Jump to content
Hundesonen.no

Hva gjør dere når valpen biter/river i klærne deres?


Recommended Posts

Ønsker kun å bruke positiv innlæringsmetoder, men synes det er vanskelig når det kommer til dette med å ta tak i ermer, kjole/skjørtekanter, løpe opp og rive/bite i bukseleggen eller dra av sokker! Intuitivt får jeg lyst å rope NEI, men de gangene jeg har gjort det blir det bare verre, jeg er tydeligvis veldig morsom når jeg buser ut med et nei eller slutt...  En ting er meg, jeg går bare i subbeklær etter at vi fikk valp (for å unngå at det er krise når dette skjer), men barna og barnas venner og andre voksne kler seg jo normalt når de skal treffe oss :blink:. Det vi har gjort hittil er stort sett å forsøke å avlede, bli så kjedelig at hun slipper, prøve å virke avvisende. Når hun gir slipp sier jeg "slipp" for å prøve å lære henne hva det er. Ingenting hjelper nevneverdig. Hvis hun ikke gir seg blir det en liten time-out i buret (slippes ut igjen så fort hun er litt roligere og dette er kun i de "verste" raptusene, ettersom vi helst vil bur skal være noe positivt). Hun kan gjøre det samme ute, særlig på vei hjem fra tur/på gårdsplassen etter tur. I dag har jeg fått tips om å sette meg ned og stryke på henne til hun roer seg ned, skal prøve det.

Hun er 13 uker og har to løse tenner :blink:. Tips mottas med takk!

Link to post
Share on other sites

Snu deg bort og avvis om mulig, hvis ikke sett valpen bak en grind eller bind fast så hun ikke får holdt på med det. Det er også lurt å være i forkant og forebygge eller holde henne unna situasjoner der hun blir veldig oppgiret, men små valper biter i klær uansett, det er slik de virker.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Hekter valpen løs fra klær, det antall ganger det kreves. Fysisk sperrer med håndflate eller lignende mens jeg rolig sier nei. Valpen vet ikke bedre, og har litt dårlig impulskontroll, men slike metoder har alltid holdt for meg. Selv om det har variert hvor lang tid det er tatt før valpen har sluttet å bite i klærne. Når valpen har lært å stoppe det den er i ferd med å gjøre vet at jeg viser håndflate/sier rolig nei, så får den selvsagt masse skryt for korrekt utført adferd (i forhold til mitt ønske). 

og ikke minst ALDRI oppmuntre valpen til å bite ved å ha drakamp, leke med klær eller lignende, da blir bare problemet verre/varer lengre. 

Så jeg bruker ordet "nei", men ikke hardt, og jeg oppfatter ikke det som en typisk "positiv straff" handling. Blir valpen helt tulling i enkelte situasjoner så kan jo time-out være effektivt. F.eks. bak en grind. Men jeg liker ikke å sperre valper vekk fra familien så det er bare noe jeg gjør dersom det virkelig trengs. Og det gjør det med enkelte valper. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.×
×
  • Create New...