Jump to content
Hundesonen.no

Lukter valper/hunder stramt hvis de stresser?


Recommended Posts

Vi jobber med alene hjemme treningen og er oppe i 2 timer og 45 minutter. Valpen er 5 måneder. Det ser tilsynelatende ut som det går fint, ingen skraping på dør lenger, vi hører ikke noe ul eller piping. 

Når vi går fra henne er hun på kjøkkenet (løs) og får en kong med fryst vom og tørrfôr (litt store voksenfor kuler) spredd på gulvet. Dette er borte når vi kommer tilbake. 

Det både mannen min og jeg har lagt merke til er at det lukter veldig stramt "hund" på kjøkkenet når vi kommer tilbake. Jeg har lurt på om hun kanskje stresser og dermed utsondrer denne stramme lukten. 

Er jeg helt hysterisk her nå eller burde vi få tak i en app så vi kan filme/se henne? 

Link to post
Share on other sites

Ja, hvis mine har vært litt i farta når de er alene hjemme (Det vil si at de har bjeffa på måkene som bor på naboblokka) så lukter det litt ekstra bikkja når vi kommer hjem. Heldigvis skjeldent det skjer da.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
11 timer siden, Red Merle skrev:

Ja, hvis mine har vært litt i farta når de er alene hjemme (Det vil si at de har bjeffa på måkene som bor på naboblokka) så lukter det litt ekstra bikkja når vi kommer hjem. Heldigvis skjeldent det skjer da.

Takk for svar. Vi får prøve å følge litt ekstra med,  kanskje det ikke går så bra som vi trodde. Når hun har vært alene i bilen er det aldri slik, da ligger hun i buret og sover veldig godt. Har alltid tenkt at det er best hun er løs hjemme, men kanskje hun trenger hjelp til å roe seg, feks i bur ?

Link to post
Share on other sites

Det kan være stress, det lukter som regel mer av hunder i stress. Det kan også være hvordan og hva kjøkkenet er bygd opp av, om det blir innestengt luft og lite sirkulasjon. Mat kan også være en kilde til lukt.

Om dere er bekymret for at valpen stresser mens dere er borte, ville jeg definitivt satt opp et system som filmet henne før jeg vurderte bur. Om dere ser henne live eller bare på opptak er ikke så nøye.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Jeg merker stor forskjell på lukta på spesielt ene hunden min dersom hun har vært opprørt eller stressa. I det siste har vi vært veldig mye hos veterinær pga bittskade, og skyhøyt adrenalin- og kortisolnivå gjør at hun nå lukter hund. Hun lukter normalt ingenting. Det samme merker jeg på hannhundene, de lukter mer hund om de har hengt med feks løpetidstispe enn bare å ha gått på tur med kompiser. 

Edit: Jeg opplever at de hundene som peser mye lager hundestank inne i større grad enn hunder som ikke peser. Så lukt i rom kan komme både av pesing og hundekroppen i seg sjøl. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Både polarhund og fuglehund passer nok ypperlig ja.Jeg har min 3 fuglehund nå og jakter ikke. Vi er veldig aktive på mosjons fronten hele året og veldig herlig med så sprek hund☺️Hun jeg har nå er ikke noe krevende sånn egentlig hun har ikke noe forhold til ordet ute/gå tur har fra vært valp hatt ekstremt høy dørstokkmil og må,nærmest løftes ute😆 Bor i liten leilighet uten hage,sentralt med med stor vinduskarm hun ligger i hele tiden titter på livet i gata. Klart,har hun ikke fått så mye mosjon sim hun gjør har hun muligens vært mere krevende da.    Alle mine 3 har vært/ er fryktelig rolig inne,kan bli med bort på besøk/ute i alle miljø og slå seg helt til ro av seg selv (burfritt hundehold(kjører ikke bil) Ukentlig blir vi stoppet av fremmede som lurer på om det virkelig er en fuglehund siden er så rolig. Da sier jeg at hun er ikke så rolig som det her alltid vi gå turer med magebelte og trekksele sydd på mål. Særlig i skogen under båndtvangen er det «fluer» i hodet pga alt dyrelivet hun lukter så det løser vi med sykkle fin mosjon og lettere for meg enn gå med hun i bånd.    Er mye løs i skogen fra 2 oktober-april da. Lykke til med rasevalget!     
  • Med tanke på hva problemstillingen i artikkelen (den faktiske vitenskapelige artikkelen, ikke den publisert på forskning.no) er så er vel et litteraturstudie absolutt passende. Jeg synes de har gjort en godt balansert vurdering uten å ha lest mer enn noen få abstracts fra noen av de mest siterte kildene.  Hva synes du skulle stått i konklusjonen? Jeg synes det er en ok+ konklusjon ut i fra de funnene de gjorde og ikke minst type studie. De svarer på problemstillingen og beskriver også begrensningene for studiet i artikkelen godt.  Når det gjelder Forskning.no sin artikkel så ser jeg heller ikke noe direkte feil der. Det er en populærvitenskaplig artikkel som har fokus på det "viktigste"/mest relevante som kommer frem, og det er ikke veldig lett å presenter forskning på den måten uten å måtte ta ut viktige detaljer (snakker av erfaring) fordi det skal kunne leses og forstås av almenheten.
  • Som hovedregel slettes ikke tråder eller innlegg som er deler av diskusjoner, med mindre det bryter med retningslinjene. Hvis det bryter med retningslinjene kan du bruke rapporteringsfunksjonen i høyre hjørne av innlegget, så vil en moderator se på det.
  • Forklar situasjonen slik du har gjort her og satt opp en spleis, be om pengedonasjoner. Jeg er vanligvis veldig imot dette fordi jeg tenker man burde ha tenkt igjennom utgifter før anskaffelse av hund, men her kan jeg ikke si annet enn at du har gjort alt RIKTIG.  Jeg er sikker på at du vil få hjelp om du forklarer det slik som her. 
  • Flexibånd er supert. Er glad for at trådstarter utfordret fordommene flexibånd har.  (Og ordet "kjerringjojo" er så morsomt at det kommer jeg nok til å ta med meg videre) Den eneste bruken av flexibånd som jeg ser litt skjevt på er når folk ikke følger med på hunden. Jeg ville heller aldri brukt fleksibånd på en hund over 10kg, flexibånd er ofte lange og hunden kan ofte komme opp i stor fart før man rekker å stoppe båndet, og da er rykket ganske så smertefullt!   
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...