Jump to content
Hundesonen.no

Voksen hund overbeskyttende for ny valp


mushi
 Share

Recommended Posts

Luna har blitt veldig overbeskyttende for valpen jeg har hatt i 2 dager nå. Hun har vært skikkelig stressa på hunder vi har møtt og hyla og bjeffet på de på avstand. Vanligvis reagerer hun bare sånn på noen bordercollier som stirrer masse. Tips?? Har fått henne til å sitte og få godbiter på god avstand, men hun er tydelig stressa og veldig nervøs. Vanskelig å nå inn. Har aldri opplevd dette før, så må være pga valpen. Hun er lik når jeg går med kun Luna, om valpen er i sekk eller går på bakken. Til normalt er det null problem å passere og hun har lite interesse av andre hunder.

 

Jeg hade besøk av ei venninne med en Staff Luna kjenner godt i går. Denne var veldig ivrig på å krafse seg bort. Vi hadde straffen i bånd så den ikke kom bort. Valpen var ikke nervøs og staffen er bff med Luna. Da la luna seg i midten mellom valpen og den andre hunden.

Ønsker veldig noen tips før valpen tar etter.
e4aa038702f4db25ec414e8054dcbf32.jpg

 

Sent fra min VTR-L29 via Tapatalk

 

 


Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...
10 timer siden, QUEST skrev:

Hvordan går det her? :)

Jeg fikk jo merkelig nok ingen respons på denne tråden, men jeg har bare ignorert oppførselen og bråket hennes. Det gikk helt over etter et par uker, men hun kan fortsatt blande seg inn hvis hun synes andre hunder leker litt for voldsomt med han. Nå er jo valpen ikke "baby" mer og hun har roa seg helt. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteheller etc langs gjerdet sånn at den ikke graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...