Jump to content
Hundesonen.no

Portis som feriegjest, egne valpeplaner rokkes ved


mhoidal
 Share

Recommended Posts

Etter mange år uten hund har jeg bestemt meg for å få meg hund igjen. Etter en lengre runde endte valget på mellompuddel, der jeg å står på venteliste hos noen gode oppdrettere.

 

For noen dager siden fikk vi en feriegjest, en portis vi skal passe i halvannen uke. En annen rase, ja, men måten denne hunden påvirker meg på rokker ved hundeplanene mine.

Håpet er å få noen innspill her i forumet, noe som kan belyse det hele.

 

Portisen (knapt tre år) stresser. Mye klynking, og en del bjeffing. Den får turer, aktivisering og kjærlighet, men mellom disse klarer den ikke å finne ro. Det er da klynkinga oppstår, og det stresser meg.

 

Vil den på do, ha oppmerksomhet eller hva? Savner den den faste flokken sin? Det er noe bedre om alle i huset her er hjemme, så kan det handle om tilknytning? Eller - den tanken som er vanskeligst - har jeg glemt hvordan det er å ha hund? Kan jeg forvente det samme av en mellompuddel? Valp er selvsagt valp, men crazyfakter har jeg ikke så vanskelig for å takle, dessuten er valpeperioder ikke evig.

 

For meg må en hund være i stand til å finne ro innimellom,

Jeg elsker dyr, og har lengtet etter en ny hundekompis lenge, men slik som portisen er - slik kunne jeg ikke hatt det.

 

Jeg klamrer meg foreløpig fast til tanken om at en hund som kommer hit som valp vil knytte seg til oss og våre rutiner, og at det blir annerledes. Men hva om jeg tar feil? Hjelp altså, denne portisen har virkelig påvirket tankene mine!

 

Ps usikker på forumvalg, poster derfor i to stykker

 

 

Sent from my iPad using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

 • mushi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Vri opp en vaskefille eller tyggeknute i vann og legg den i fryseren. Kulden lindrer kløen i tennene.
  • Hei! Etter å ha vært uten hund en stund nå er tiden innen for å begynne planleggingen av neste, tenkt til 2025. Jeg har noen tanker om rase selv, eller rettere sagt det er flere raser som ikke er aktuelle. Hunden kommer til å leve i en familie på fire(to barn på 5 og 7 år) å ha mulighet til å enten være med på jobb eller være hjemme med den andre parten på hjemmekontor.  Hunden kommer til å få ca. 1 time med fysisk aktivitet hver dag, pluss mental trening retning av det vi skal drive med.  Planen min er å konkurrere i lydighet å håper vi klarer å klatre oppover i klassene. Ellers litt smeller og nosework på si.  Det er viktig for meg at hunden(rasen), selv om man selvfølgelig må ta høyde for individuelle forskjeller er en stødig og trygg hund som kan være med familien på det meste. Ønsker en hund som har høy samarbeidsevne. Det er også et stort pluss om den ikke flyr etter vilt i skogen. Størrelse og pels har ingenting å si.  Forslag til rase? 🙂
  • Jeg vet at svar mitt er preget av at vår tispe ble operert for halvannet uke siden. Så jeg vil ikke skremme deg. Men med løpetid og redusere matlyst så ville jeg fulgte nøye med på formen. For livmorbetenelse er skummelt.  Om dere er usikre så ta en telefon til vetrinær og spør.  Men det kan være så enkelt som nye hannhunder i nærheten.     
  • Hei Kløing i tennene er satt i gang for fullt, og tennene faller fortere enn jeg rekker å følge med føler jeg. Med det så kommer også BITING! 🥲 Finnes det noe jeg kan gi valpen min som kan hjelpe mot kløen? Han har et bein spesielt for kløe i tenna (Nylabone), men hendene til mor er mye morsommere å tygge på. I tillegg så får han vanlige tyggebein han kan kose seg med (de med kylling rundt). Er det også vanlig at de sover mindre på denne tiden? At det gjør vondt når voksentennene kommer ut, og at han ikke vil sove pga. det?
  • Jeg har nylig kjøpt meg valp selv og bor i leiebolig. Huseier har på en måte tatt en risk med å leie ut til meg som har katter og nå hund i tillegg, men jeg har gjort så godt jeg kan for å unngå skader. Valpen min hadde grinder, men han hatet å være i de (han liker å sove i gangen) så de er ikke veldig i bruk lenger. Han har ikke ødelagt noe som jeg har sett, og jeg har en relativt liten leilighet (45kvm) hvor han er avgrenset til stue, kjøkken og gang. Boden har han null tilgang til (lukket dør til enhver tid), badet har jeg grind til (han gikk i kattedoen) og soverommet får han kun være i på natten. Da har jeg mest mulig oversikt over han. Uhell på gulvet skjer, det gjelder bare å tørke det opp fortest mulig tenker jeg. Har du gulvtepper og hunden tisser på de så pass på at du lufter og sjekker at det er tørt under teppene, så unngår du skader i gulv. 
×
×
 • Create New...