

Guest Mira2.0

Jeg ønsker meg en ny hund. Jeg har disse ønskene:

* barnevennlig (har hundevennlige barn, men minsten er 2,5 år)

* menneskevennlig - som i ikke superglad i folk, men like at mennesker kommer på besøk

* like å trene lydighet på hobbynivå, litt enkel sporing, turer i fjell og li, men ikke en som trenger 1 mil løping hver dag

* om det er litt problemer med samkjønnsagresjon gjør ingenting da vi er lite med andre hunder

Når det kommer til pels så er både pels som trenger klipp og korthår greit, men ikke langhåret. Jeg har erfaring med både store og små hunder, men veldig mye omplasseringshunder som har mye bagasje fysisk og psykisk. Har ikke lyst til å miste en hund til grunnet fysiske problemer etter kun ett par år, har mange jeg savner mye. 

Jeg ønsker meg egentlig en kamerat som vil være med meg på ting, og som ikke krasjer helt med mine barn og venner. Primært min hund med andre ord. 

Alle tips tas i mot med takk, gjerne med råd om gode oppdrettere også :)

 

Link to comment
Share on other sites

Hva med en staffordshire bullterrier? De går godt med barn, er smarte og elsker familien sin. Usikker på hvordan de er med så små barn, men det vet nok noen andre her inne :)

Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Det er mange fine raser som passer det du beskriver for å være ærlig :) De fleste hunder er jo veldig glad i litt enkel hjernetrim, så det kommer jo an på om du har litt konkurranseambisjoner eller om du bare ønsker en hund som du lærer det du selv ønsker uten at det blir pirkearbeid eller lignende :)

Alt fra retrieverrasene til aussie, til collie kan jo fint passe :P 

Link to comment
Share on other sites

Guest Mira2.0

Jeg liker staff, både bygning og lynne. Lab og golden har jeg store fordommer mot, møtt altfor mange uten oppdragelse som spiser på alt, er helt turbo og ikke har en av-knapp :P 

Andre tips og erfaringer? 

Link to comment
Share on other sites

Engelsk springer spaniel er det som slår meg når jeg leser startinnlegget. Bortsett fra at de sjelden er samkjønnsaggressive. De er stort sett veldig omgjengelige.

Mellompuddel er også et godt forslag.
(Jeg har begge ;) )

Link to comment
Share on other sites

Jeg tenkte på korthåret collie, jeg. Vet ikke helt om de er sånn superglad i folk eller "normal", ei heller om samkjønnsaggresjon. Det kan noen andre her inne få svare på:P Bare tenkte å komme med et forslag, siden jeg vet de passer de andre kriteriene iallfall. Mange som kan passe deg:)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteheller etc langs gjerdet sånn at den ikke graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...